Magyarország

2018.06.23. 11:40

A füredi halasnapokon Debrecen a díszvendég

Tiszafüred - A nyitónapon a cívisváros több művészeti csoportja is felvonul a karneválon.

Tiszafüred - A nyitónapon a cívisváros több művészeti csoportja is felvonul a karneválon.

  • Debrecen városa lesz az idén 40 éves jubileumát ünneplő Tiszafüredi Halasnapok díszvendége.
  • A két település között évek óta egyre intenzívebb a kapcsolat. Az idei háromnapos fesztiválon is több debreceni kötődésű művészeti csoport, előadó lép színpadra.
  • A pénteki beharangozó, tiszafüred-örvényi sajtótájékoztatón Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy a két település testvérkapcsolata 2015-ben kezdődött, amikor is a hajdúsági megyeszékhely és a Tisza-tó fővárosa kulturális és turisztikai együttműködést kötött egymással. A programban halászléfőző verseny és Tankcsapda is lesz.
  • – A Tiszafüredi Halasnapok a város kiemelt társadalmi, turisztikai rendezvénye, ahol tudjuk demonstrálni a két település közötti együttműködési lehetőségeket – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

    Karneváli parádé

    Hozzátette, hogy a Valcer Táncstúdió és a Hajdú Táncegyüttes műsorai is színesítik a rendezvényt. Továbbá kiemelte, hogy a Tisza-tó kiemelt turisztikai térséggé emelése a Hortobággyal, Debrecennel és Hajdúszobosz­lóval újabb lehetőségeket jelent a két város kapcsolatát tekintve.

    A július 6. és 8. között megrendezendő tiszafüredi fesztivál nyitónapján több debreceni művészeti csoport is bekapcsolódik a hagyományos karneváli felvonulásba – ismertette Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ezután Bíró Csaba művészeti vezető mutatta be a nagy múltra visszatekintő és nemzetközi szinten is sikeres Valcer Táncstúdiót. A Valcer táncosai a sajtótájékoztató előtt rövid bemutatót tartottak a megjelenteknek.

    Nagy tömeg várható

    A 40 éves Tiszafüredi Halasnapok jubileumi programjaira a kultúra és a gasztronómia jegyében halászléfőző versennyel, helyi és vendég művészeti csoportok műsoraival és hazai előadók koncertjeivel várják a kilátogatókat. Ezek közül az egyik legjobban várt a Tankcsapda – Lukács 50 koncertje lesz.

    - Bekecs Sándor -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!