Karácsony - Budapest Bank: az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

Karácsony - Budapest Bank: az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

46 perce Budapest - Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra - közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.
Az autóipar irreálisnak tartja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére kitűzött célt

Az autóipar irreálisnak tartja a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére kitűzött célt

2 órája | Brüsszel - Túlzott és irreális célkitűzésnek tartják az autóipari vállalatok a hétfőn este Brüsszelben született megállapodást a járművek szén-dioxid-kibocsátásának 37,5 százalékos csökkentéséről 2030-ig.

Kovács Zoltán: a vadászati világkiállítás a megvalósítás szakaszába lép

27 perce Budapest - Jövőre, év elején a megvalósítás szakaszába lép a 2021-es budapesti vadászati világkiállítás megrendezésének előkészítése - mondta Kovács Zoltán az "Egy a természettel" Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos sajtóbeszélgetésen kedden Budapesten.

Kamatdöntés - Nem változott az alapkamat és a kamatfolyosó sem

32 perce Budapest - Nem módosított az alapkamat 0,90 százalékos szintjén a monetáris tanács keddi ülésén, és a kamatfolyosó sem változott - közölte a Magyar Nemzeti Bank az MTI-vel.

Európai Számvevőszék: javítani kell a civil szervezeteknek juttatott támogatás átláthatóságát

2 órája | Brüsszel/Luxembourg - Átláthatóbbá kell tenni többek között a humanitárius és fejlesztési segélyek, valamint a környezetvédelem és a kultúra területén a civil szervezetek közreműködésével felhasznált uniós források felhasználását - ezt állapította meg egyebek mellett a luxembourgi székhelyű Európai Számvevőszék kedden közzétett jelentésében.

Az EP és az uniós tanács megállapodott az európai nem teljesítő hitelek kezeléséről szóló javaslatról

2 órája | Brüsszel - Politikai megállapodást értek el az Európai Parlament és az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Ausztria tárgyalói az európai nem teljesítő hitelek további kezelését célzó, az Európai Bizottság által márciusban benyújtott javaslatokra vonatkozóan - közölte az uniós tanács kedden.

Az MNB korlátozza a betétek kifizetését az NHB Banknál 30 napon át

2 órája | Budapest - Azonnali intézkedéseket alkalmazott a Magyar Nemzeti Bank az NHB Bank Zrt. likviditási helyzetének orvoslása és a betétesek védelme érdekében, amelyek keretében keddtől 30 napra elrendelték a 7 millió forint feletti betétek kifizetésének korlátozását, valamint megtiltották a bank részére további kötelezettségek vállalását - tájékoztatta erről az MTI-t az MNB kedden.

Az EU bankja 50 millió euró hitelt adott a román Transgaznak a fekete-tengeri földgáz szállítására alkalmas új gázvezeték megépítésére

2 órája | Bukarest - A Románia gázhálózatát üzemeltető Transgaz állami vállalat 50 millió euró hitelt kapott az Európai Beruházási Banktól (EIB) saját gázvezeték-hálózatának bővítésére, ennek köszönhetően egy olyan új vezeték épül, amely a Fekete-tengerben kitermelni tervezett földgázt eljuttatja az úgynevezett BRUA gázvezetékbe.
MNB: a jövő nyártól, akár hétvégén is utalhatják a fizetést a cégek

MNB: a jövő nyártól, akár hétvégén is utalhatják a fizetést a cégek

4 órája | Budapest - A jövő nyáron induló gyorsutalási banki rendszernek köszönhetően akár hétvégén is lehetőség lesz például a fizetések kiküldésére; az utalt összeg öt másodpercen belül megérkezik az egyik számláról a másikra - mondta a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója kedden az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös reggeli műsorában.

