Magyarország

2012.07.16. 11:33

Stabilizálódtak az árak az EU-ban júniusban

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - Az euróövezetben júniusban 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak az előző hónaphoz képest, és 2,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - közölte az Eurostat hétfőn.

Budapest, 2012. július 16., hétfő (MTI) - Az euróövezetben júniusban 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak az előző hónaphoz képest, és 2,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - közölte az Eurostat hétfőn.Az adatok megfeleltek az elemzők várakozásának.

Az egész Európai Unióban 2,6 százalékos volt a tizenkét havi növekedés, ugyanakkor májushoz képest nem változtak az árak.

A legalacsonyabb növekedést Svédországban mutatták ki, 0,9 százalékot, Görögországban 1 százalékkal, Bulgáriában 1,6 százalékkal nőttek az árak. A legnagyobb inflációt Magyarországon regisztrálták júniusban, 5,6 százalékot, majd Észtország és Málta következik, egyaránt 4,4 százalékos drágulással. 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!