Digitális innováció a tervek között

Digitális innováció a tervek között

12 órája | Debrecen - Új projektről és új névről is szavazhatnak a képviselők.
Brexit - Ingyen kérhetnek letelepedési engedélyt a külföldi EU-polgárok

Brexit - Ingyen kérhetnek letelepedési engedélyt a külföldi EU-polgárok

13 órája | London - A brit miniszterelnök hétfői bejelentése szerint az eddigi tervekkel ellentétben ingyenes lesz a Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárok számára a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) utáni időre szóló tartós letelepedési engedély kérelmezése. Akik már befizették a díjat, visszakapják pénzüket.

Az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség betartását ellenőrzi a NAV

11 órája | Budapest - Az adóhatóság megyei (fővárosi) igazgatóságai január 21-től kockázatelemzés alapján ellenőrzéseket végeznek azon online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett adózóknál, akik a rendelkezésükre álló kontrolladatok alapján nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalmú értékesítéseikről.

Európai Bizottság: az idén télen nem várhatók problémák a kontinens gázellátásában

33 perce Brüsszel - Az idén télen nem várhatók problémák az Európai Unió tagállamainak földgázellátásában, zavartalannak ígérkezik Oroszország exportja Ukrajnán át - jelentette ki az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke, miután Moszkva és Kijev képviselőivel tárgyalt.

A nemzetközi turizmus már tavaly elérte a 2020-ra várt utazószámot

13 órája | Madrid - A nemzetközi turizmus 6 százalékos növekedéssel zárta az elmúlt évet, ami 1,4 milliárdot meghaladó utazót jelent világszinten - közölte a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) hétfőn Madridban ismertetett éves jelentésében hangsúlyozva, hogy ezt a célt eredetileg 2020-ra tűzték ki.

Négy rendőr megsérült a barcelonai taxisok tiltakozóakciói során

13 órája | Madrid/Barcelona - Barcelonában négy rendőr sérült meg a helyi taxisok sztrájkjához kapcsolódó különböző tiltakozóakciók során hétfőn.

Politológus: "kifulladtak" a túlóratörvény miatti tüntetések

21 órája | Budapest - Kiszelly Zoltán politológus szerint a szombati fővárosi és a vidéki tiltakozásokon részt vevők alacsony száma jól mutatja, hogy "kifulladtak" a "túlóratörvény" miatti tüntetések.
Saját házukban is árusíthatnak

Saját házukban is árusíthatnak

1 napja | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Célszerű az ingóság adásvételéről szerződést készíteni, amely a legfontosabb információkat tartalmazza.
Egyre kiválóbb elmék vesznek körül bennünket

Egyre kiválóbb elmék vesznek körül bennünket

1 napja | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A hatékony együttműködés kulcsa, hogy el tudjuk választani a kétféle kommunikációt egymástól.
Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

20.01.2019 | Budapest - Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.
NAV: változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok

NAV: változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok

20.01.2019 | Budapest - Az év elejétől változtak az ingatlan, vagyoni értékű jog átruházásából származó jövedelemre vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.
A panellakások árai nőttek leginkább

A panellakások árai nőttek leginkább

19.01.2019 | Budapest - A fővárosban tizenkilenc százalékos volt az áremelkedés.
Felül kell vizsgálni a Debreceni Főpályaudvar terveit

Felül kell vizsgálni a Debreceni Főpályaudvar terveit

18.01.2019 | Debrecen - A Debreceni Főpályaudvar megvalósítására kiírt 2. közbeszerzési eljárás is eredménytelenül zárult tekintettel arra, hogy a legjobb ajánlat szerinti kivitelezési költség meghaladta a rendelkezésre álló fedezetet - olvasható a debreceni önkormányzat közleményében.
„A kapcsolat örök és megbonthatatlan”

„A kapcsolat örök és megbonthatatlan”

18.01.2019 | Debrecen - A várossal szembeni bizalom nagymértékben köszönhető a Debreceni Egyetem létének.

