Nagyvilág

2012.07.04. 10:48

A világ legdrágább őszibarackjaiból loptak Kínában

London, 2012. július 4., szerda (MTI) - Felbecsülhetetlenül értékes őszibarackokat lopott három férfi Kínában egy állami kutatógazdaságból.

London, 2012. július 4., szerda (MTI) - Felbecsülhetetlenül értékes őszibarackokat lopott három férfi Kínában egy állami kutatógazdaságból.

 

A tudósok 13 éven át dolgoztak különböző fajták keresztezésén, hogy kinemesítsék a tökéletes barackot, erre három falusi - feltehetően megélhetési bűnöző - éjjel belopódzott a kertészetbe, és teleszedett három szatyrot őszibarackkal. Nem voltak válogatósak, mert legkevesebb tíz fajtából vittek el. Szerencse, hogy a fákat nem vágták ki és vitték magukkal télire tüzelőnek, mert értékük egyenként 70-100 millió forintnyi jüan.

A kísérleti gyümölcsöst máskor szigorúan őrzik, ám nemrégiben utat kezdtek építeni mellette, és emiatt lebontották keleti falát, így a kert tárva-nyitva állt. Ennek ellenére működött az elektronikus riasztó, amely pillanatok alatt felvert álmából több parasztot a szomszédságból. A három tolvaj közül sikerült elfogniuk egyet, ám a rendőrség szerint nem kizárt, hogy zavarodott.

"Még a saját nevét sem tudja megmondani. Úgy véljük, két cinkosa ezért is hagyta hátra" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap Szun Jan-an helyi rendőrtisztet.

"Életemben először loptam barackot. A másik két fickó egyike jós, a másik tömjénárus. Azt tudtam, hogy ez egy kutatóintézet, de arról fogalmam se volt, hogy a barackok ennyire értékesek" - mondta az őrizetbe vett férfi a helyi sajtónak.

 

 

kwr krp gry

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!