Tízezrek ismerkedhetnek meg Hajdú-Biharban az okos élelmiszerekkel

Tízezrek ismerkedhetnek meg Hajdú-Biharban az okos élelmiszerekkel

52 perce Debrecen - „Nemsokára megkezdődik az Okos Élelmiszer (Smart Food) kutatási program alapján készült első speciális élelmiszerek, a Vitajó cipók társadalmasítása” – jelentette be a sajtónak Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütödék-csoport vezérigazgatója.
Magyar Posta: változtak a csekkbefizetés szabályai

Magyar Posta: változtak a csekkbefizetés szabályai

1 órája Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Egy június 26-án hatályba lépett Európai Uniós rendelet alapján egyes csekkek használatához személyi igazolványt és lakcímkártyát kell felmutatni - közölte a Magyar Posta kedden az MTI-vel.

Fiatal vállalkozóknak akár 3 millió forint

2 órája Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Továbbra is folyamatos a jelentkezés a Vállalkozz Magyarország! Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatására.

Júliustól lép hatályba az új jövedéki törvény

1 órája Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Jövedéki termék továbbra is adóraktárban állítható elő és tárolható az adófizetésig.

Népszerű a papírmunka a hölgyek körében

1 órája Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A pénzügyi-gazdasági OKJ-s képzések hódítanak a nők körében – derül ki egy felmérésből.

Hackertámadás ért Ukrajnában több bankot és szolgáltató vállalatot

1 órája Kijev - Vírusos hackertámadás ért kedden számos ukrajnai pénzintézetet, köztük a magyar OTP ottani leánybankját is, valamint a kereskedelmi és az állami szektor több szolgáltatóvállalatát - jelentette az UNIAN ukrán hírügynökség.
Szakszervezetek: a Tesco dolgozói jövő szombaton demonstrálnak Budapesten

Szakszervezetek: a Tesco dolgozói jövő szombaton demonstrálnak Budapesten

13 órája | Budapest - A Tesco dolgozóinak demonstrációját jövő szombaton 12 órától tartják Budapesten, a Fogarasi úton lévő Tesco áruház előtt - mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke kedden Budapesten a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) közösen tartott sajtótájékoztatón.

Masszív hackertámadásról számolt be a Rosznyefty

14 órája | Moszkva - A szerverei ellen elkövetett nagyszabású hackertámadásról számolt be kedden a legnagyobb orosz olajvállalat, a Rosznyefty.
Lassan elfogynak a bérlakások a nagyvárosokban

Lassan elfogynak a bérlakások a nagyvárosokban

15 órája | Budapest - Alig van kiadható bérlakás, ezért a vidéki városokban másfélszeresére, Budapesten duplájára nőttek a lakások bérleti díjai az elmúlt öt évben. A magas adók miatt kevésbé éri meg a hosszú távú bérbeadás, pörög az Airbnb, és egyre több bérbeadó feketézik. Ettől végsősoron a bérlők válnak kiszolgáltatottá, akik egyre többen vannak: bebukott devizahitelesek, szüleiktől elszakadni akaró fiatalok. A bérlakásszektor kifehérítése csak kormányzati beavatkozással lenne lehetséges: a hosszú távú lakáskiadást kellene adócsökkentéssel ösztönözni. Neuberger Eszter cikke az Abcúgon.

FM: csökkentené az élelmiszerpazarlást a Nébih új programja

16 órája | Budapest - Az élelmiszerpazarlás elkerülésére figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) uniós támogatással megvalósuló, Maradék nélkül című programja, amelynek keretében a hatóság azt is fölméri, hogy a magyar háztartások mennyi élelmiszerhulladékot termelnek - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel.