Brexit - Német pártok vezetői és üzletemberek maradásra kérik Nagy-Britanniát

18.01.2019 | London - A legnagyobb német pártok és üzleti szervezetek vezetői közös levélben kérték Nagy-Britanniát arra, hogy maradjon az Európai Unió tagja.

Az EU védővámot vezet be kínai elektromos biciklik uniós behozatalára

18.01.2019 | Brüsszel - Az Európai Unió védővámot vezet be a kínai gyártmányú elektromos kerékpárok uniós behozatalának megfékezésére, mivel a kínai gyártók tisztességtelen nyereségre tesznek szert, megkárosítva ezzel az európai gyártókat, és elárasztják a piacot - közölte az Európai Bizottság az unió hivatalos lapjában pénteken.
Rekordméretűre nőtt a magyar gumiabroncspiac

Rekordméretűre nőtt a magyar gumiabroncspiac

18.01.2019 | Budapest - Minden eddiginél több, összesen 3,1 millió darab gumiabroncsot értékesítettek Magyarországon a gyártói képviseletek a gumiabroncs nagy- és kiskereskedőknek tavaly, ami 9,7 százalékos növekedés az előző évhez képest - közölte a Magyar Gumiabroncs Szövetség pénteken.
Modernizál és árakat változtat februártól a Magyar Posta

Modernizál és árakat változtat februártól a Magyar Posta

18.01.2019 | Budapest - Február elsejétől egyszerűsíti levéltermék portfólióját, továbbá árakat változtat a Magyar Posta, ami leginkább az üzleti ügyfeleket érinti, a lakosság által leggyakrabban használt levéltermékeknél rendkívül szűk, inflációt követő vagy annál kisebb mértékű emelés várható - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.
Szent Piroska-emlékérme kibocsátással indul az MNB idei emlékérme-programja

Szent Piroska-emlékérme kibocsátással indul az MNB idei emlékérme-programja

18.01.2019 | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) emlékérmet bocsájt ki Szent Piroska bizánci császárné tiszteletére az Árpád-házi magyar szenteket bemutató gyűjtői sorozat második tagjaként.

NAK: további tízmilliárdokat különített el a kormány öntözésfejlesztésre

18.01.2019 | Budapest - További tízmilliárdokat különített el a kormány öntözésfejlesztésre, illetve konkrét feladatokat határozott meg azzal kapcsolatban - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) pénteken.

Szijjártó: megakadályozzuk, hogy Brüsszel végrehajtsa az ENSZ migrációs csomagját

18.01.2019 | Budapest - Brüsszel mindent elkövet, hogy élen járjon az ENSZ globális migrációs csomagjának végrehajtásában, de ezt mi meg fogjuk akadályozni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Lengyelország ellenzi az uniós támogatások kifizetésének jogállamisági feltételekhez kötését

18.01.2019 | Varsó - Lengyelország ellenzi az uniós támogatások kifizetésének jogállamisági feltételekhez kötését, mindazonáltal Konrad Szymanski lengyel külügyminiszter-helyettes szerint az erre vonatkozó új európai parlamenti jelentés nem veszélyezteti a Lengyelországnak a 2020 utáni uniós keretből járó pénzeket.
Háromszázmillió forintos kárt okozott egy fiktív számlákat kiállító számlagyár

Háromszázmillió forintos kárt okozott egy fiktív számlákat kiállító számlagyár

18.01.2019 | Budapest - Háromszázmillió forintos kárt okozott a költségvetésnek egy számlagyár, amely hat budapesti székhelyű cég nevében fiktív számlákat állított ki - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.
Idén átlagosan napi 820 forintért lehet síbiztosítást kötni

Idén átlagosan napi 820 forintért lehet síbiztosítást kötni

18.01.2019 | Budapest - A külföldre induló síelők átlagosan napi 820 forintért kötöttek utasbiztosítást az idei síszezon eddigi időszakában - közölte a Netrisk.hu az MTI-vel a saját adatai alapján.
Emelkedett a gázolaj ára

Emelkedett a gázolaj ára

18.01.2019 | Budapest - A Mol bruttó 3 forinttal emelte a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változott.
Szijjártó Péter: bevándorlásellenes többség szükséges

