Nagyvilág

2018.07.25. 08:46

Holland vendégek is voltak az esztári bibliatáborban

Esztár - Saját erőből valósul meg évek óta az esztári bibliai napközis tábor, idén ez már a tizenhetedik volt.

Esztár - Saját erőből valósul meg évek óta az esztári bibliai napközis tábor, idén ez már a tizenhetedik volt.

A közel negyvenfős létszám is mutatja, hogy nagy az érdeklődés arra a bibliatáborra, melyet a református egyház esztári parókiáján tartottak július 15-től 22-éig. Az idei rendezvény már a tizenhetedik volt a sorban.

Vannak évek óta visszatérő holland vendégek is, ezúttal heten jöttek Veenendaal-ból. A résztvevők többsége Pocsajból és Esztárból érkezett.

Sokan segítettek

Az egyhetes tábor vasárnaptól vasárnapig zajlott, istentisztelettel kezdődött és záródott. De nem csak az egyházi témák körül forgott az élet, hiszen volt arcfestés, gyöngyfűzés, csuhéfonás, makramézás és játék is. A szervezők sok segítséget kaptak az 50 órás közösségi szolgálatukat az egyháznál teljesítő középiskolás diákoktól, de segítettek a szülők és a polgármesteri hivatal is. A holland vendégek az idő kellemesebb és tartalmasabb eltöltésére sok eszközt hoztak magukkal.

– Egy kirándulást is szerveztünk Nagykerekibe, a holland vendégeknek pedig Romániába. Az idősek klubja tagjai palacsintát sütöttek a gyerekeknek. A tábor zárónapjára egy képet rajzoltunk, festettünk a tanult bibliai történetről, melyen Dániel meséjét jelenítettük meg – tájékoztatott Szabó Zsolt tiszteletes.

- Nagyné Kelemen Mónika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!