Terrorizmus

2023.08.13. 23:08

Halálos áldozatot követelő támadás történt egy iráni szentély ellen

Legalább egy halálos áldozata van az iráni Siráz városának szentélye ellen elkövetett támadásnak – közölte vasárnap az IRNA iráni hírügynökség, pontosítva korábbi beszámolóját, amelyben még négy halottról tett említést.

MW

Mentő szállítja el a sérülteket az iráni Siráz városának szentélye ellen elkövetett támadás után 2023. augusztus 13-án

Forrás: ISNA / AFP

Fotó: Mohammadreza Dehdari

„Egy embert megöltek és nyolcan megsebesültek a támadásban” – ismertette az IRNA Iszmail Geszel Szoflára, Fársz tartomány kormányzóhelyettesére hivatkozva. Az IRNA időközben visszavonta korábbi értesülését a négy halottról.

A tájékoztatás szerint a nap folyamán két fegyveres terrorista hatolt be a sirázi Sah Cserag mecset területére, ahol a síita iszlámban több nagyra becsült férfi mauzóleuma is található. A támadók egyikét sikerült elfogni.

A Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség közölte, hogy a másik elkövető szökésben van.

Egyelőre egyetlen szélsőséges szervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Az állami televízió beszámolója szerint a mecset környékét lezárták.

A muszlim imaház 2022 októberében már terrortámadás célpontja volt. Akkor az Iszlám Állam dzsihadista szervezet szélsőségesei egy lőfegyveres támadásban legkevesebb 15 zarándokot gyilkoltak meg, további 40-en pedig megsebesültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában