Nagyvilág

2008.06.22. 15:37

Száz éves a Kennedy-család dadája

<p>USA - Szombaton ünnepelték a 100-ik születésnapját Ena Bernard-nak, aki a néhai Robert Kennedy gyermekeinek dadája volt.</p>

A Demokrata Párt elnökjelöltségére, sőt az akkori felmérések szerint az elnökségre is esélyes szenátor 1968. június 6-án halt bele sérüléseibe a kórházban, miután előző este a Los Angeles-i Ambassador szállóban többszőr rálőttek. A tettes egy 24 éves palesztin, Sirhan Sirhan volt. A mai napig azonban tartják magukat az összeesküvés-elméletek.

Robert Kennedy-nek 11 gyereke született, és mindegyiküknek Ena Bernard volt a dadájuk. Ena néni 40 éven át volt a Robert Kennedy-család alkalmazottja. Századik születésnapján családtagok, barátok ismerősök köszöntötték az idős asszonyt a floridai Davie-ben. A vendégek között volt a Kennedy-család több tagja, köztük a néhai Robert Kennedy gyermekei is.

"Biztonságot adott nekünk, amikor rosszra fordultak a dolgok, és mindent megkaptunk tőle szeretetben, gondoskodásban, amire gyerekként szükségünk volt." - mondta Doug Kennedy, a néhai szenátor tizedik gyermeke, apja megölésének időszakára utalva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!