Nagyvilág

2008.04.05. 14:14

Lelőttek egy keresztény papot Bagdadban

<p>Lelőttek egy asszíriai ortodox papot otthona közelében az iraki fővárosban - közölték biztonsági források az AFP francia hírügynökséggel szombaton.</p>

Jusszef Adelt, a bagdadi Szent Péter templom papját egy autóból lőtték le helyi idő szerint délben.

Az elmúlt hónapokban gyakran érték támadások a keresztényeket: papokat raboltak el, és bombatámadások érték templomaikat. A kaldeai katolikus moszuli érseket, Paulos Fraj Rahho-t február 29-én elrabolták egy mise után. Holttestét két héttel később találták meg.

Irakban az amerikaiak vezette invázió öt évvel ezelőtti kezdete előtt 800 ezer keresztény élt, mára számítások szerint, már csak fele ennyien vannak.

Nézze meg Jon Snow videófilmjét a 2008-as Irakról!

Kapcsolódó cikkek:

Irak: Lefejezett holttesteket találtak

19 kivégzett ember maradványaira leltek az iraki biztonsági erők tagjai az ország észak-nyugati részén, Diyala tartományban.

Szunnita mecseteket támadtak délután Irakban

Négy szunnita mecsetet ért támadás szerda délután Irakban, nyilvánvaló megtorlásul arra, hogy reggel felrobbantották a síiták egyik szent helyének, a szamarrai Arany Mecsetnek két tornyát.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!