GVH: 22,5 millió forint bírság üdülési joggal rendelkezők megtévesztése miatt

16 órája | Budapest - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntése szerint a Dinasztia Wellness Kft. megtévesztette a fogyasztókat üdülési jogok eladásáról szóló ajánlatával, ezért mintegy 22,5 millió forint bírságot szabott ki a cégre.
Brüsszel 2,4 milliárd euróra büntette a Google-t a versenyszabályok megsértése miatt

Brüsszel 2,4 milliárd euróra büntette a Google-t a versenyszabályok megsértése miatt

17 órája | Brüsszel - Rekordösszegű, mintegy 2,4 milliárd eurós bírságot szabott ki az Európai Bizottság kedden a Google amerikai internetes óriásvállalatra az uniós trösztellenes szabályok megsértése miatt.

Hogyan tovább, gazduram?

18 órája | Nem csoda, ha sok hazai családi gazdaságban bizony fejtörést okoz az utódlás kérdése. Különösen azok a földműves famíliák vannak reménytelennek tűnő helyzetben, amelyekben egészen más irányt vett a gyerekek sorsa, akiknek a nagyvárosban praktizáló orvosként vagy ügyvédként bizony eszükben sincs a földet túrni egy életen át. (Láttak hajnali kelést éppen eleget, talán ezért is a zsigeri tiltakozás.) Petneházi Attila írása.
Mi lesz a családi farmmal, ha apa megöregszik?

Mi lesz a családi farmmal, ha apa megöregszik?

18 órája | Hajdú-Bihar - Az alapító apák többnyire 60 felett vannak, de nem mindenki gondol még az utódlásra.

Étolaj-kereskedő bűnszervezetet számolt fel a NAV

22 órája | Budapest - Több mint 300 millió forint kárt okozott a költségvetésnek az az étolaj-kereskedő bűnszervezet, amelynek tagjait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi pénzügyi nyomozói fogták el.
Hőség - Megindult a roham a ventilátorokért

Hőség - Megindult a roham a ventilátorokért

22 órája | Budapest - A hőség miatt jelentősen megnőtt a ventilátorok, klímaberendezések forgalma - erről számoltak be az MTI-nek nyilatkozó áruházláncok.

A balatoni szőlőket féltik az ingatlanok szaporodásától a borászok

23 órája | Siófok - A szőlők megóvása érdekében építési moratórium bevezetését kezdeményezték a Balaton északi partjának külterületein borászok hétfőn. A felhívást három balatoni szervezet, a Balatoni Kör, a Csopaki Kódex és a Rizling Generáció tette közzé.

Történelmi csúcsra ért a GKI konjunktúraindexe

23 órája | Budapest - A kereskedelmi bizalmi index a májusi csökkenés után közel ugyanolyan mértékben nőtt.
Rengeteg idén a meggy, de gyenge a minősége

Rengeteg idén a meggy, de gyenge a minősége

23 órája | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A rengeteg eső miatt sok helyen felpuhult a gyümölcs, könnyen reped, hasad a húsa.
Takata: csőd helyett bővülés van napirenden

Takata: csőd helyett bővülés van napirenden

23 órája | Miskolc - Zavartalan a termelés a miskolci gyárban, nem érinti őket az anya­vállalat döntése.
Brexit - Theresa May: a már Nagy-Britanniában élő külföldi EU-polgárok a Brexit után is maradhatnak

Brexit - Theresa May: a már Nagy-Britanniában élő külföldi EU-polgárok a Brexit után is maradhatnak

26.06.2017 | London - Theresa May brit miniszterelnök szerint a jelenleg törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok közül senkinek nem kell majd távoznia a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének időpontja után.

Július elején kezdődik a görögdinnye szedése

26.06.2017 | Budapest - A görögdinnye tömeges szedése várhatóan július első hetében kezdődik, öt-tíz nappal korábban, mint tavaly, amennyiben addig kedvező lesz az időjárás - közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) hétfőn az MTI-vel.

Energiahivatal: két és félszeresére nőhet a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia-termelés Magyarországon

26.06.2017 | Budapest - Feldolgozta a tavaly év végén rekordmennyiségben beérkező, a kötelező átvételi rendszerhez (KÁT) való csatlakozási kérelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), és az adatok alapján a jövőben két és félszeresére nőhet a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia-termelés Magyarországon - tájékoztatta a hivatal hétfőn az MTI-t.

