Nagyvilág

2012.07.13. 09:09

A Facebook miatt egyre több a plasztikai műtét

A Facebook és más videó chatre alkalmas eszközök tehetők felelőssé a plasztikai műtétek számának növekedéséért.

A Facebook és más videó chatre alkalmas eszközök tehetők felelőssé a plasztikai műtétek számának növekedéséért. Egy amerikai orvos azt nyilatkozta, hogy egyre több páciense határozza meg a műtét okaként, hogy jobban szeretne kinézni a videó chat közben. Azt mondják, hogy látták magukat korábban a tükörben, de ott nem vették észre, hogy milyen rosszul is néznek ki.

A szépség romlása természetesen semmilyen arányban nincs a Facebook használatával, azzal azonban igen, hogy reggel mindenki tükörben ellenőrzi a külsejét, ami egy fordított képet mutat. A Skypeon például viszont úgy látjuk magunkat, ahogy mások is és ez hirtelen furcsa lehet.

A sebészek viszont most nem győzik kiszolgálni a nagy rohamot és kifejlesztettek egy speciális eljárást, mely során csak apró módosításokat végeznek az arcon, ami az ügyfelet már elégedetté teszi, ha legközelebb meglátja magát a monitoron. A szolgáltatást néhányan eleve "Facetime Facelift" néven hirdetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!