Magyarország

2008.12.25. 17:46

Gyurcsány: nincs kisebbségi kormány! - stop.hu

<p>Gyurcsány Ferenc szerint nincs kisebbségi kormány: egypárti, szocialista kabinet irányítja az országot, amely meggyőző többséggel, a májusi koalíciós szakítás óta 44 törvényt vitt át az országgyűlésen - mondta a miniszterelnök a stop.hu-nak adott karácsonyi interjújában.</p>

A stabil többséget a kormányfő szerint az is bizonyítja, hogy többen fogadták el a jövő évi büdzsét, mint tavaly, vagy mint amikor a Fidesz kormányzott.

A jövő év legfontosabb feladatának a munkahelyek megtartását, illetve az állásukat elvesztők segítését jelölte meg Gyurcsány Ferenc.

A válság hatásait senki sem kerülheti el. Sok munkával, összefogással, párbeszéddel azonban túl lehet jutni ezen az időszakon - fogalmazott.
A kormányfő a népszavazást és az azt követő két hónapot tartotta a legnehezebbnek az idén a politikában, a legbüszkébb pedig arra, hogy hazai és nemzetközi elemzők szerint is jól kezelték eddig a válságot.

Arra a kérdésre, hogy miről változott a legnagyobbat a véleménye, Gyurcsány Ferenc azt válaszolta, hogy a döntések társadalmi támogatottságáról gondolkodik másképp.

"Nem elég, ha néhányan úgy gondoljuk, jöjjenek a reformok.

Előbb társadalmi támogatottság, aztán jöhet a parlamenti munka" - mondta.

  • Kiderült az Aldi-titok: durva játékot űztek a vásárlókkal
  • A top 10 jóslat 2009-re
  • Év végi jutalmak: mire számíthatunk idén?
  • Gazdasági híreink
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!