Faluszerviz működik Nyíracsádon, de építenek is

A nyíracsádi közmunka program gyümölcse
A nyíracsádi közmunka program gyümölcse - © Fotó: Kedves Zilahi Enikő
Nyíracsád – Beépített szekrények készülhetnek a közfoglalkoztatottak segítségével a most épülő asztalosműhelyben.

A helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás keretében dolgozók munkájának köszönhetően az utóbbi években folyamatos volt a felújítás és a beruházás is a nyírségi településen. Első körben a tájidegen, lemezből készült és rég tönkrement buszmegállók helyére kerültek fából készült várakozóhelyek. Olyan helyre is jutott a 12 faváróból, ahol eddig semmi sem védte az utazókat. Fából készült köztéri padokon pihenhetnek a járókelők, a település több pontján elhelyezett hirdetőtáblák friss információval látják el a lakosokat, a szintén fából készült köztéri szemetesek pedig a lehetőséget teremtik meg a falu tisztán tartásához. A Csonkás Szabadidő Parkban faházak épültek, a nyíracsádi utcaképet pedig fából készült virágládák díszítik tavasztól őszig.

Asztalosműhely is épül

– Az önkormányzat sikeres pályázatainak köszönhetően az utóbbi években szépen gyarapodott a település gép– és eszközállománya. Ezért elengedhetetlenné vált egy olyan raktárhelyiség felépítése, ahol biztonságosan tárolhatók azok az eszközök, gépek, szerszámok, melyekkel nap mint nap dolgoznak a helyi sajátosságokra épülő munkaprogram közfoglalkoztatottjai. A raktár mellé műhely is épül, ahol a településen – közterületeken, intézményekben – adódó kisebb nagyobb javításokat is el lehet majd végezni. Így mintegy faluszervizként működhet a műhely.

A készülő épületben asztalosműhely is helyet kap, ahol beépített szekrényeket készítenek majd. Első körben a település közintézményei számára, majd pedig szeretnénk nyitni a piac felé is – tudtuk meg dr. Nagy János polgármestertől.

HBN–KZENyíracsád.
HAON.HU


hirdetés