Az Alföld szépségeit szeretnék megmutatni

Az Alföld szépségeit szeretnék megmutatni

7 órája | Hajdú-Bihar - Konkrétumok még hiányoznak a támogatásokról, de fejlesztési elképzelések mindenhol vannak.
Videó: A Debreceni Egyetem a Farmer Expón

Videó: A Debreceni Egyetem a Farmer Expón

8 órája | Debrecen - Friss kutatási eredmények, szakmai háttér, saját nemesítésű vetőmagok, minőségi agrár- és gazdasági képzések – többek között ezt kínálja a 26. Farmer Expón a házigazda Debreceni Egyetem.

Agrárkamara: a nyerstej árak emelkedéséhez a termékpálya minden tagjának össze kell fognia

7 órája | Budapest - A termékpálya minden résztvevőjének össze kell fognia a Magyarországon termelt nyerstej árának emelkedése érdekében, ebben a kérdésben egységes véleményt képviselnek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai, így a felvásárlók, a termelők és kereskedők is - mondta Süle Katalin, a NAK elnökségi szóvivője az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Kenyeret is szenteltek az expó első napján

Kenyeret is szenteltek az expó első napján

8 órája | Debrecen - Az idei Farmer Expó majdnem 300 kiállítónak biztosít helyet 17 ezer négyzetméteren.

Fekete Palkó

9 órája | Akinek nem inge, ne vegye magára! E pár sor, természetesen, nem egy létező, vagy kitalált Fekete Pálról, Palkóról szól, hanem arról, vajon hogy lehetne, lehet-e egyáltalán kifehéríteni a feketegazdaságot. (Jut eszembe, lehetne a cím akár Feketepalkó is, így egybe.) Györke László jegyzete.
Az aratásról...

Az aratásról...

10 órája | Bagamér - Az aratás fogalma szó-szoros értelemben a minden napi kenyérkérdés megoldása. Mint ünnep, szoros összefüggésben június 29-e, Péter és Pál (apostolok) vértanúk eseményével. A növénytermesztés egyik legfontosabb állomása, betakarítás néven is ismeretes. Egyéb ünnep a nyári hónapokban nem szerepel.
Optimistán várják az almaszezont

Optimistán várják az almaszezont

13 órája | Szabolcs-Szatmár-Bereg - A magyarok piaci helyzetét erősítheti, hogy a lengyel alma nem fogja elárasztani Európát és lenyomni az árakat.
Ötmilliárd a Diósgyőri várra. Pontosan mire?

Ötmilliárd a Diósgyőri várra. Pontosan mire?

11 órája | Miskolc - A terveket szeptemberben ismerhetjük meg, tájékoztatta portálunkat az önkormányzat.
Elkészült az idei szőlőprognózis, biztatóak a terméskilátások…

Elkészült az idei szőlőprognózis, biztatóak a terméskilátások…

10 órája | Budapest, Tokaj - A muskotályt már augusztus végén, szeptember elején szüretelhetik Tokaj-Hegyalján.
"Abszurdum, hogy takarmánybúzából csinálnak a pékek adalékanyaggal különböző minőségű kenyereket"

"Abszurdum, hogy takarmánybúzából csinálnak a pékek adalékanyaggal különböző minőségű kenyereket"

18 órája | Hajdú-Bihar - Gabonater­mesz­tő gazdák a meghatározó ga­bonakereskedő cégeket okolják azért, hogy az étkezési minőségű és a takarmánybúza felvásárlási árában mázsánként csupán 200 forint a különbség, ezért mind több gazda dönt úgy, hogy nem kínlódik az étkezésivel. Egyikük még tovább ment, kijelentetve: abszurdum, hogy takarmánybúzából és adalék­anyagokból sütnek kenyeret a pékek, miközben remek termőtáj lennénk.
Hétszázmillió forint a lovas turizmusra

Hétszázmillió forint a lovas turizmusra

1 napja | Harsány - Rendhagyó tájékoztatón vehettek részt kedden Harsányban a sajtó képviselői. Szabó Gergely polgármester, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés tagja és Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos hintón, Lóska János, a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség elnöke és fia, Lóska Máté pedig lovaik hátán érkeztek.

Czibere: harmadik hónapja osztanak élelmiszercsomagot három megyében a rászorulóknak

1 napja | Püspökladány - Harmadik hónapja osztanak élelmiszercsomagot a rászorulóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Püspökladányban.
"A bankok számoltak ide, számoltak oda, de a kölcsön nem akar elfogyni sehogy sem"

"A bankok számoltak ide, számoltak oda, de a kölcsön nem akar elfogyni sehogy sem"

1 napja | Nyíregyháza - A természet törvényei felborulni látszanak, szélsőségek uralkodnak. Sajnos így van ez a mindennapi társadalmi, gazdasági életben is. A jó és a rossz kegyetlen harcot vív egymással, s a keresztény ember számára megmagyarázhatatlan, hogyan győzedelmeskedhet oly sokszor a rossz, a gonosz.
Iskolakezdés: Hogyan? Miből?

Iskolakezdés: Hogyan? Miből?

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Minden második család csak nehezen, öt százalékuk pedig csak hitelből tudja kifizetni az iskolakezdést az Ökumenikus Segélyszervezet adatai szerint. Van, aki az ételen spórol, más a rezsin. Persze csak ha tud.

MNB: a devizahitelesek ezer milliárd forintot nyertek a forintosításon

1 napja | Budapest - A devizahitelesek terhei ezer milliárd forinttal csökkentek a forintosítás által - mondta Palotai Dániel, a jegybank ügyvezető igazgatója szerdán az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
A magyar tojással semmiképp sem foghatunk mellé

A magyar tojással semmiképp sem foghatunk mellé

1 napja | Nyíregyháza - A hónap végéig fokozottan ellenőrzik a hazánkba érkező tojásokat és tojástermékeket.

Olcsóbb növény, drágább állat

16.08.2017 | Debrecen - Júniusban a mezőgazdasági termelői árak 2,5 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakát, ami a növényi termékek árának 3,1 százalékos csökkenéséből, illetve az élő állatok és állati termékek árának 13 százalékos növekedéséből tevődik össze.

Mire gyűjt a lakosság?

16.08.2017 | Debrecen - A tartalékolás mellett egyre többen tesznek félre utazásra, illetve lakás- és autóvásárlásra.

Akik „nem állták a sarat”

16.08.2017 | Debrecen - Újra növekedőben a cégtörlések, 11 ezer 348 cég szűnt meg 2017 második negyedévében.

A munkaerő költsége meredeken emelkedik

16.08.2017 | Debrecen - A jó fizikai munkás megszerzése és megtartása érdekében komolyan elharapódzó verseny folyik.

Bővülőben az autógumik piaca

16.08.2017 | Debrecen - Átlagosan 68 ezer forintot költött új nyári gumi vásárlására a magyar autós idén.

Nyugdíj mellett dolgoznának

16.08.2017 | Debrecen - A magyarok alig több mint harmada vonulna teljesen vissza a nyugdíjkorhatár elérése után.

Adóékben dobogón

16.08.2017 | Ha csak a számokat nézzük (hogy minden megkeresett 100 forintból csupán 51 forint 80 fillért visz haza a magyar munkavállaló), akkor érthető az arcokra kiülő őszinte döbbenet, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez egy régi történet, máig ható következményekkel. Petneházi Attila írása.
Mennyi marad a zsebünkben? Csak a fizetés 52 százaléka!

Mennyi marad a zsebünkben? Csak a fizetés 52 százaléka!

16.08.2017 | Debrecen - Az OECD adóék-rangsorában Magyarország a harmadik, Belgium és Németország után. Bár itthon a családosok terhei vitathatatlanul csökkennek, egy átlagos, család nélküli magyar munkavállaló a bérköltsége 48,2 százalékát kell, hogy kifizesse az államnak adóban, vagyis csupán a fizetése 51,8 százalékát viheti haza. Ezen belül az adóterhek nagyjából harmadát fizetik a dolgozók, kétharmadát pedig a munkáltatók. Ezekről a folyamatokról kérdeztük Bod Péter Ákost, a Budapesti Corvinus Egyetem professzorát, valamint Kovács Árpádot, a Költségvetési Tanács elnökét. 1
Szennyezett tojás - Nébih: Magyarországra is érkezett fipronillal szennyezett tojás és tojástermék

Szennyezett tojás - Nébih: Magyarországra is érkezett fipronillal szennyezett tojás és tojástermék

16.08.2017 | Budapest - Növényvédőszer hatóanyagával, fipronillal szennyezett tojást és tojásterméket találtak Magyarországon is a hatóságok, a termékekben az egészséget nem veszélyeztető mennyiségben volt szermaradék, így fogyasztásuk nem jelent egészségügyi kockázatot, ettől függetlenül elrendelték kivonásukat a forgalomból, illetve zárolásukat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden.
Közel 700 millió forintból fejlesztik az észak-magyarországi és észak-alföldi lovas turisztikai infrastruktúrát

Közel 700 millió forintból fejlesztik az észak-magyarországi és észak-alföldi lovas turisztikai infrastruktúrát

16.08.2017 | Harsány - Közel 700 millió forintot szán a kormány az észak-magyarországi, valamint észak-alföldi lovas turisztikai infrastrukturális fejlesztésekre - jelentette be a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban, kedden.
Veszélyes etetőszékeket és bébikompokat vontak ki a forgalomból

Veszélyes etetőszékeket és bébikompokat vontak ki a forgalomból

15.08.2017 | Budapest - Nem megfelelő stabilitás miatt kilenc veszélyes etetőszékeket és bébikompot vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság, többségüket a gyártók, forgalmazók vissza is hívták a vásárlóktól - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.
Csődöt jelentett az Air Berlin

Csődöt jelentett az Air Berlin

15.08.2017 | Berlin - Csődöt jelentett az Air Berlin légitársaság kedden, miután fő részvényese az Etihad Airways úgy döntött, nem támogatja tovább anyagilag a német légitársaságot. Az Air Berlin közlése szerint azonban így is folytatják a munkát.
Debrecen és Szoboszló a kiemeltek között

Debrecen és Szoboszló a kiemeltek között

15.08.2017 | Hajdú-Bihar - Kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították régiónkat.

