Nagyvilág

2008.06.10. 13:49

Hatéves kislányt marcangoltak szét kutyák a Krímen

<p>Ukrajna – Egy hatéves kislányt marcangolt szét egy kóborkutya-falka a Krím-félszigeti Kercs városában. Az esetet a gyors orvosi segítségnek köszönhetően túlélő gyermek testén több mint 200 harapásnyomot számoltak össze a sebészek.</p>

A Kercsi Városi Tanács sajtóosztálya által kiadott közlemény szerint a szörnyű eset még szombat este történt a Krím-félszigeti üdülőváros egyik főutcáján.

A hatéves kislányra tucatnyi kóbor eb támadt rá. Harapásaik nyomán a sebészek elmondása szerint tulajdonképpen nem maradt ép bőrfelület a gyermek testén. A kercsi kórház munkatársai 200 harapásnyomot számoltak össze a szerencsétlen kislányon, akinek az életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Ukrajnában egyébként az EU-s követelményekhez igazított állatvédelmi törvények és a valós állapotok közötti óriási joghézagok miatt tulajdonképpen teljesen megoldhatatlan és -oldatlan a nagyobb városokban ijesztő méretekben elszaporodott kóborkutya-falkák ártalmatlanításának gondja. Az állam, az önkormányzati és a magánszektor ugyanis egyetlen fillért sem fordít az állatmenhelyek létesítésére, ahol civilizált körülmények között lehetne kezelni a kóbor állatokkal kapcsolatos kérdést.

Ehhez kapcsolódó hír, hogy egy Harkov megyei településen egy feltehetően veszettséggel fertőzött farkas hat személyt – köztük egy 9 éves gyermeket – mart meg a nyílt utcán. Az ordast a rendőrök lelőtték. UkrajnaKárpátalja megyéjében egyébként, alig 20 kilométerre a magyar határtól, az elmúlt ősszel és télen számos farkastámadást regisztráltak a hegyvidéki településeken. Biológusok szerint egyre több az olyan farkas, amely kutyákkal keveredett, ezért az ordasok fokozatosan elveszítik természetes félelmüket az emberekkel szemben.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!