Nagyvilág

2016.09.13. 12:32

Több mint fél évszázada egy barlangban él egy házaspár

Kína - Azért költöztek a barlangba, mert nem volt pénzük lakásra. Most viszont már nem is akarnak eljönni onnan. 

Kína - Azért költöztek a barlangba, mert nem volt pénzük lakásra. Most viszont már nem is akarnak eljönni onnan. Egy idős házaspár, a 81 éves Liang Zifu és a 77 éves Li Suying több mint fél évszázada a dél-nyugat kínai Nanchong város közelében, egy barlangban él. A koros emberek 54 évvel ezelőtt költöztek lakhelyükre, mégpedig azért, mert nem volt pénzük lakásra és négy gyermeküket is itt nevelték fel. A barlangban összesen három hálószobát, egy konyhát és egy nappalit alakítottak ki. A barlangot Liang találta, három évvel az esküvőt követően és akkor döntöttek, úgy, hogy ott telepednek le, három másik családdal közösen. Ma viszont már csak ők élnek ott, mert idő közben mindenki kiköltözött.



A párnak egyébként saját árama is van, a barlang tetején pedig növényeket termesztenek. Helyi információk szerint a házaspárt többször próbálták meggyőzni, hogy költözzenek ki a barlangból, saját lakást is felajánlottak számukra, de hajthatatlanok és azt mondják, nekik kényelmes ez az otthon. A házaspár mindegyik gyereke családot alapított, közülük viszont már senki nem akar a barlangban élni. Az idősek életmódja viszont nagyon megosztja a környezetüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!