Megállapodtak az EU intézményei a személyautók és kisteherautók szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséről

7 órája | Brüsszel - Az új személyautók esetében 37,5 százalékkal, míg a könnyű haszongépjárművek esetében 31 százalékkal kell leszorítani az átlagos szén-dioxid-kibocsátást 2030-ra a 2021-es szinthez képest - állapodtak meg hétfőn az Európai Unió (EU) társjogalkotó intézményei.
A Schaeffler debreceni gyakorlati képzése már tíz éves

A Schaeffler debreceni gyakorlati képzése már tíz éves

17 órája | A Schaeffer-csoporthoz tartozó FAG Magyarország Ipari Kft. 2018. december 13-án jubileumi rendezvényen ünnepelte, hogy már egy évtizede lépett be a duális szakképzés rendszerébe. Szabó Péter ügyvezető köszöntőjében kiemelte a cégcsoport egyik legfőbb célkitűzését: piacképes szaktudással rendelkező szakemberek kerüljenek ki a Schaeffler Akadémia tanműhelyeiből.
Szijjártó: alkatrészgyárat létesít Magyarországon az Airbus Helicopters

Szijjártó: alkatrészgyárat létesít Magyarországon az Airbus Helicopters

19 órája | Budapest - Helikopterekhez szükséges alkatrészeket gyártó üzemet létesít Magyarországon az Airbus Helicopters, a 2021-re elkészülő beruházással több száz munkahely jön létre a magyar kormány és a vállalat együttműködésének köszönhetően - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Budapesten, sajtótájékoztatón.
Mi a véleménye a hitelre vásárlásról?

Mi a véleménye a hitelre vásárlásról?

22 órája | Debrecen - Karácsony tájékán még nagyobb a kísértés, de vajon megéri-e?
Együttműködési megállapodást kötött az innovációs tárca és a HÖOK

Együttműködési megállapodást kötött az innovációs tárca és a HÖOK

22 órája | Budapest - Együttműködési megállapodást kötött hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Lesznek gépek a húsüzemben

23 órája | Hajdúböszörmény - A húsüzem gépeinek eszközbeszerzésére az egyik betéti társaság közel 30 millió forintos ajánlatát fogadták el a hajdúböszörményi önkormányzati képviselők a hétfőn megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen.
MNB: február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintos bankjegyek

MNB: február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintos bankjegyek

1 napja | Budapest - Február 1-től kerülnek forgalomba az új 500 forintosok, a bankjegyek régi változatával 2019. október 31-ig lehet fizetni - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn az MTI-vel.
Csökken a gázolaj ára

Csökken a gázolaj ára

1 napja | Budapest - Csökkenti a Mol bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán, a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Együttműködési megállapodást kötött a NAV és az IPOSZ

1 napja | Budapest - Együttműködési megállapodást kötött a kisvállalkozók adózási ismereteinek bővítésére az Ipartestületek Országos Szövetsége és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte az IPOSZ hétfőn az MTI-vel.
Kölcsönből költsünk az ünnepekkor – vagy ne?

Kölcsönből költsünk az ünnepekkor – vagy ne?

1 napja | Debrecen - Az év végi nagy bevásárlási láz, forgatag hatására a szokottnál többen igényelnek különböző fogyasztási hiteleket, vesznek fel gyorskölcsönöket, hogy így fedezzék az ünnepi kiadásokat. Ám mivel a nagy sietségben sokan nem néznek utána a részleteknek, lehet, hogy rossz üzletet kötnek.

CHB-kutatás: a fiatalok is egyre nyitottabbak a nyugdíjcélú megtakarításokra

15.12.2018 | Budapest - Nemcsak az idősebb korosztály, hanem a fiatalok is egyre nyitottabbak a nyugdíjcélú megtakarításokra a City Hitelbróker Kft. (CHB) saját ügyfelei körében, 5000 fős reprezentatív mintán végzett kutatása szerint.

