Nagyvilág

2008.04.20. 11:51

Részeg sofőr okozta a finn busz balesetét Spanyolországban

<p>A megengedettnél kétszer magasabb volt a véralkoholszintje annak a sofőrnek, amelyik összeütközött egy finn turista busszal Spanyolország déli részén, kilenc ember halálát okozva - közölte egy helyi tisztségviselő. <A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Buszbaleset_Spanyoorsz_gban_2007__04_20/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Buszbaleset Spanyoországban 2007. 04.20" src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></p>

A részeg sofőr sérülések nélkül megúszta a balesetet, míg a busz finn utasai közül kilencen meghaltak, és negyvenen sérültek meg.

A baleset Malagához közel, egy autópályán történt szombat este, röviddel 8 óra előtt. A szerencsétlenség idején a sztrádán szakadó eső és erős szél nehezítette a közlekedést, amikor egy terepjáró megpróbálta megelőzni a buszt. Az autó előbb az autópálya közepén lévő védőkorlátnak, majd a busznak csapódott, amely az ütközés miatt felborult.

A terepjáró sofőrjének az alkoholszintje 0,5 milligramm per liter volt, ami kétszerese a megengedett mértéknek.

A spanyolországi finn nagykövetség szóvivője az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a balesetben negyven ember sérült meg, közülük egy súlyos állapotban van. Korábban még csak 19 súlyos és 16 könnyebb sérültről számoltak be. A halottak között egy hétéves kislány, hat nő és két férfi van.

Nézze meg a videót is!

  •  Képek a balesetről Buszbaleset Spanyolországban 2007. 04.20
  • Videó a spanyolországi buszbalesetről 
  • Korábbi buszbalesetek
  • Magyarok buszbalesete Ausztriában Fociszurkolók busztragédiája 2007.10.29.
  • Újabb buszbaleset történt, most a határ közelében
  • Buszbaleset Svédországban: 60 sebesült
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!