Nagyvilág

2016.01.16. 14:17

Leo idén talán már hazaviszi a szobrot

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ötödször jelölték a filmes szakma legnagyobb díjára Leonardo DiCapriót.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Ötödször jelölték a filmes szakma legnagyobb díjára Leonardo DiCapriót.

Idén is az a nagy kérdés, hogy a 40 éves Leonardo DiCaprio végre megkapja-e az Oscar-díjat. A színészt A visszatérő című filmben nyújtott alakításáért ugyanis ötödszörre jelölték a filmes szakma legrangosabb elismerésére.

Jelölések

1994-ben olyan meggyőzően alakított egy mentálisan sérült fiút a Gilbert Grape-ben, hogy 19 évesen Oscar-díjra jelölték érte, a szobrocskát azonban nem ő kapta. 2004-ben elkészült az Aviátor című életrajzi film Howard Hughes amerikai üzletemberről, akinek megformálásáért DiCaprio megkapta második, majd 2007-ben A Véres gyémánt főszerepéért élete harmadik Oscar-jelölését, a kúria mégsem őt jutalmazta. 2014-ben hatalmasat alakított a A Wall Street farkasa című amerikai önéletrajzi filmdrámában, mely az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia újabb jelölését hozta magával, a díjat mégis elhappolta előle Matthew McConaughey a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott színészi alakításával.

Mint azt az origo.hu-n olvasható, míg a hölgyek Oscar-versenyében kifejezetten előny szépnek és fiatalnak lenni, a férfi színészeket átlagban az ötödik X-ig várakoztatják, az utóbbi tíz év legjobb férfi főszereplő nyerteseinek átlagéletkora 47,2 év, csak olyanok nyertek 40 alatt (Jean Dujardin, Philip Seymour Hoffman, Jamie Foxx), akik első nekifutásra, egyértelmű éllovasként tarolták végig az Oscar-szezont.

A döntéshozós egyébként kimondottan szeretik a nagy átalakulásokat, ebbe a sorba pedig tökéletesen illeszkedik DiCaprio legújabb filmje, A visszatérő, aminek kedvéért jókora szakállat és hosszú hajat növesztett. Február 28-án kiderül, DiCaprio életében először megkapja-e a vágyott aranyszobrot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!