MVM: tízmilliós bírságot kockáztatnak az energiapazarló nagyvállalatok

15.12.2018 | Budapest - Tízmillió forintos bírsággal is számolhatnak a kötelező átfogó energetikai átvilágítást elmulasztó nagyvállalatok, miközben az audit akár komolyabb beruházás nélkül is 5-10 százalékkal csökkentheti az energetikai költségeket - hívta fel a figyelmet az MVM Partner Zrt.
A jövő vállalkozói

A jövő vállalkozói

15.12.2018 | Debrecen - Üzleti, innovációs klubot rendeztek Debrecenben, az agrár­campus területén, a Kazánházban.
Debrecen fejlesztéséről tárgyaltak

Debrecen fejlesztéséről tárgyaltak

15.12.2018 | Debrecen - Palkovics László és Papp László találkozója – folyamatos az egyeztetés a miniszter és a polgármester között.
Megyei közgyűlés: az időjárás volt az úr

Megyei közgyűlés: az időjárás volt az úr

15.12.2018 | Debrecen - A megyei közgyűlés elfogadta a megye mezőgazdasági helyzetéről szóló előterjesztést a pénteken megtartott ülésén.

Agrármesekönyvet adott ki a NAIK

15.12.2018 | Budapest - Agrármesekönyvet adott ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) a mezőgazdasági szakma és az agrár életforma népszerűsítésére - mondta Gyuricza Csaba, a központ főigazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.

Varga: az építőipar jövőre is kétszámjegyű ütemben bővülhet

14.12.2018 | Budapest - Az építőipar az idei kiugró teljesítménye után várhatóan jövőre is kétszámjegyű bővülést ér el Magyarországon - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) évzáró ünnepi közgyűlésén pénteken, Budapesten.

Négyszázfős leépítés és 6 százalékos béremelés a Magyar Telekomnál

14.12.2018 | Budapest - A Magyar Telekom 400 fős létszámleépítésről és átlagosan 6 százalékos bérfejlesztésről állapodott meg a vállalatnál működő érdekképviseletekkel - közölte a cég az MTI-vel pénteken.
Videó: A legtöbb vizsgált citromnál nem talált problémát a Nébih

Videó: A legtöbb vizsgált citromnál nem talált problémát a Nébih

14.12.2018 | Budapest - A vizsgált tíz, hálós kiszerelésű citromtételből egynél találtak megtévesztő jelölést, egynél pedig hiányos címkét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei - közölte a Nébih az MTI-vel.
Két gyermek után is

Két gyermek után is

14.12.2018 | Debrecen - A magyar családok otthonhoz jutását segíti elő a támogatások összegének emelése.

EU-csúcs - Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat

13.12.2018 | Brüsszel - Az Európai Unió újabb fél évvel meghosszabbította az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági szankciókat, mivel nem történt előrelépés a minszki megállapodások végrehajtásában - közölte Preben Aamann, az Európai Tanács elnökének szóvivője Twitter-üzenetében csütörtökön.

Lemaradásban van a dízelautók szoftverfrissítése Németországban

13.12.2018 | Berlin - Lemaradásban vannak a német autóipari vállalatok a dízelautók motorvezérlő szoftverének a frissítésében - derül ki a szövetségi közlekedési minisztériumnak a dpa hírügynökség megkeresésére adott válaszából.
Karácsony - Az éves halértékesítés harmada karácsonyra esik

Karácsony - Az éves halértékesítés harmada karácsonyra esik

13.12.2018 | Zalaegerszeg - Az éves halértékesítés 30-32 százaléka a karácsonyi időszakra esik, a kereskedelemben a jó minőségű halak széles választéka megtalálható - közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke csütörtökön az MTI-vel.
NAK: meghosszabbították az illegális kutak bírságmentes engedélyeztetésének határidejét

NAK: meghosszabbították az illegális kutak bírságmentes engedélyeztetésének határidejét

13.12.2018 | Budapest - Elfogadta az Országgyűlés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére az illegálisan kialakított kutak bírságmentes engedélyeztetési időszakának meghosszabbítását 2018 év végéről 2020 végéig - közölte az agrárkamara csütörtökön az MTI-vel.
A Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Győri Kapui Tagiskolája tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

A Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Győri Kapui Tagiskolája tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

13.12.2018 | A Széchenyi2020 program keretében befejeződött a Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Győri Kapui Tagiskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése.
A Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Miskolctapolcai Tagiskolája tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

A Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Miskolctapolcai Tagiskolája tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

13.12.2018 | A Széchenyi2020 program keretében megkezdődött a Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Miskolctapolcai Tagiskolája tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése.

