Magyarország

2018.07.06. 17:03

A százéves Irénke néni évtizedekig tornázott

Debrecen - A hosszú, boldog élethez elengedhetetlen a helyes táplálkozás is – vallja. Július 4-én ünnepelte 100. születésnapját Kerek Istvánné Irénke néni, családja és a Református Idősek Otthona dolgozói körében.

Debrecen - A hosszú, boldog élethez elengedhetetlen a helyes táplálkozás is – vallja. Július 4-én ünnepelte 100. születésnapját Kerek Istvánné Irénke néni, családja és a Református Idősek Otthona dolgozói körében.

Az évfordulón unokái és a dédunokái is ott voltak. Kerek Istvánné 1918. július 4-én született Szentpéterszegen. Harminc évig dolgozott az OTP-nél csekkszámla-ellen­őrként. Kétszer házasodott, és ennél a banknál ismerte meg a második férjét, aki a személyzeti főnöke volt. Összesen három gyermeke született, akik közül ma már csak egy él. Imádott dolgozni, és nagyon szerette a családját, akik iránt a mai napig rajong.

Töretlen kíváncsisággal

Irénke néni 96 évesen került az otthonba, és azóta itt tölti a mindennapjait. Néhány apróbb betegségtől eltekintve jól érzi magát, és szellemileg aktív. Falusi gyerekként minden érdekelte, és ez a kíváncsiság ma sem hagyott alább. Arra a kérdésre, hogy szerinte mi a hosszú élet titka, több dolgot is mondott.

Először is kiemelte, hogy nagyon fontos a testmozgás, hiszen ő csaknem negyven évig mindennap tornázott. Valamint a géneknek is fontos szerep jut, de ez önmagában kevés, hiszen az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen a test megfelelő karbantartásához. Vallja, hogy este hat után már nem szabad enni, emellett sok gyümölcsöt és zöldség fogyasztása ajánlott.

Türelem a másik iránt

A boldog élethez pedig elengedhetetlen az egymás iránti türelem. Szerinte a mai fiatalok túlságosan rohanó életet élnek, és mindent egyből akarnak, és ha ezt nem kapják meg azonnal, akkor boldogtalanná válnak. Beleértve itt a társas életet is.

Az ünnepeltet tortával és virágcsokrokkal köszöntötték, továbbá egy köszöntő emléklapot is átvehetett Orbán Viktor aláírásával.

GYT


[related-post post_id="3911553"]

[related-post post_id="3885789"]

[related-post post_id="3882886"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!