Nagyvilág

2017.02.09. 10:43

Videó: Élő csótányt operáltak ki egy nő koponyájából

India - Az asszony szörnyű fejfájásra ébredt, de arra is panaszkodott, hogy nehezen kap levegőt. 

India - Az asszony szörnyű fejfájásra ébredt, de arra is panaszkodott, hogy nehezen kap levegőt. 

Egy nő az éjszaka közepén arra ébredt, hogy szörnyű fájdalmat érez a fejében, amely egyszerre volt viszkető és kaparó. A 42 éves, egy indiai falu, Chennai külterületén élő asszonyt kórházba vitték, ahol a fejfájás mellett arra is panaszkodott, hogy nehezen kap levegőt. Az orvosok endoszkópos vizsgálatot végeztek a betegen, de eleinte nem találtak semmit, aztán viszont valamilyen élőlény lábai tűntek fel. - Nem tudtuk, mi az. Nem tudtuk, hogy ez egy darázs lehet, vagy valamilyen más rovar, lassan húztuk ki - mondta M. N. Shankar professzor, a Stanley oktatói kórház fül-orr-gégészeti osztályának vezetője.

A csótányt 45 perc alatt, különböző csipeszek és gépek segítségével távolították el a nő fejéből. Az orvosok szerint a mintegy 2,5 centiméteres rovar körülbelül 12 órája lehetett az asszony szervezetében és még életben volt, amikor kiszedték. Miután eltávolították az állatot, a beteg légzési problémái azonnal megszűntek.

- A csótány a nő orrán keresztül fúrta be magát és egészen a koponyáig jutott. Ez elég szokatlan, ugyanakkor nagyon veszélyes. Ha a rovar a nő koponyájában marad, valószínűleg meghal. Lehet, hogy az állat olyan fertőzést okozott volna a beteg szervezetében, amely végzetes - mondta Dr. Shankar. A kórházban egyébként már korábban is távolítottak el legyeket, illetve különböző férgeket emberek szervezetéből, de ez volt az első alkalom, hogy csótánnyal álltak szemben. És, hogy mi a legfélelmetesebb az egészben? A professzor szerint semmit nem tehetünk az ellen, hogy mindez megtörténjen.

(CNN)


Tizennyolc év után operáltak ki egy véletlenül felfedezett sebészi ollót egy vietnámi férfi hasából.


Az operációt Kínában végzik és mintegy 150 fős személyzet lesz jelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!