Magyarország

2018.07.09. 17:53

Együtt mindenre képesek!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - „Közösen szerettem volna felépíteni a gyermekeimmel egy új életet.”

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - „Közösen szerettem volna felépíteni a gyermekeimmel egy új életet.”

Senkinek nem könnyű beszélni a magánéletéről, főleg akkor, ha az nem az előre elgondolt forgatókönyv alapján végződik. Szabó Beátának sem volt könnyű megbirkózni azzal a feladattal, amit a sors szánt neki, de ő felvette a kesztyűt és mindent megtett annak érdekében, hogy egy szeretetteljes életet biztosítson egyedülálló anyaként a gyermekei számára.

– A legnehezebb egyedülálló anyaként az, hogy mindkét szülői szerepben helyt kell állni. Nálunk a gyerekeket nagyon megviselte a válás, főleg a nagyobbikat. A kisfiam hét és fél éves a kislányom pedig ötéves. Természetesen engem is megviselt a változás, de az volt a legnagyobb feladat számomra, hogy a gyermekeim ne sérüljenek lelkileg, emellett talpra állítsam az egész családot. Szerettem volna, hogy a gyermekeim ne érezzék rajtam, hogy megtört a válás. Nem akartam előlük semmit eltitkolni, de nem szerettem volna, hogy a válás felforgassa az életünket. Nagyon fontos volt számomra, hogy a gyermekeim biztonságban érezzék magukat mellettem, hiszen számomra ők a legfontosabbak az életben – tette hozzá az édesanya.

Szeretet és törődés

Beáta egy percig sem érezte, hogy a gyermekei miatt a volt párja mellett kellene maradnia. Szerinte a csöppségek számára sokkal rosszabb egy olyan családban felnőni, ahol a szeretet helyett a feszültség uralkodik. Nehéz volt számára megtartani az anya-gyermek kapcsolatot, hiszen az apai teendőket is neki kell ellátnia.

– Az anya engedékenyebb, hozzá megy oda a gyermek, ha bármiféle kívánsága van. Ezzel szemben szerintem az apukák szigorúbbak, az ő szavukra a csöppségek hamarabb is reagálnak. Éppen ezért nagyon nehéz volt az elején, hiszen az apukájuknak is kellett lennem, ami nem éppen egy könnyű feladat. A gyerekek első perctől kezdve igazi társaim voltak ezekben a nehéz időkben. Közösen szerettem volna felépíteni velük egy új életet, miattuk maradtam erős, tőlük kapom a legtöbb törődést és szeretet – fűzte hozzá Szabó Beáta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!