Drágulás

2023.07.21. 10:45

Karácsonyék brutálisan megemelik a BKK-jegy árát

A főpolgármester ezért sem vállalja a felelősséget, ismét a kormányra mutogat - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. május 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Szeptembertől 28 százalékkal megemeli a jegyárakat a BKK: a vonaljegy 450 forint, a buszokon megvásárolható vonaljegy 600 forint, a tíz darabos gyűjtőjegy pedig 4 ezer forint lesz

  – jelentette be a közösségi oldalán Karácsony Gergely. Budapest balliberális polgármestere a tömegközlekedés jegyárainak emelése miatt is a kormányt hibáztatja, szerinte ugyanis a kormányzati sarcpolitika a közösségi közlekedés működtetését veszélyezteti. 

Mint ismeretes, a szolidaritási hozzájárulás mértékét egyedül az ország leggazdagabb önkormányzata kifogásolja, még a baloldal vezetésű vidéki önkormányzatok sem. 

A teljes cikk ITT érhető el.

Fidesz: Karácsony hazudott a BKK-jegyárakról

A budapesti Fidesz Facebook-bejegyzésében reagált Karácsony Gergely által bejelentett brutális áremelésre. Idézték a főpolgármester tavaly júniusi kijelentését, amikor is azt mondta: „Nem emeljük a vonaljegyek és a bérletek árát, mert nincs olyan áremelés, ami megoldaná a budapesti közösségi közlekedés finanszírozási problémáit.”

„Ja, bocs, hazudtam...”− tették hozzá posztjukban.

Wintermantel Zsolt, a budapesti Fidesz-KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek kifejtette:

„Jól mutatja Karácsony Gergely kevéssé sem demokratikus működését, hogy a frakcióvezető mint a felügyelőbizottság tagja a sajtóból értesül erről az ügyről, amelyet csak jövő hétfőn fog a felügyelőbizottság tárgyalni.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában