Nagyvilág

2008.06.15. 17:06

Hamis jogosítványokkal kereskedtek a román rendőrök

<p>Románia - Több mint egymillió eurót találtak a román hatóságok annál a húsz rendőrnél, akiket szombat este vettek őrizetbe, mivel gépjárművezetői engedélyt állítottak ki kisebb-nagyobb pénzösszeg ellenében a hozzájuk fordulóknak.</p>

A pitesti-i rendőrség őrizetbe vett alkalmazottjai között van a hajtási engedélyeket kibocsátó osztály vezetője is, akinek lakásán 300 ezer eurót találtak a korrupciót vizsgáló ügyészek.

A rendőröket a korrupcióellenes hatóságok beépített embere buktatta le. Az ügyészek szerint kétezer és tízezer euró közötti összeget kértek egy jogosítványért, melyet vizsga nélkül nyomtak a pénzt kifizetők kezébe. Az ügyfeleket közvetítők szerezték, közöttük egy pap, és több gépjárművezető-oktató. Becslések szerint több száz személy jutott ilyen módon jogosítványhoz.

A román sajtó beszámolója szerint az ügyfelek között van Bukarest negyedik kerületének egyik polgármesterjelöltje is. Ezt Adrian Videanu bukaresti főpolgármester jelentette be bizonyító dokumentumokra hivatkozva, de hivatalosan egyelőre senki nem erősítette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!