Idősek napja meglepetésvendégekkel

Az esztári néptáncosok is felléptek
Az esztári néptáncosok is felléptek - © Fotó: Nagyné Kelemen Mónika
Esztár – Szép számmal, százötvenen gyűltek össze az idősebb korosztály számára rendezett napon, az idősek napján.

A reggeli órákban már gyülekeztek a vendégek, kíváncsian várva az előadásokat. Felléptek az esztári néptáncos gyerekek, mazsorettek, az Epreskert óvoda nagycsoportosai. Az iskolások előadásában verset is hallhattak az idősek köszöntésére, az alsó tagozatos napközis csoport bajor tánccal kedveskedett a vendégeknek. Varga József érdekes videó-összeállításában arról kaphattak képet, hogy a nyugdíjasok, idősek hogyan használják az internetet. Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is verssel köszöntött mindenkit ezen a napon.

Ajándékok az időseknek

A műsorszámok után díjazták az „Esztári idősekért végzett kiemelkedő munkájáért” Horváth Sándornét.

es3Szécsi Tamás polgármester Horváth Sándornénak adja át a díjat | Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Rácz Tiborné önkormányzati dolgozói munkájáért részesült elismerésben. Tóth Erzsébet a bentlakásos idősek otthonában végzett kiemelkedő munkájáért kapott szintén elismerést, melyeket Szécsi Tamás polgármester adott át.

A polgármester szüleit, Szécsi Károlyt és Szécsi Károlynét köszöntötte 55. házassági évfordulójuk alkalmából ezen a napon, Zavaczki Jánosnét pedig 80. születésnapján. Az Iván házaspár – Iván József és felesége, Ági néni – a legidősebb házaspár Esztárban, akiket szintén üdvözölnek, és örvendetes, hogy jó egészségi állapotban vannak mindketten.

Ebéd után kisorsolták a nap folyamán vásárolt tombolákat, az értékes nyeremények mindegyike gazdára talált.

es2Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Meglepetésként két vendéget köszönthettek a fellépők között: Szilágyi Sándor Dankó Pista-díjas művészt és Miklós Szilvia nótaénekest, akik Marosvásárhelyről érkeztek szórakoztatni nótáikkal az esztári időseket.

nt1Miklós Szilvia nótaénekes | Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A polgármester még egy apró, kerámiából készült termékkel ajándékozott meg minden résztvevőt.

– Nagyné Kelemen Mónika –

Címkék: ,


Pocsaj.
HAON.HU


hirdetés