Magyarország

2018.04.10. 11:20

Kamuhírek terjednek az Otthon Melege Programról

Budapest - Nem igaz, hogy júliusban már lehet pályázni.

Budapest - Nem igaz, hogy júliusban már lehet pályázni.

Az Otthon Melege Program kapcsán az elmúlt napokban megalapozatlan hírek láttak napvilágot, a lényeg azonban az, hogy a 2018-as alprogramok elindításáról még nincs döntés - tájékoztat az NFSI, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felkérésére alapított állami tulajdonú cég, amely a minisztériummal kötött megbízási megállapodás alapján az Otthon Melege Program pályázatait kezeli.

A friss pályázatokról azonnali és hiteles tájékoztatás minden esetben a kormany.hu oldalon és az NFSI honlapján található - írják.

Hozzáteszik, a kormány elkötelezett amellett, hogy csökkentse mind a társasházi, mind a családi házakban elő lakosok kiadásait, vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatásokkal segítve a lakóépületek energetikai korszerűsítését.

A 2014 őszén hazai költségvetési forrásból útjára indított „otthonkorszerűsítő” program keretében meghirdetett pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású, vissza nem térítendő támogatáshoz juttassa a lakosságot az ország egész területén. A mai napig több mint 180 ezer háztartás energetikai korszerűsítéséhez járult hozzá több mint 29 milliárd forint összértékben a pályázat. A legutóbbi fűtéskorszerűsítési és háztartási gépcsere alprogramok keretében is több mint 70 ezer sikeres pályázó kapott összesen 7 milliárd forintot meghaladó támogatást.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!