Nagyvilág

2016.08.17. 08:31

Két héten át szenvedett egy kisbaba a torkán akadt játéktól, mire az orvosok rájöttek a problémára

A kisfiút mandulagyulladással kezelték, de nem javult az állapota. Később kiderült, hogy végig rossz úton jártak.

A kisfiút mandulagyulladással kezelték, de nem javult az állapota. Később kiderült, hogy végig rossz úton jártak.A 10 hónapos Laith Atiga az angliai Berkshireben élő nagymamájánál volt, amikor hirtelen elkezdett köhögni. - Amikor megfordultam, láttam, hogy nehezen vesz levegőt, elkezdett kékülni és forgatta a szemeit - emlékezett vissza Jude, a kisfiú édesanyja. Ahogy mondta, rögtön hívta a mentőket, akik oxigént adtak a gyermeknek. Laith ezt követően jobban érezte magát, játszott és még nevetgélt is. A mentősök megkérték, hogy itassa meg a gyermeket és mivel úgy látták, nehezen megy az innivaló lenyelése, bevitték a kórházba, hogy készítsenek egy röntgenfelvételt. Az eredmény szerint viszont nem volt semmi eltérés. A következő nap Laith belázasodott, nem volt étvágya, de utána ismét rendbejött.



A dolgok ezt követően kezdtek rosszra fordulni. - Próbáltam megetetni amikor rájöttem, hogy valami komoly probléma van. Az ételt bevette a szájába, de csak kérődzött. Bevittem a kórházba, ahol azt mondták, hogy mandulagyulladása van. Egy érzéstelenítő sprayt kaptam, amivel étkezés előtt húsz perccel be kellett fújjam Laith torkát, hogy segítse a nyelésben, de nem igazán működött. Úgy döntöttem, hogy megpróbálom pépes ételekkel etetni és két napig így is tettem, de továbbra sem javult, inkább rosszabb lett.

Hazautaztunk az USA-ba és elvittem egy New York-i specialistához, aki újabb felvételeket készített, de ismét nem találtak eltérést. Úgy vélték, a nyelőcsőben lehet valami gond és ott is volt. Laith torkából egy játékot, egy közel két centiméter átmérőjű műanyag angyalt operáltak ki az orvosok - idézte fel az anya. Hozzátette, nagyon megviselte ez a tortúra és az, hogy a gyermekének ilyen sokat kellett szenvednie azért, mert nem ismerték fel időben a problémát.

(BBC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!