Nagyvilág

2018.08.25. 17:27

Megkezdődött a MH KFOR Kontingens váltása

Pristina - Megérkezett Pristinába az MH KFOR Kontingens soron következő váltásának első szakasza.

Pristina - Megérkezett Pristinába az MH KFOR Kontingens soron következő váltásának első szakasza.

Noha az MH KFOR Kontingens 19. váltásának – amelynek gerincét az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái adják – kiutazása még csak az elkövetkezendő időszakban fog megtörténni, egy szakaszszintű erő, mondhatni előőrsként már augusztus második felében kitelepült a koszovói Camp Novo Selóba. A most kiérkező állomány elsődleges feladata az lesz, hogy a berendezkedést követően részt vegyen egy, az EUFOR-ALTHEA misszió által szervezett gyakorlaton, amelynek részeként katonáink, az ott szolgáló békefenntartó erők megerősítéseként, a lehető legrövidebb idő alatt áttelepülnek Bosznia-Hercegovinába, a szarajevói Camp Butmirba.

Mivel a jelenleg kint szolgáló – túlnyomórészt az MH 25. Klapka György Lövészdandár kijelölt állománya alkotta - 18. váltás hamarosan befejezi külszolgálatát, a Magyar Honvédség vezetése úgy döntött, hogy a hazainduló kontingens helyett, a féléves külföldi kiküldetésüket rövidesen megkezdő állomány hajtsa végre a feladatot. Koszovóban Csombók János dandártábornok, a KFOR parancsnokhelyettese Horváth Sándor alezredes, a 18. váltás parancsnokának kíséretében köszöntötte a kiérkező katonákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!