Nagyvilág

2008.04.29. 19:52

"Leszbikus vita" Görögországban

<p>A görögországi Leszbosz szigetének lakói kedden bepereltek egy görög melegszervezetet a nevükben használt "leszbikus" szó miatt. A szigetlakók ragaszkodnak hozzá, hogy ők az "igazi leszbikusok". <BR /></p>

Leszbosz szigetének két lakója és egy nacionalista szervezet egy tagja közösen indítottak pert a Görög Meleg és Leszbikus Unió ellen, hogy megtiltsák a szervezet nevében a "leszbikus" szó használatát. A melegszövetség "teljesen nevetségesnek" nevezte az ügyet. A szervezet szóvivője ugyanakkor azt mondta, ha beidézik őket a bíróságra, ott lesznek

A leszbosziak "pszichológiai és erkölcsi erőszak" áldozatai, amiért a sziget nevét melegek használják - mondta Dimitrisz Lambrou aktivista saját internetes oldalán. Szerinte az ügyet Athénban fogják tárgyalni, júniusban.

Leszbosz szigetén élt és alkotott Szapphó ókori görög költőnő, aki más nők iránti szerelméről írt verseiről ismert. A költőnő az időszámításunk előtti hatodik században élt. A "leszbikus" kifejezés a sziget nevéből ered, és az itt lévő Eresszosz városa kedvelt úti cél a leszbikus utazók körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!