Nagyvilág

2015.02.26. 18:16

Videó: Hyperloop - 2018-ban már kezdik a tesztelést?

Amikor bemutatták a koncepciót, mindenki csak legyintett. Most viszont úgy néz ki, hogy 2018-ban már egy 5 mérföldes tesztpályán fog száguldozni a jövő közlekedését alapjaiban megváltoztató Hyperloop.

Amikor bemutatták a koncepciót, mindenki csak legyintett. Most viszont úgy néz ki, hogy 2018-ban már egy 5 mérföldes tesztpályán fog száguldozni a jövő közlekedését alapjaiban megváltoztató Hyperloop. Az 5 mérföld hosszú tesztkört Kaliforniában építenék meg 3 éven belül. Az alapkőletétel már jövőre megtörténne, az építkezés pedig 2 évig tartana. A cég most pénzt gyűjt, 100 millió dollárra lenne szükségük 2015 végére. Nem a Hyperloop Transportation Technologies az egyetlen, aki hasonló koncepción dolgozik, de ezzel a lépéssel most ők vannak legközelebb a megvalósításhoz. A végleges változat egy 28 személyes kapszulát repítene 760 mérföld / órás (1200 km / óra) sebességgel. A tesztpályán még nem haladna ekkora sebességgel, csak a technológiát próbálnák ki.

A legnagyobb probléma jelenleg a pénz, az ötlet még tényleg csak a fejekben született meg. Az egész pálya egy Quay Valley nevű helyen épülne, ami a tervek szerint egy 75,000 lakos befogadó, 100%-ban zöld település lenne. Az, hogy megvalósul-e a város és a tesztpálya, csak azon múlik, hogy a közösség mennyire bízik a fejlesztőkben. A zöld város felépítéséhez egyébként további 15-20 évre lenne szükség. A tervezők viszont nagyon bizakodóak, szerintük 3 éven belül már elkészülnének bizonyos részek.

Itt egy videó a Hyperloop technológiáról:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!