Magyarország

2013.03.13. 13:32

Diákhitel Központ: hétfőn lejár a márciusi diákhitel igénylési határideje

Budapest, 2013. március 13., szerda (MTI) - Még hat napig, március 18-áig adhatja le diákhitel igénylését az, aki április 15-éig pénzhez szeretne jutni - közölte a Diákhitel Központ szerdán az MTI-vel.

Budapest, 2013. március 13., szerda (MTI) - Még hat napig, március 18-áig adhatja le diákhitel igénylését az, aki április 15-éig pénzhez szeretne jutni - közölte a Diákhitel Központ szerdán az MTI-vel.

A 7,75 százalékos kamatlábú, szabad felhasználású Diákhitel1 mellett az önköltséges és részösztöndíjas képzésben résztvevők a változatlanul kedvező, 2 százalékos kamatozású, államilag támogatott Diákhitel2-ben is részesülhetnek.

Aki még nem vett fel Diákhitelt a tavaszi félévben, de április közepéig hozzá szeretne jutni a kért összeghez, hétfőig adhatja le igénylését. Azok, akik ezt a határidőt elmulasztják, leghamarabb május közepén kaphatják meg az igényelt összeget.

A kizárólag a tanulmányok finanszírozására igénybe vehető Diákhitel2 esetén a hallgató szemeszterenkénti képzési díja a felvehető maximum. A Diákhitel1 felhasználásáról szabadon dönthet a hitelfelvevő, ennek havi maximuma - képzési formától függetlenül - 50 ezer forint, amelyhez havonkénti utalásban vagy akár szemeszterenként egy összegben is hozzájuthatnak a hallgatók.

Az új igénylők a szükséges nyomtatványt a Diákhitel honlapjának internetes hitel-ügyintézési felületén, a http://www.diakhiteldirekt.hu oldalon tudják kitölteni, amelyet kinyomtatva és aláírva a Diákhitel Központtal partner pénzintézetekben, takarékszövetkezetekben, postahivatalokban és felsőoktatási intézményekben kell leadni - olvasható a közleményben.

Az érdeklődők a Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információt, tudnivalót megtalálnak a Diákhitel Központ internetes felületén, a http://www.diakhitel.hu portálon. A hallgatók további kényelmét szolgálja, hogy a Diákhitel személyes ügyfélszolgálata Budapesten már két helyszínen is elérhető: az eddigi Csalogány utcai mellett a KÖKI Terminálon található ügyfélszolgálat is várja az érdeklődőket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!