Nagyvilág

2008.05.17. 13:00

Különös kór: farkasemberség

<p>A fiú arcát és testét szőr borítja, mivel kóros szőrnövekedésben szenved. <dia width="900" height="700" alt="Farkasember 2008.05.16."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Farkasember_2008_05_16_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Farkasember 2008.05.16." /></a></dia></p>

A köznyelvben Farkasember szindrómaként ismert ez a betegség, és jelenleg 50 olyan emberről tudnak a világban, akinek ilyen problémája van.

Pruthviraj Patil és családja már rengeteg kezelést kipróbált, a homeopátiától kezdve, a hagyományos indiai gyógymódokon át a lézeres terápiáig, azonban végleges megoldást egyik sem jelentett. A fiú ezért most az orvosokhoz fordult segítségért, hogy találjanak a bajára valamilyen gyógymódot.

„Szerettem volna eltüntetni magamról a rengeteg szőrt, de még a lézeres kezelés után is visszanőtt. Az orvosoknak pedig fogalmuk sincs róla, hogy mi lehet ez az egész” – panaszolja a fiú.

Mikor Prithviraj megszületett, a falubeliek egyik fele úgy vélte, hogy Isten született, míg a másik fele azt hitte, hogy a fiú kinézete igen rossz ómen.

„Mért tett ilyet velünk Isten? Annyira bizarrul néz ki, és mikor kimegy együtt az utcára, az emberek egyszerűen nem bírják levenni róla a szemüket” – mondta a fiú anyja.

A kinézete ellenére Prithviraj nagyon sportos és egészséges, ráadásul népszerű iskolatársai körében.

„Mikor először mentem iskolába, kinevettek, de mára már elfogadtak és szeretnek. Együtt krikettezünk, és a szőr nem akadályoz abban, hogy fussak vagy, hogy elkapjam a labdát” – mondta a fiú.

Forrás: Telegraph/Netbulvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!