Magyarország

2015.11.10. 12:55

Prostituáltakat futtató csoport tagjainak pere kezdődött el a Szegedi Ítélőtáblán

Szeged - Az ügyészi és védői perbeszédekkel megkezdődött a másodfokú tárgyalás kedden a Szegedi Ítélőtáblán azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik az elsőfokú ítélet szerint prostituáltakat futtattak Tiszafüreden és külföldön.

Szeged - Az ügyészi és védői perbeszédekkel megkezdődött a másodfokú tárgyalás kedden a Szegedi Ítélőtáblán azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik az elsőfokú ítélet szerint prostituáltakat futtattak Tiszafüreden és külföldön.

A Szolnoki Törvényszék ítélete szerint a 2001-től 2007 júliusáig működő csoportot egy jelenleg ötvenéves tiszafüredi férfi irányította. A prostituáltak által megkeresett pénz fele a férfihoz került, a többit pedig különböző arányban osztották el a szexuális szolgáltatást nyújtó nők és azok a vádlottak, akik közvetlenül felügyelték őket. A prostituáltak időnként egyáltalán nem jutottak pénzhez, lakásvásárlást vagy befektetéseket ígértek nekik.

A bűnszervezet tagjai egyidejűleg foglalkoztattak prostituáltakat - akik közül tizenhat nőt sikerült azonosítani - Tiszafüreden és külföldön. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban az Anita Night Club lényegében bordélyházként működött, itt, valamint más ingatlanokban, így a szomszédos panzióban is folyt prostitúciós tevékenység. 2001 és 2003 között ausztriai és svájci bordélyházakba utaztattak ki nőket, majd 2004-től a németországi Kölnben működő Pasha bordélyházba vitték ki a prostituáltakat. A nőket a pénz ígérete mellett fenyegetéssel, néha a többiek előtt elkövetett bántalmazással vették rá a munkára.

A 2004-től kialakult munkarend szerint egy időben hat-hat nő dolgozott Kölnben, illetve Tiszafüreden. A tíznapos terminusok alatt Németországban 10 ezer eurót, az éjszakai klubban 400 ezer forintot kellett megkeresnie egy lánynak. Ez alapján a Pasha bordélyház bevétele több mint 7,5 millió euró volt, Tiszafüreden pedig mintegy 300 millió forintot fizettek a kuncsaftok.

A bűnszervezett vezetője 2005-től igyekezett a megszerzett bevétel egy részét legalizálni. A csoport fedővállalkozásokat, a többi között egy bányát működtetett.

A vádlottakat a Szolnoki Törvényszék egy év nyolc hónap és kilenc év közötti szabadságvesztéssel sújtotta. Hét vádlottat, akiknél a bíróság megállapította a bűnszervezetben való részvételt, kizárták a feltételes szabadság lehetőségéből.

Kaszáné Horuczi Zsuzsanna ügyész a súlyosító körülményekre és a bűnszervezetben történő elkövetésre tekintettel a vádlottak többsége esetében hosszabb szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte.

Bánáti János, az elsőrendű vádlott védője a több mint öt évig tartó elsőfokú tárgyalás során történt eljárásjogi hibákra és az ítélet megalapozatlanságára hivatkozva a hatályon kívül helyezésre tett indítványt.

A tárgyalás a többi védő perbeszédével folytatódik, majd a bűncselekmények elkövetését többségében tagadó vádlottak szólhatnak. A táblabíróság előreláthatólag november 20-án hirdet határozatot az ügyben.

- MIT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!