játékos program

2021.07.03. 17:00

Kincskeresés a nyíracsádi könyvtárban

A gyerekeknek katalógusszám alapján kellett megkeresni ifjúsági könyveket a polcokon.

Minden tanodás diák megtalálta a maga „kincsét”, vagyis könyvét | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Július elején Kissné Lakatos Erika szervezésében és vezetésével szépirodalmi projekthetet tartottak az immár egyházi fenntartású Szitakötő Tanodában. A színes program egyik legérdekesebb napja volt, amikor ellátogattak a gyerekek a községi könyvtárba, ahol Varga Józsefné könyvtárvezető megmutatta a gyerekeknek a régi, papíralapú katalógus használatát, valamint annak modern digitális változatát is.

A gyerekeket nagyon érdekelte a könyvtár elektronikus felülete, amit Varga Józsefné mutatott meg nekik | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Megismerkedtek a könyvtár honlapjával, majd barangoltak kicsit a menüpontok között. A sok-sok játékos feladat között a kincskeresés tetszett nekik leginkább, amikor a gyerekeknek katalógusszám alapján kellett megkeresni ifjúsági könyveket a polcokon, majd miután mindegyik „kincset” megtalálták, vissza kellett helyezni őket a megfelelő polcra, és természetesen az ábécérendnek megfelelő helyre is.

Minden tanodás diák megtalálta a maga „kincsét”, vagyis könyvét | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!