Nagyvilág

2008.05.24. 08:22

Éhen halt a kislány

<p>Birmingham - Vádat emeltek egy asszony és egy férfi ellen a nagy-britanniai Birmingham-ben, mert a rendőrség szerint sorsára hagyták gyereküket, aki ezért meghalt.- közölte pénteken a helyi média.</p>

A sajtó szerint a "sorsára hagyták" kifejezés azt jelenti, hogy 7 éves kislány éhen halt.

A kis Khyra Ishaq-ot a múlt szombaton vitték a városi kórházba, ahol nem sokkal később meghalt. A Birmingham Mail című újság szerint szó szerint éhezett a gyerek, aki 29 éves anyjával és 33 éves mostohaapjával élt. A lap szerint a kislánynak 5 testvére van, és mindannyiukat kórházba vitték, később pedig állami gondozásba kerülnek.

A birminghami városháza közleményben fejezte ki mély szomorúságát a történtek miatt. A közlemény szerint a város vezetése a rendőrséggel együtt akarja felderíteni a tragédia hátterét, hogy méltó büntetést kapjanak a szülők, és segítsenek a kislány testvérein. Az 1 millió lakosú várost megrázta a gyerek éhhalála. A vonatkozó brit törvény értelmében akár 10 évig terjedő börtönbüntetés is kiszabhat a bíróság az anyára, illetve a mostohaapára.

Éhen halt egy ausztrál kislány
Éhen halt egy hétéves ausztrál kislány annak ellenére, hogy a családfigyelő szolgálat emberei előtt nem volt ismeretlen a gyerek, jelentette szerdán több ausztrál újság is. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki Ausztráliában, és az ügy kapcsán több vizsgálatot is indítottak a hatóságok.

Éhen halt egy idős házaspár
Valószínüleg az éhezés és a hideg miatt halt meg egy idős közép-szerbiai házaspár Szerbia középső részén, de ezt még a boncolásnak meg kell erősítenie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!