Magyarország

2018.12.07. 17:43

Rövidebb menetidővel közlekednek a vonatok

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Indulás előtt érdemes megnézni a vasúti menetrendet.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Indulás előtt érdemes megnézni a vasúti menetrendet.

Új vasúti menetrend lép életbe december 9-én a Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony útvonalon, melynek értelmében többek között a Püspökladány–Debrecen szakaszon mintegy fél órával csökken a menetidő.

Február 3-ig a Budapest–Cegléd–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon nem lesz olyan vágányzár, ami hosszabb menetidőt okozna. A sebes- és személyvonatok menetideje 29 perccel, az InterCity (IC) vonatok menetideje 13 perccel csökken december 9-től februárig – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Február 4-től éjszakai vágányzári munkák kezdődnek, amelyek nem jelentenek még hosszabb menetidőt. Ugyanakkor a kör-InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar–Szolnok–Debrecen felől , illetve a Keleti pályaudvar–Miskolc felől egyaránt csak a nyíregyházi állomásig közlekednek, és onnan indulnak vissza. Ennek az az oka, hogy korlátozásokat, módosított menetrendet vezetnek be a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon, ami kihatással lesz a kör-IC vonatokra. Ezért járnak majd február 4-től kezdve csak Nyíregyházáig.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!