Szijjártó Péter: bevándorlásellenes többség szükséges

18.01.2019 | Debrecen - Az Európai Unió nagyon sokat veszített a versenyképességéből az elmúlt években, pedig korábban a világgazdaság meghatározó szereplője volt – hangsúlyozza a külgazdasági és külügyminiszter.
PM: a foglalkoztatók 70 százalékánál találtak munkaügyi jogsértést

PM: a foglalkoztatók 70 százalékánál találtak munkaügyi jogsértést

17.01.2019 | Budapest - Munkaügyi szabálytalanságot találtak a vizsgált 13 316 munkáltató 70 százalékánál, az ellenőrzött több mint 54 ezer munkavállalónak pedig a 68 százalékánál a 2018 első kilenc hónapjában tartott ellenőrzéseken, a legtöbb jogsértés a feketefoglalkoztatásból adódott, ami főként az építőipart és a vendéglátást érintette - ismertette jelentésében a Pénzügyminisztérium munkaügyi főosztálya a tárca honlapján.

A Nemzetközi Beruházási Bank székhelye még az idén Budapestre költözik

17.01.2019 | Budapest - A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) magyarországi székhelye várhatóan 2019 második felében nyílik meg, a tervek szerint a teljes központ két-három éven belül települ Magyarországra - emelte ki Varga Mihály pénzügyminiszter Nyikolaj Koszovval, a pénzintézet elnökével folytatott megbeszélését követően, csütörtökön.

Domokos László: a fejlett pénzügyi kultúra javítja az életminőséget

17.01.2019 | Budapest - A fejlett pénzügyi kultúra javítja az egyének életminőségét, növeli a létbiztonságot, ezért mindenki érdeke, hogy hozzájáruljon a lakosság pénzügyi ismereteinek fejlesztéséhez - mondta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke az ÁSZ és az Econventio Kerekasztal Egyesület közös konferenciáján, csütörtökön Budapesten.

ITM: sikeres nemzetközi minták alapján újulhat meg a hazai kutatóintézeti hálózat

17.01.2019 | Budapest - Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) céljai szerint Magyarország európai szinten is élenjáró kutatás-fejlesztési és innovációs potenciálra tesz szert a kiemelt gazdasági területeken - mondta Palkovics László a kutatóintézeti vezetőknek rendezett csütörtöki budapesti egyeztető fórumon a tárca tájékoztatása szerint.

Brexit - Európa a rendezetlen Brexit felé halad a külföldi lapok szerint

17.01.2019 | Berlin, Róma, Zágráb, Pozsony - A rendezetlen Brexit veszélyire figyelmeztettek csütörtöki kommentárjaikban a legtekintélyesebb külföldi lapok, rámutatva, hogy a kialakult válságra meg kell találni a brit parlament és az EU számára is elfogadható megoldást.

Fidesz: több mint duplájára nőtt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér

17.01.2019 | Budapest - A Fidesz és a KDNP eddigi kormányzása alatt több mint duplájára nőtt a minimálbér és a szakmunkás minimálbér - mondta Dunai Mónika, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten.

Az Agrárminisztérium 7 milliárd forint energiahatékonysági támogatásról döntött

17.01.2019 | Budapest - A Vidékfejlesztési Program energiahatékonysági pályázatának első körében összesen 7 milliárd forinttal támogat 128 kérelmet az Agrárminisztérium.

Parragh: a digitalizáció esély és lehetőség a felzárkózásra a világhoz

17.01.2019 | Eger - A digitális világot, a digitalizációt olyan esélyként és lehetőségként kell felfogni, amellyel fel tud az ország zárkózni a világhoz - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön Egerben.
BMW: áprilisban indul a terület előkészítése

BMW: áprilisban indul a terület előkészítése

17.01.2019 | Debrecen - Nyílt közbeszerzést írt ki a debreceni BMW autógyárnak is helyet adó Észak-nyugati Gazdasági Övezet területének tereprendezésére és vízelvezetésére a debreceni önkormányzat.
Van, ami olcsóbb, van, ami drágább, átlagárban ugyanaz