Megerősített uniós szabályok léptek hatályba a pénzmosás, az adóelkerülés és a terrorizmus finanszírozása ellen

26.06.2017 | Brüsszel - Hatályba lépett új uniós pénzmosás elleni irányelv, amely megszilárdítja az érvényben lévő szabályokat és hatékonyabbá teszi a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelmet, az adóelkerülés megelőzésének érdekében pedig növeli az átláthatóságot - közölte az Európai Bizottság hétfőn.

Vállalkozásoknak szóló új tájékoztatást indított honlapján a NAV

26.06.2017 | Budapest - Új rovatot indított honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), minden hónapban közzéteszik azokat az eseteket, ahol az ellenőrzéseknél hibákat tapasztaltak, és amelyek segíthetnek a vállalkozásoknak a szabályok betartásában - hívta fel a figyelmet Kiss Péter András, a NAV adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán hétfőn.
A dugattyús kompresszor nem csak ipari célokra használható

A dugattyús kompresszor nem csak ipari célokra használható

1 napja | A dugattyús kompresszor nagyszerű szolgálatot tesz a különböző barkácsfeladatok során, így otthoni felhasználásra is érdemes beszereznünk egy ilyen készüléket. Okosan választani azonban nem feltétlenül a legegyszerűbb, ezért érdemes megismerni ezeknek a felszereléseknek a legfőbb tulajdonságait.

Gazda nélkül maradó családi gazdaságok?

26.06.2017 | Hajdú-Bihar - A Magosz megyei elnöke szerint nem kell attól tartani, hogy műveletlen területek lesznek.
A Takata csődje ellenére megmaradhat a miskolci gyár

A Takata csődje ellenére megmaradhat a miskolci gyár

26.06.2017 | Miskolc - Az amerikai KSS közölte, hogy megveszi a japán autóipari beszállító vagyonelemeit, és egy termelőegységet sem tervez bezárni.
A piacképes szakmákért Putnokon

A piacképes szakmákért Putnokon

25.06.2017 | Putnok - Közel hétszázmilliós uniós pályázat segít, hogy a térségben foglalkoztatási, átképzési programok induljanak.
Megvan a forrás a magyar szürkék útjára

Megvan a forrás a magyar szürkék útjára

25.06.2017 | Debrecen - A „Magyar Szürkék Útja – kulturális tematikus útvonal Hajdú-Bihar megyében” című projekt megvalósítására a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a megye 7 településével konzorciumban még 2016 májusában nyújtott be támogatási kérelmet a Hajdú-Bihar Megyei Integrált Területfejlesztési Programban elkülönített 975 millió forintos keret terhére. Idén májusban érkezett az értesítés: a vissza nem térítendő támogatás megvan, megköthető a támogatási szerződés, hamarosan kezdődik a projekt.
Csoóri Sándorról elnevezett, a népi kultúrát támogató programot indít a kormány

Csoóri Sándorról elnevezett, a népi kultúrát támogató programot indít a kormány

24.06.2017 | Karcag - Csoóri Sándorról elnevezett, a népi kultúrát támogató programot indít a kormány, az idei és a jövő évi költségvetésben összesen 7,5 milliárd forintot szánnak erre a célra - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Karcagon, a Múzeumok éjszakája programsorozat hivatalos megnyitóján.
Nincs országmárka jó bormarketing nélkül

Nincs országmárka jó bormarketing nélkül

24.06.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A bormarketing az országmárka kialakításának fontos alkotóeleme – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának albizottsági ülésén.
Pékek sapkában, rövidnadrágban

Pékek sapkában, rövidnadrágban

24.06.2017 | Hajdú-Bihar - A traktor légkondicionált fülkéjében, vagy a platánfák árnyékában kibírható a kánikula.

Vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte az Agrárkamara

23.06.2017 | Budapest - A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - június 1-jétől visszavonásig - Pintér Sándor belügyminiszternél. Ha a tárcavezető elfogadja a kamara javaslatát, akkor a gazdálkodóknak az adott időtartamban nem kell vízkészlet-járulékot fizetniük az öntözéshez, halgazdálkodáshoz és rizstermeléshez használt víz után.
Hőség - Nőtt az áramfogyasztás, de nem dőlt meg a csúcs

Hőség - Nőtt az áramfogyasztás, de nem dőlt meg a csúcs

23.06.2017 | Budapest - Idén nyáron eddig csütörtökön volt a legnagyobb az ország áramszükséglete, de áramterhelési csúcs nem dőlt meg - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI megkeresésére pénteken.
Új eljárásban szigorította a politikai plakátok kihelyezését a Ház

Új eljárásban szigorította a politikai plakátok kihelyezését a Ház

23.06.2017 | Budapest - A településkép védelméről szóló törvény módosításával szigorította az Országgyűlés a politikai reklámok kihelyezését pénteki rendkívüli ülésén.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német és brit lap

26.06.2017 | Berlin, London - A Die Welt című német konzervatív lap pénteki számában a Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia alkotta visegrádi négyek (V4) országcsoport helyzetéről közölt írást.
Szijjártó: 3,7 milliárd forintos beruházást indít a Diehl Aircabin Nyírbátorban

Szijjártó: 3,7 milliárd forintos beruházást indít a Diehl Aircabin Nyírbátorban

23.06.2017 | udapest, Nyírbátor - Mintegy 3,7 milliárd forint értékű beruházással bővíti kapacitását a Diehl Aircabin Hungary német légi ipari beszállító vállalat Nyírbátorban, amelyhez a magyar kormány 1,38 milliárd forint támogatást biztosít - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Novák Katalin: arányosítás miatt emelkedik a kétgyerekes családok adókedvezménye

23.06.2017 | Budapest - Arányosítás miatt emelkedik a kétgyerekes családok adókedvezménye, amely 2019-ig eléri a havi 40 ezer forintot - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Hitele a szónak…

23.06.2017 | Van-e helyben elegendő számú, képzett munkaerő, illetve szükség esetén biztosítható-e az utánpótlásuk? Milyen a település közlekedési és üzleti infrastruktúrája? Mennyire élhető a város? Rendelkezik-e nemzetközi iskolával, kulturális, szórakozási és sportolási lehetőségekkel – ezek a kérdések biztosan terítékre kerülnek, ha egy hazai vagy külföldi befektető a cívisváros ajtaján (pénzköltési céllal) kopogtat. Petneházi Attila írása.
FM: megváltozik a kenyerek összetétele péntektől

FM: megváltozik a kenyerek összetétele péntektől

23.06.2017 | Budapest - Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.

Csökkent az üzemanyagok ára

23.06.2017 | Budapest - Csökkentette bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
Az eDigital újra címvédő

Az eDigital újra címvédő

23.06.2017 | A GKI Digital minden évben közzéteszi a legnagyobb magyar webáruházak listáját, amelyet az Árukeresővel együttműködésben készít el. A lista élén immár harmadik alkalommal az Extreme Digital végzett, így második alkalommal is megvédte címét. A második helyen sem történt változás: ismét az eMag állhatott fel a képzeletbeli dobogó második fokára. Őket követte a Media Markt, amely egyedüliként volt képes beférkőzni a nagy webplázák közé; a Mall.hu megelőzésével övék a harmadik hely.
Így lépj az Extreme Digital nyomdokaiba

Így lépj az Extreme Digital nyomdokaiba

23.06.2017 | A GKI Digital által közölt e-kereskedelmi toplista élén immár harmadik alkalommal az Extreme Digital végzett. Mi a siker receptje, mi kell a növekedéshez, milyen szemlélet vitte a csúcsra a legnagyobbakat. Sajátos helyzetjelentés következik…
Nagybefektető úr, miért éppen Debrecenbe jött?

Nagybefektető úr, miért éppen Debrecenbe jött?

23.06.2017 | Debrecen - A városvezetés pers­pektivikus jövőképe valósággal „zene az érdeklődő nagybefektetők füleinek”.
Előző
123456  
 

Sporthírek







hirdetés