Közgazdász: a munkavállalók többsége nem fogja érzékelni a túlórakeret-bővülést

13.12.2018 | Budapest - A munkavállalók túlnyomó része nem fogja érzékelni azt a jogszabály-módosítást, ami lehetővé teszi a többlet önkéntes túlmunkát - jelentette ki Szajlai Csaba közgazdász, a Figyelő főszerkesztő-helyettese az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Benkő: példa nélküli fejlesztés előtt áll a honvédség

13.12.2018 | Szolnok - A honvédség történetében még nem volt arra példa, hogy olyan nagymértékű fejlesztésre, átalakításra kerüljön sor, mint a mostani - mondta a honvédelmi miniszter Szolnokon.

PM: még az idén hatályba lép az amerikai-magyar adóügyi megállapodás

13.12.2018 | Budapest - Még az idén hatályba lép a már kihirdetett amerikai-magyar adóügyi megállapodás, amely a mintegy 105 ezer magyar munkavállalót foglalkoztató, ezerhétszáz amerikai cég magyar leányvállalatának hozhat jelentős adminisztrációs könnyebbséget - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel csütörtökön.
Gulyás: 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak jövőre

Gulyás: 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak jövőre

13.12.2018 | Budapest - Jövőre 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak a kormány inflációs adatok alapján hozott szerdai döntése nyomán - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Csökkent, de továbbra is óriási a különbség a leggazdagabb és a legszegényebb EU-tagország között

13.12.2018 | Luxembourg - Bár az előző évekhez hasonlóan tavaly is némileg csökkent, de továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által csütörtökön kiadott jelentésből.
Megfontolt karácsonyt kívánunk!

Megfontolt karácsonyt kívánunk!

13.12.2018 | Az év végi forgatag hatására többen igényelnek különböző fogyasztási hiteleket, vesznek fel gyorskölcsönt, hogy fedezzék az ünnepi kiadásokat, ám a nagy sietségben sokszor nem néznek utána a részleteknek.
Megfontolt karácsonyt kívánunk!

Megfontolt karácsonyt kívánunk!

13.12.2018 | Az év végi forgatag hatására többen igényelnek különböző fogyasztási hiteleket, vesznek fel gyorskölcsönt, hogy fedezzék az ünnepi kiadásokat, ám a nagy sietségben sokszor nem néznek utána a részleteknek.

Uniós bíróság: az Európai Bizottság nem módosíthatja az Euro 6 motorokra vonatkozó kibocsátási határértéket

13.12.2018 | Brüsszel/Luxembourg - Az Európai Bizottság nem rendelkezik hatáskörrel arra, hogy az új vizsgálatok esetében módosítsa az Euro 6 motorokra vonatkozó kibocsátási határértékeket a valós vezetési feltételek mellett - közölte ítéletét az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága csütörtökön.
Karácsony - CIB Bank: majdnem 50 ezer forintot költünk a karácsonyi kiadásokra

Karácsony - CIB Bank: majdnem 50 ezer forintot költünk a karácsonyi kiadásokra

13.12.2018 | Budapest - Nőnek az idén a karácsonyi ünnepekre szánt kiadások; a CIB Bank megbízásából készült reprezentatív kutatás szerint a tavalyinál 4 ezer forinttal többet, átlagosan csaknem 47 ezer forintot költenek a magyar háztartások.
Öregbítenék a cég jó hírét az új vezetők

Öregbítenék a cég jó hírét az új vezetők

13.12.2018 | Debrecen - Először 15 éve gondoltak rá, mostanra befejeződött a generációváltás a Hunép vezetőségében.
Előző
123456  
 
További hírek a Gazdaság kategóriából