Van, ami olcsóbb, van, ami drágább, átlagárban ugyanaz

17.01.2019 | Miskolc - Vegyes képet mutatnak a január közepi élelmiszerárak az üzletekben.
Mezőgazdaság: kedvező a tél

Mezőgazdaság: kedvező a tél

17.01.2019 | Hajdú-Bihar - Igaz, az átlagos hőmérsékletnél mintegy két fokkal hidegebbet hozott január első fele, de az időjárás mentes volt a szélsőségektől és tartós hótakaró is kialakult Hajdú-Biharban. Az előrejelzések szerint időjárásunk csapadékos jellege megmarad, így egyelőre okkal bizakodhatunk talajaink optimális szintre töltődésében a vegetáció kezdetére – tájékoztatta a Naplót a Debreceni Egyetem, AKIT DTTI Agrometeorológiai és Agroökológiai Monitoring Központja.
500 új munkahelyet hozott a Schaeffler Debrecenbe

500 új munkahelyet hozott a Schaeffler Debrecenbe

17.01.2019 | Szerda délután új gyártócsarnokát avatta fel a Schaeffler Debrecenben. Ez a különleges alkalom nem csupán a gyár átadásáról és a termelés elindításáról, hanem a cég fennállásának huszadik évfordulójának megünnepléséről is szólt.
Kína miatt változik a hulladékpiac

Kína miatt változik a hulladékpiac

17.01.2019 | Debrecen - A Debrecenben szelektíven összegyűjtött szemét nagy részét Európában dolgozzák fel.
Több csapágy az ipari parkból

Több csapágy az ipari parkból

16.01.2019 | Debrecen - Átadták a Schaeffler csoport debreceni új gyártócsarnokát a Határ úti ipari parkban. A 25 milliárd forintból megvalósult csapágygyár 500 munkahelyet teremtett.

Újabb 68 autóbusszal bővül a közlekedési központok járműállománya

16.01.2019 | Budapest - Újabb 68 korszerű autóbusszal bővül a közlekedési központok járműállománya, a Volán Buszpark Kft. beszerzésének eredményeképpen tavasszal 25 Kravtex Credo autóbusz, nyáron pedig 43 Man/Neoplan gyártmányú jármű áll forgalomba.

Kormánybiztos: rendkívül gyorsan elbírálják a Magyar falu program pályázatait

16.01.2019 | Szolnok - A Magyar falu program keretében februártól az ősz közepéig ütemezetten megjelenő pályázatokat rendkívül gyorsan elbírálják majd, a végső beadási határidő lejárta után körülbelül hatvan napon belül kibocsátják a támogatói okiratot sikeres pályázat esetén - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán Szolnokon. Hozzátette: azt követően napok kérdése, hogy a források az önkormányzatok számlájára kerüljenek.

Az EU védőintézkedéseket vezet be a kambodzsai és mianmari rizsbehozatalra

16.01.2019 | Brüsszel - A Kambodzsából és Mianmarból származó indica rizs uniós behozatala jelentősen megemelkedett, gazdasági károkat okozva az európai termelőknek, ezért az Európai Bizottság úgy döntött, hogy behozatali vámokat ír elő az érintett rizsfajtára - közölte az uniós bizottság szerdán.

ÁSZ: függesszék fel a Párbeszéd és a Momentum költségvetési támogatását!

16.01.2019 | Budapest - A Párbeszéd Magyarországért Párt és a Momentum Mozgalom költségvetési támogatásának felfüggesztését kezdeményezi az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely szerdán azt is közölte, hogy az ügyészséghez továbbítja a két párt kampányfinanszírozásának vizsgálatánál feltárt tényeket, körülményeket.

PM-államtitkár: az adócsökkentés politikája jól működik

16.01.2019 | Budapest - A hazai kihívásokhoz illeszkedő adórendszer és az adócsökkentés politikája jól működik, a gazdaságfehérítő intézkedések az államháztartás számára jelentős többletbevételeket hoztak - mondta a Pénzügyminisztérium államtitkára az Euromoney gazdasági magazin szerdai bécsi konferenciáján a minisztérium közleménye szerint.
Előző
123456