Nagyvilág

2008.04.26. 19:59

Bandaháború Mexikóban: már 15 halott

<p>Legkevesebb 15 bűnöző halt meg egy szombati leszámolásban Mexikóban. A rivális bandák összecsapásában további hat ember megsérült. A gyilkosok között voltak olyanok is, akik rendőrruhát viseltek. A rendőrség korábban tíz áldozatról számolt be.</p>

A hatóságok tizennégy holttestet találtak, és úgy tudják, hogy egy halottat magukkal vittek a gyilkosai. A tijuanai rendőrség azt mondta, hogy egyelőre még nem tudják, mi állhat a leszámolás hátterében. Beszámolók szerint a mexikói nagyvárosban a holtestek mellet több nagy kaliberű pisztolyt is találtak. A leszámolásban volt, akit saját autójában lőttek le. Néhány sérültnek azonban sikerült eljutnia kórházba, hogy ellássák sebeit.

A közelmúltban a mexikói kormány katonákat és szövetségi rendőröket küldött Tijuanába, hogy fölszámolják a droggal kapcsolatos erőszakot. A nagyváros közvetlenül az amerikai határ mellett fekszik, emiatt pedig a drogkereskedők egyik központja.
Kapcsolódó cikkek:

  • Fejbelőtte magát a téti lövöldöző
  • Bandaháború Budapesten
  • Lövöldözés Thaiföldön
  • Lövöldözés egy iskolában
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!