Álommeló

2023.07.26. 13:18

Bizonyos pozíciókban megéri a Karácsony közeli cégeknél dolgozni

Kilőttek a BKK-s igazgatói bérek, mindeközben pénzhiányra panaszkodik a főpolgármester.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A BKV és a BKK Zrt. a Karácsony-időszakban arról vált híressé, hogy a Bajnai–Gyurcsány tandem, ahogy a kezükhöz kapták a fővárost, beültették a régi baloldali-liberális kormánytagokat és tisztviselőket a különböző fontos pozíciókba – idézi a Magyar Nemzet a Tűzfalcsoport cikkét.

Mint írják, olyanok kaptak igazgatósági és felügyelőbizottsági széket a cégekben, mint például a Gyurcsány-kormány fontos minisztere, Draskovics Tibor, vagy korábbi államtitkára, Katona Tamás. De vezérigazgató lett a BKK-ban Bajnai Gordon egykori kabinetfőnöke, Walter Katalin is.

Egy biztos, bizonyos pozíciókban megéri Karácsony közlekedési cégeinél dolgozni, hiszen a „nagy fővárosi csőd” közepette még arra is jutott pénz, hogy

rezsitámogatást adjanak a haveroknak, és mindkét helyen kilőtt az igazgatóság tagjainak fizetése.

A BKV Zrt. 2022-es beszámolójából kiderült, az igazgatóság tagjainak az éves összdíjazása 36 millió forint volt, míg a felügyelőbizottság tagjai 22 millió forintba kerültek az adófizetőknek. Ez az igazgatóság tagjai esetében pontosan 13 millió forinttal, a felügyelőbizottság tagjai esetében 7 millióval több, mint 2019-ben, az utolsó Tarlós-évben volt – írja a Tűzfalcsoport.

A személyi kiadások többmilliárdos többletkiadást jelentenek évente a cégeknek.

Mindeközben Karácsony Gergely a pénzhiány miatt panaszkodik, és óriási BKK-jegyáremelést jelentett be a múlt héten: szeptember elsejétől egy vonaljegy 450 forintba, a fedélzeti vonaljegy 600 forintba, illetve a gyűjtőjegy 4000 forintba kerül majd.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában