Nagyvilág

2016.11.29. 13:00

117 éves lett az utolsó ember, aki a 19. században született

Olaszország - Emma 15 éves volt az első világháború kitörésekor és 28, amikor feltalálták a televíziót.

Olaszország - Emma 15 éves volt az első világháború kitörésekor és 28, amikor feltalálták a televíziót.Sok ember ünnepli a születésnapját november 29-én, de az olaszországi Vercelliben élő Emma Morano az egyetlen, aki ma 117 éves. Jelenleg ő a világ legidősebb embere és ő az egyetlen, aki még az 1800-as években született. Emma 15 éves volt az első világháború kitörésekor és 28, amikor feltalálták a televíziót.

Az asszony a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint az egyetlen élő ember, aki a 19. században született. De, hogy szerinte mi a hosszú életének a titka? A matuzsálem asszony ennyit felelt a kérdésre: minden nap megeszem két tojást és egy kis süteményt, de nem tudok sokat enni, mert nincsenek fogaim. A napi két tojás fogyasztását még az orvos javasolta neki, amikor 20 éves volt, tehát 97 évvel ezelőtt.


A születésnapi üdvözlőlapot 1970-ben vásárolták, azóta minden évben azzal ünnepelnek.

 

 

Az autista lány unokatestvére arra kérte az embereket az interneten, hogy küldjenek rokonának jókívánságokat a születésnapjára. Eddig több mint 10 ezer levél érkezett és még a NASA is felköszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!