Magyarország

2012.07.18. 14:44

Heti Válasz: egy nagyobb belügyi akció mellékterméke V. László letartóztatása

Budapest, 2012. július 18., szerda (MTI) - A Heti Válasz értesülései szerint P. Tamás mostani meggyanúsítása, illetve az "éjszaka császárának" mondott V. László másfél hónappal ezelőtti letartóztatása egy nagyobb belügyi akció "mellékterméke"; a nyomozás valódi célja az 1990-es évek olajügyeinek feltárása volt.

Budapest, 2012. július 18., szerda (MTI) - A Heti Válasz értesülései szerint P. Tamás mostani meggyanúsítása, illetve az "éjszaka császárának" mondott V. László másfél hónappal ezelőtti letartóztatása egy nagyobb belügyi akció "mellékterméke"; a nyomozás valódi célja az 1990-es évek olajügyeinek feltárása volt.A Heti Válasz honlapján megjelent cikkelőzetes szerint az 1990-es évek olajügyeinek felderítése, valamint a maffia és a nagypolitika szimbiózisának bizonyítása áll a P. Tamást és V. Lászlót érintő nyomozás középpontjában.

Noha az olajszőkítési cselekmények jórészt már elévültek, az ezeket kísérő korrupciós, drogkereskedelmi és emberölési esetek még büntethetők - emelte ki a lap.

Azt írták, a nyomozás során a hatóságok és az alvilág "összeépülésének" mélységére is fény derülhet; a Heti Válasz úgy tudja, hogy ez azért is lehetséges, mert az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás József elleni merénylet felbujtójaként azonosított P. Tamás egy ideig maga is beszervezett informátora volt a rendőrségnek.

A lap úgy értesült, hogy a múlt szombaton P. Tamás mellett elfogott négy ember egyike az az L. János, akit az alvilágban Kacsa néven ismernek. Az 1990-es években L. János ellen több merényletet is elkövettek - 1999 novemberében például egy konditeremből kilépve fúródtak lövedékek a testébe. A P. Tamás jobbkezeként jegyzett L. János az utóbbi időben az Underboss nevű biztonsági cég egyik tulajdonosaként, korábban pedig a Living Room szórakozóhely kreatív igazgatójaként dolgozott.

A cikk szerint P. Tamáson és Kacsán kívül még három olyan "nagyhal" van a gyanúsítottak sorában, akinek - valamiféle vádalku reményében - érdekében állhat megosztani korábbi élményanyagát a nyomozókkal.

Hozzátették: ezeknek az embereknek az egyike a Fenyő János médiavállalkozó gyilkosaként számon tartott Jozef Rohác, aki az Aranykéz utcai robbantás végrehajtója is lehetett. Másikuk a P. Tamás-féle "olajos" körökben szocializálódott V. László. És bár szabadlábon védekezik, "nagy idők nagy tanúja" még a reptéri fuvarvállalatot - a gyanú szerint bűnös módon - felfuttató V. István is, aki az elmúlt tizenöt évben mind P. Tamás, mind az 1999-ben kivégzett Seres Zoltán szűk környezetét megjárta - írta a Heti Válasz.

 

 

bny bám ppd

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!