Pékszövetség: az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban

15.08.2017 | Budapest - Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban - mondta Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
Katari cselek

Katari cselek

15.08.2017 | Az év egyik szenzációja, hogy a Paris Saint-Germain 222 millió euróért megvásárolta az egyik legjobb futballistájaként számon tartott Neymart. Ennyit megközelítőleg sem fizettek soha játékosért, miközben a hírek arról szól­nak, hogy a PSG nem áll le: újabb százmilliókat kész kiadni. Ratalics László jegyzete.
NAV: eltérő adójogszabályok vonatkoznak a hosszú és a rövid távú lakáskiadásra

NAV: eltérő adójogszabályok vonatkoznak a hosszú és a rövid távú lakáskiadásra

15.08.2017 | Budapest - Eltérő adószabályok vonatkoznak a hosszú távú és a rövid távú lakáskiadásra - hívta fel a figyelmet Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője kedden az M1 aktuális csatornán.

Sokan beruháznának, ha elnyernék a támogatást

15.08.2017 | Debrecen - A pályázati döntések kézbesítése előtt még mindig többségben vannak az optimista gazdák.

Reményeik szerint nem drágul a vetőmag

15.08.2017 | Debrecen - Nettó 92 ezer forintos tájékoztató árat tettek közzé egy tonna őszi kalászos vetőmagra.
A klímaváltozás is téma lesz a szarvasmarhatartók konferenciáján

A klímaváltozás is téma lesz a szarvasmarhatartók konferenciáján

15.08.2017 | Debrecen - Az éghajlatváltozás az eddig használt technológiákat is jelentősen átalakíthatja.
Kezdődik lassan a liszt drágulása

Kezdődik lassan a liszt drágulása

15.08.2017 | Debrecen - Áthárítja a malomipar az idei drágább búzából adódó költségnövekedését a sütőiparra és a fogyasztókra. A lisztáremelések már augusztusban megindulnak.

Csapatban játszani az „uborkaföldön”

15.08.2017 | Debrecen - A nyári hónapokban valamelyest alábbhagy az üzleti pörgés. A könnyebbnek tűnő napok ellenére a feladatok azonban csak látszólag csökkennek.

Madárinfluenza - Állami támogatást kapnak a leginkább sújtott baromfifeldolgozók

15.08.2017 | Budapest - Állami támogatásra számíthatnak a madárinfluenza által leginkább sújtott baromfifeldolgozók - derül ki abból a kormányhatározatból, amely az ezzel összefüggésben szükséges állami beavatkozás kiterjesztéséről rendelkezik.
Felfüggesztették az észak-magyarországi pályázatot a háztartási gépek cseréjére

Felfüggesztették az észak-magyarországi pályázatot a háztartási gépek cseréjére

15.08.2017 | Budapest - Felfüggesztették az észak-magyarországi pályázatot a háztartási gépek cseréjére hétfőn 13 óra 30 perckor - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.
VisitDebrecen turisztikai információs pont nyílt a cívisvárosban

VisitDebrecen turisztikai információs pont nyílt a cívisvárosban

15.08.2017 | Debrecen - A VisitDebrecen idegenforgalmi információs központ és ajándékbolt megnyitása része annak a brand­építésnek, melynek révén Debrecen mint önálló, erős márka jelenik meg, s a várost magáért keresik a vendégek – jelentette ki Széles Diána alpolgármester a Nagytemplom mögötti Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban kialakított központ hétfői átadásán.

Tárgyalnak az Utasellátó jövőjéről

14.08.2017 | Budapest - A MÁV-Start és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) tárgyal az Utasellátó jövőjéről.
Farmer Expo: asztalon a kutatási eredmények

Farmer Expo: asztalon a kutatási eredmények

14.08.2017 | Debrecen - Három kutatóintézetében nemesített vetőmagokat, valamint a pallagi kísérleti telepen termesztett gyümölcsöket is bemutatja a Debreceni Egyetem a Farmer Expón. Az intézmény oktatói emellett több szakmai konferencián tartanak előadásokat.

Az OFA meghirdette Az év felelős foglalkoztatója pályázatot

14.08.2017 | Budapest - Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. meghirdette Az év felelős foglalkoztatója pályázatot.

Fejlesztette konzervgyártási technológiáját a máriapócsi Gloster Kft.

14.08.2017 | Máriapócs - Uniós és hazai forrásból csaknem 1,3 milliárd forintot fordított konzervgyártási technológiájának fejlesztésére a máriapócsi Gloster Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.
Díjazták a Hajdúsági Expo kiállítóit

Díjazták a Hajdúsági Expo kiállítóit

14.08.2017 | Hajdúböszörmény - A Traktorhúzó Európa Kupa mellett mezőgazdasági szakmai fórum, mezőgazdasági gépkiállítás és vásár is várta az érdeklődőket a VI. Hajdúsági Expón.
Előző
123456  
 hirdetés