Nagyvilág

2007.12.22. 07:31

Merényletet hiúsítottak meg Mekkában

<p>A szaúd-arábiai hatóságok pénteki bejelentése szerint elfogtak egy szélsőséges iszlamistákból álló csoportot, amely merényleteket akart végrehajtani Mekkában, az iszlám vallás legszentebb helyén, az idei zarándoklat alatt.</p>

Az iszlámot szó szerint értelmező szélsőséges csoportok szerint azok a muzulmánok is hitetlenek, akik tőlük eltérő módon értelmezik a vallás előírásait.

A szaúdi belügyminiszter, Manszúr Al-Turki szerint a királyság több városában végrehajtott akcióban számos terroristát fogtak el három nappal a zarándoklat megkezdése előtt. Az elfogott szélsőségesek pontos száma nem ismert, az Al-Arabíjja, Dubai-i televízió úgy tudja, mindannyian az Al-Káida tagjai.

Szaúd-Arábiában a szokásosnál magasabb készültségbe helyezték a biztonsági erőket, mert az idei zarándoklaton részt vesz Mahmúd Ahmedinedzsád iráni elnök is. Ahmedinedzsád az első perzsa elnök, aki hivatali ideje alatt látogat el Mekkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!