Nagyvilág

2008.02.26. 13:55

Majomesküvő Indiában

<p>Hindu szertartás szerint összeadtak két majmot India keleti részén - közölte a BBC brit közszolgálati média internetes oldalán kedden. Az esküvőre háromezer fős násznép volt hivatalos.<BR /></p>

A menyasszony öt méter hosszú vörös szárit és virágokat viselt. Az arát hindu szokás szerint szantálfa kivonattal ki is festették az asszonyok. A vőlegény egy három éves hím majom volt. Az ifjú párt esküvői menetben kísérték egy templomhoz, ahol hangos zenével, tánccal és tűzijátékkal várták.

Az ünnepi menü rizsből, lencséből, zöldségből, halból és édességből állt. A nászajándékok közt volt egy arany nyaklánc, amelyet az ifjú feleség kapott egy helyi üzletembertől. A ceremóniát vezető szerzetes azt mondta: most adott össze először állatokat, de a szertartásnál az embereknél szokásos előírásokat követte.

A hinduk mélyen tisztelik a majmokat, de ezt a párt háziállatként tartották gazdáik. A nőstényt egy helyi templomban találták, a hímet pedig egy közeli mangóligetben. A láncon tartott állatokat az esküvő után szabadon engedték. Később többen látták őket a szertartás helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!