Ittasan, jogsi és sisak nélkül, utassal a háta mögött pattant robogóra

Akt.:
Nyíradony – Feltűnően bizonytalan közlekedése miatt le is bukott a 17 éves fiú, a hajdúhadházi rendőrök vádemelési javaslattal zárták le az eljárást vele szemben.

2017. november 23-án éjfél körül Nyíradony belterületén, a 471-es számú főúton a hajdúhadházi rendőrök észrevettek egy robogóst, aki feltűnően bizonytalanul közlekedett. A járőrök megállították a sofőrt és az általa szabálytalanul szállított személyt. Az ellenőrzés során az egyenruhások megállapították, hogy a robogón utazók nem használtak bukósisakot illetve, hogy a járművet vezető 17 éves fiú vezetői engedéllyel nem rendelkezik, valamint a motorra nincs kötelező felelősség biztosítás kötve. A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak a helyi fiúval szemben, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt előállították a Nyíradonyi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták, valamint a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárást indítottak.

A helyi lakos ellen a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a napokban befejezte a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a járási ügyészség részére.

– police.hu –Nyíradony.
HAON.HU


hirdetés