Nagyvilág

2017.07.17. 17:06

Fényárban úszik az Alcatel legújabb smart készüléke

Budapest - Mit tud a 60 ezer forintos telefon, melyen akár 39 LED is villog egyszerre?

Budapest - Mit tud a 60 ezer forintos telefon, melyen akár 39 LED is villog egyszerre?

Multimédia. Egy híján negyven darab LED-fényforrás kapott helyet az Alcatel új mobilján, mely hagyományos okostelefonos értelemben semmi extrát sem mutat fel, de fényorgiája révén sokak figyelmét felkeltheti.

A Nokia még 2004-ben dobta piacra azt a bizonyos 3220-as készüléket, mely elsősorban az oldalain elhelyezett négy jókora LED-fényforrásával hagyott maradandó nyomot sokakban. Ezek az oldalsó fények képesek voltak a zene ritmusára villogni, ami praktikusan semmire nem volt jó, de sötétben egy buliban kétségtelenül jól mutatott. Azóta eltelt tizenhárom esztendő, és most az Alcatel rukkolt elő egy koncepciójában nagyon hasonló készülékkel, az A5 LED-del.

Minek nevezzelek?

A jelenleg a kínai TCL által használt Alcatel márkanév hazánkban legalább olyan nosztalgikus érzéseket képes kelteni, mint a már említett Nokia, hiszen közel két évtizeddel ezelőtt sokunk első(-második) mobilja ennek a francia gyártónak a terméke volt. A 2017-ben kijött A5 LED nevéből már kikopott a sokáig használt OneTouch elnevezés, és egy kicsit olyan érzésünk támadhat, hogy az Alcatel ezúttal azt a sikert szeretné egy picit meglovagolni, amit a Samsung az elmúlt néhány évben elért az A5-ös készülékkel. Emlékezetes, hogy utóbbi dél-koreai gyártó 2014 óta minden évben kiadott egy remek ár/érték arányú középkategóriás A5-ös mobilt.

LEDeslegjobb

Az A5 LED elnevezésének második felével viszont semmi problémánk sincs, hiszen az remekül utal arra, hogy miért lehet érdekes az Alcatel újdonsága. Kezdjük a kevésbé izgalmas előlappal: itt két LED-et találunk, melyek közül az egyik a hagyományos értesítő, a másik pedig az arcszépítő funkciós 5 megapixeles frontkamera villanófénye. Utóbbinak köszönhetően akár sötétben is szelfizhetünk, és ennek a dedikált fényforrásnak nagyobb a fényereje, mint amikor más mobiloknak a kijelzőperemével világítjuk meg az arcunkat. A hátoldal bal felső sarkában is találunk két LED-et, melyek könnyen kikövetkeztethető módon a főkamerával történő képalkotást segítik sötétben, ráadásul teszik mindezt kétféle tónussal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!