Nagyvilág

2017.05.26. 20:01

Világelső a Lego szélturbinája

Budapest - Az elmúlt négy évben a Lego hatmilliárd dán koronát fektetett szélerőművekbe.

Budapest - Az elmúlt négy évben a Lego hatmilliárd dán koronát fektetett szélerőművekbe.

Hatodik éve támogat a Lego több, mint 160 megawatt megújuló energia termeléséhez kapcsolódó fejlesztést. Legutóbbi befektetésük során a Burbo Bank Extensionben – amely egy, az angliai Liverpool partjainál található szélfarm – szereztek 25 százalékos részesedést. A szélfarm – amely hivatalosan a múlt héten kezdte meg működését – a vállalat számára azt jelenti, hogy 100 százalékban megújuló energiát használnak, három évvel a kitűzött határidő előtt – írja a hvg.hu.

A Lego tulajdonában lévő megújuló energiaforrások teljesítménye meghaladja a gyárak, üzletek és irodák teljes energiafelhasználását. Tavaly például a több, mint 75 milliárd építőkocka legyártásához és eladásához világszerte több, mint 360 gigawattóra energiát használtak el. És ennyit most már „vissza is tesznek” a világ energiaellátásába.

Nyártól már látogatható

A megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos tudatosság és figyelemfelkeltés érdekében a LEGO Csoport megépítette a világ legnagyobb szélturbináját, amellyel Guinness-rekordot is elért. A 7,5 méter magas építmény 146 ezer építőkockából áll, tisztelegve a világon működő legnagyobb, 200 méter magas Burbo Bank Extension szélfarm turbinája előtt. Az összelegózott szélturbina az angliai Legoland Windsor Resort területén lesz megtekinthető – már az idén nyártól.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!