Nagyvilág

2017.11.25. 14:39

Snaps, jódli és a fúvósok

Ischgl - Tirolban talán nincs is olyan település, amelyiknek ne volna saját zenekara. Mégpedig olyan, amelyiknek tagjai népviseletükbe bújva, kitűnő hangszeres tudásukról tanúskodva népzenei elemekkel ötvözött komolyzenei „slágereket” adnak elő a jeles napokon.

Ischgl - Tirolban talán nincs is olyan település, amelyiknek ne volna saját zenekara. Mégpedig olyan, amelyiknek tagjai népviseletükbe bújva, kitűnő hangszeres tudásukról tanúskodva népzenei elemekkel ötvözött komolyzenei „slágereket” adnak elő a jeles napokon.Ilyen pedig bőven akad, főleg a turisztikai központokban, ahol majd’ minden nap úgynevezett térkoncertre invitálják a vendégeket. Mi Ischglben mentünk el egy ilyen, igen jó hangulatú zenés eseményre: a szomszédos falu zenészei adtak egy bő órás koncertet.

A hangulat fokozására, ugyancsak népviseletbe öltözött lányok, a helyi sajátosságnak számító rövid itallal kínálgatták a vendégeket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!