Nagyvilág

2008.09.14. 08:46

Hídnak ütközött és elsüllyedt egy hajó a Szajnán

<p>Elsüllyedt egy sétahajó szombaton a Szajnán, Párizs belvárosi részén. A rejtélyes körülmények között bekövetkezett baleset miatt a fedélzeten tartózkodó 12 emberből kettőt súlyos állapotban szállítottak kórházba - közölte vasárnap hajnalban a francia közlekedésügyi miniszter, Dominique Bussereau.<BR /></p>

A hajóval utazók közül tíz embert rögtön kihúztak a vízből, egy negyvenéves férfit és hatéves fiát azonban csak húsz perccel később találtak meg az örvénylő vízben a helyszínre érkező búvárok.

Mindkettőjüket súlyos állapotban vitték a kórházba, sérüléseikről azonban egyelőre nem tudni közelebbit - mondta Bussereau. A miniszter egyébként "szokatlannak és ritkának" nevezte a balesetet.

A rendőrség egyelőre vizsgálja a baleset okát és körülményeit. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a hajó akkor süllyedt el a vízben, miután egy előzési művelet közben nekiütközött egy hídnak a Notre Dame székesegyház közelében.

A hatóságok azonban egyelőre nem erősítették meg, hogy így történt-e az eset, mindössze annyit közöltek, hogy a fedélzeten nem tartózkodtak külföldiek.

  • Szakítás szármódra
  • Sztárparádé Geszti esküvőjén
  • Kiállítják Gandhi illemhelyét
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!