Vasárnap választás Álmosdon

Akt.:
Vasárnap választás Álmosdon
© Fotó: Matey István
Álmosd – Időközi polgármester-választást tartanak január 28-án, vasárnap Álmosdon. A szavazásra azért van szükség, mert a bíróság jogerősen felmentette a tisztségéből a település előző vezetőjét, Köteles Istvánt.

Dr. Medve Erzsébet jegyző a Napló érdeklődésére elmondta: ezúttal 1424 választásra jogosult polgár járulhat az urnákhoz, s a község mindkét szavazóköre a szokott helyen, tehát az általános iskolában lesz. A polgármesterjelölt állításához legalább 43 választópolgár ajánlása kellett, és ez alapján a határidőig hét aspiránst vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság a választásra.

Az indulók a következők: Demeter Csaba (független), Kozma Attila Mátyás (Magyar Munkáspárt), valamint az egyaránt független Tóthfalusi Barnabás, Tóth Sándor, Ari Sándor, Köteles István és Oláhné Balogh Timea Rozália.

A választáson nincs részvételi küszöb, az a jelölt nyeri a választást, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja. Eredmény vasárnap 21–22 óra körül várható.

HBN–VA


Köteles István függetlenként indul
Debrecen - Időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a hajdú-bihari Álmosdon, a tisztségért hét jelölt indul - közölte a helyi választási iroda vezetője szerdán az MTI érdeklődésére. Medve Erzsébet tájékoztatása szerint az önkormányzati voksoláson hatan függetlenként - Demeter Csaba, Tóth...

Fotó: Matey István
Álmosd - A falu leváltott, előző vezetője is „ringbe szállt” a tisztség elnyeréséért. Lezárult a jelöltállítás az időközi polgármester-választásra Álmosdon. A határidőig hét aspiránst vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság. A 2018. január 28-ra kiírt szavazást azért kell megtartani, me...Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés