Nagyvilág

2015.12.04. 12:55

Bölcsességeket posztolsz a Facebookon? Nem vagy elég intelligens!

Az idézeteket megosztó emberek ráadásul a paranormális jelenségekben is jobban hisznek. 

Az idézeteket megosztó emberek ráadásul a paranormális jelenségekben is jobban hisznek. Mindannyiunknak van olyan ismerőse a Facebookon, aki szeret megosztani különböző bölcsességeket valamilyen szép fotón, persze nem a saját gondolatait, hanem valaki másét. Kutatások viszont kimutatták, hogy azok az emberek, akik bölcs idézeteket posztolnak, kevésbé intelligensek.

A tanulmányból ugyanis az derült ki, hogy azok az emberek, akik gyakran posztolnak bölcsességeket, a kognitív teszteken rosszabb eredményeket értek el azokkal szemben, akik hanyagolják az ilyen jellegű kiírásokat. A szakemberek e mellett azt is megállapították, hogy a bölcsességeket megosztó emberek jobban hisznek az összeesküvés elméletekben és a paranormális jelenségekben.

A kutatást Gordon Pennycook, a Waterlooi Egyetem pszichológusa vezette, a szakemberek pedig 845 önkéntest kértek arra, hogy értékeljék a bölcs gondolatokat, majd töltsenek ki egy kognitív tesztet, ez alapján jutottak erre a következtetésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!