Magyarország

2017.10.04. 17:10

Tragédia a 4-es elkerülőn: sokkoló a Hajdú-Bihar megyei baleseti statisztika

Bocskaikert, Debrecen - Már néggyel többen haltak meg az utakon, mint tavaly összesen.

Bocskaikert, Debrecen - Már néggyel többen haltak meg az utakon, mint tavaly összesen.

  • Újabb szörnyű tragédia történt a négyes Debrecent elkerülő szakaszán: kedd éjszaka két személyautó karambolozott frontálisan Bocskaikert és Debrecen-Józsa között.
  • A balesetben a Seatban utazó öt főből hárman – a járművet vezető 20 éves férfi, illetve egy 23 és egy 41 éves nő – a helyszínen életüket vesztették.
  • A balesetben a Seat másik két utasa súlyos-életveszélyes, míg a Škoda vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.
  • Lapunk információi szerint az elhunytak nyíregyháziak voltak. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.
  • Hárman hunytak el abban a tragikus balesetben, amely kedd éjszaka történt Bocskaikert és Debrecen-Józsa között: eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan karambolozott egy Škoda és egy Seat. Az áldozatok a Seat utasai közül kerültek ki, az autó másik két utasa súlyos-életveszélyes, míg a Škoda vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

    Megyénkben négy évre visszamenőleg a keddin kívül három, legalább három áldozatot követelő ütközés történt: 2014 augusztusában tehergépkocsi és személyautó ütközött Hajdúszoboszló közelében, előbbiben hárman vesztették életüket. Tavaly februárban három Loki-szurkoló kézilabda-mérkőzésről hazafelé tartva hunyt el, mikor a 47-es főúton az autójuknak vágódott egy elszabadult kamionkerék. Idén júliusban egy pihenősávban várakozó kamionba rohant egy román rendszámú kisbusz Biharkeresztesnél.

    Sokkoló adatok

    Szomorú képest fest az idei megyei baleseti statisztika: a police.hu adatai szerint ebben az évben eddig – 29 áldozatot követelve – 25 halálos baleset történt az utakon, míg tavaly összesen lelték 25-en a halálukat. Még sokkolóbb, ha megnézzük, hogy 2016-ban szeptemberig mit mutattak a számok.

    Fotó: Matey István

    Bár a személysérüléses incidensek száma több mint 10 százalékkal csökkent, a tragikus kimenetelű balesetek száma közel 50 százalékkal nőtt: 14 ütközésben 17-en veszítették életüket.

    HBN-MSz


    [related-post post_id="3638009"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!