Magyarország

2013.05.10. 16:26

Hangold újra! - Több mint kétszáz gyerek énekel együtt Budapesten

Budapest, 2013. május 10., péntek (MTI) - Több mint kétszáz gyerek énekli együtt a Hangold újra! című könyvben és a hozzá mellékelt CD-n található dalokat szombat este Budapesten a MOM Kulturális Központban.

Budapest, 2013. május 10., péntek (MTI) - Több mint kétszáz gyerek énekli együtt a Hangold újra! című könyvben és a hozzá mellékelt CD-n található dalokat szombat este Budapesten a MOM Kulturális Központban.

A nagyszabású lemezbemutató koncerten fellép a Kós Gyermekkar, a Kós Kicsinyek kórusa, az Ádám Jenő Általános Iskola gyermekkórusa, a Solti György Zeneiskola Leánykara, a Zugligeti Gyerekkórus, valamint közreműködik a Jazz and More Vegyeskar is. A rendezvény médiatámogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

A Hangold újra! című könyv és CD összesen tizennégy dal szövegét és kottáját tartalmazza. A kiadvány Gergely Éva előadóművész és Bársony Bálint szaxofonművész-zeneszerző, valamint öt zenésztársuk - Rieger Attila (gitár), Tar Gergely (ütők), Elek Norbert (zongora), Máthé László (bőgő, basszusgitár) és Végh Balázs (dob) - kezdeményezésére született meg.

"A hét művész kezdeményezésének célja, hogy az együtténeklés és zenélés öröme minden fiatal számára elérhető és átélhető legyen" - olvasható az esemény Facebook-oldalán (www.facebook.com/HangoldUjra). A lemezbemutató nagykoncerten mind a tizennégy dal elhangzik a hat kórus előadásában.

A kiadványt bemutató korábbi sajtótájékoztatón Gergely Éva kiemelte, hogy a dalok könnyen megtanulhatók, Bársony Bálint szerint pedig segítségükkel lehetőség nyílik az együtténeklés és -zenélés örömét átélni. Az anyagot a kezdeményezésben résztvevők április 20-án, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, egy szabadtéri minikoncerten már bemutatták.

A szombati, MOM Kulturális Központbeli nagykoncert után Gergely Éva, Bársony Bálint Győrben a győri Kodály Zoltán Zeneiskola gyermekkórusával, majd Hódmezővásárhelyen ugyancsak helyi közreműködőkkel mutatja be a könyvet.

Korábban elhangzott, hogy terveznek további bemutatókat is, a kezdeményezéshez az [email protected] címen lehet csatlakozni, az ötletgazdák várják is vidéki gyermekkarok, vegyes karok, városi és népi kórusok jelentkezését, hozzájuk eljuttatják a könyvet és a CD-t.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!