Okostantermet adtak át Miskolcon

Okostantermet adtak át Miskolcon

9 órája | Miskolc - Az országban elsőként adtak át úgynevezett okostantermet szociális központban Miskolcon, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Samsung Electronics Magyar Zrt. egyedülálló együttműködésének köszönhetően szerdán.
Fónagy: jelentős mértékben fejlesztik az úthálózatot

Fónagy: jelentős mértékben fejlesztik az úthálózatot

9 órája | Miskolc - Az úthálózat jelentős fejlesztése kezdődik az országban, sok tízmilliárd forintból, uniós és hazai forrásból - mondta Fónagy János, a Közlekedéstudományi Egyesület elnöke az országos elnökség kibővített vezetőségi ülése előtt újságíróknak Miskolcon szerdán.
Videó: Debrecen is felveszi a harcot a minőségi élelmiszerekért

Videó: Debrecen is felveszi a harcot a minőségi élelmiszerekért

12 órája | Debrecen - A gabonatermesztés fejlesztésén, rég nemesített fajták új technológiákkal történő piacra juttatásán dolgozik egy nemzetközi konzorcium tagjaként a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara.

Az adóbevallások tervezetének ellenőrzését kéri a NAV az ügyfelektől

13 órája | Budapest - A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre.
NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány

NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány

16 órája | Budapest - A magyar népmesekincs továbbadását és a gyerekek kompetenciafejlesztését szolgáló NépmesePontok létrehozására írt ki pályázatot a kormány csaknem 1,2 milliárd forint értékben.
Czibere: megújul a szociális ágazat képzési programja

Czibere: megújul a szociális ágazat képzési programja

16 órája | Budapest - Megújul a szociális ágazat képzési, továbbképzési programja, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében uniós forrásból 12 milliárd forintot szánnak erre - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
Tervezéstől a költözésig

Tervezéstől a költözésig

18 órája | Debrecen - A Kölcsey Központ ad helyet a II. Cívis Fészek Építőipari Kiállításnak május 20–21-én.

A közmunkából vissza a versenyszférába!

20 órája | Hajdú-Bihar - A közfoglalkoztatottakból „rendes” munkásokat faragnának némi segítséggel a cégek.

Csökkent a gázolaj ára

20 órája | Budapest - Csökkentette bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.
A mínuszok ellenére jó gyümölcstermés lehet

A mínuszok ellenére jó gyümölcstermés lehet

22 órája | Debrecen - A Debreceni bőtermő rügyei sérültek jelentősebben, itt a minta negyede károsodott.
Lázár Jánosékat nem lehet átverni vándorló állatokkal és néhány zsák gombával

Lázár Jánosékat nem lehet átverni vándorló állatokkal és néhány zsák gombával

22 órája | Budapest - Meg akarja akadályozni a Miniszterelnökség, hogy egyes fiatal gazdálkodók úgy jussanak európai uniós támogatásokhoz a tárca felügyelete alatt álló Vidékfejlesztési Programban (VP), hogy a pályázati feltételek teljesítéséhez egyik telepről a másikra hajtják a haszonállatokat.

Tokaji Március Nagykóstoló hetven pincészet boraival

1 napja | Budapest - Hetven tokaj-hegyaljai pincészet több mint 160 borával és több különleges mesterkurzussal várja a közönséget a Tokaji Március Nagykóstoló szombaton a budapesti Corinthia Hotelbe.

Az MNB 20 millió forintra bírságolta a CIG Pannónia Biztosítót

1 napja | Budapest - A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiszervezési és biztosításközvetítői jogsértések miatt 20 millió forint bírság megfizetésére, és a jogszabályszerű működésre kötelezte a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-t (CIG Pannónia Biztosító), a biztosító már megkezdte a feltárt hiányosságok rendezését.
Videó: Olcsóbb lehet a trappista sajt

Videó: Olcsóbb lehet a trappista sajt

21.03.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A trappista sajt és a felvágottak áfá-ja is öt százalékra csökkenhet - ezt a földművelésügyi miniszter közölte az RTL Híradójával, miután a hal és a vad adójának általa kezdeményezett mérsékléséről kérdezték.
Videó: Nagy betűs lesz a kilónkénti ár

Videó: Nagy betűs lesz a kilónkénti ár

21.03.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nagyobb betűkkel kell kiírni a tojás kilónkénti árát hétfőtől, ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete mondja ki. Szerintük a vásárlókat megtéveszthetik a darabárak, és a magyar termelők is rosszul járnak a látszólag olcsóbb import tojás miatt.

Élelmiszer-minőség - OGY - Zsigó Róbert: jövő héten lesz eredménye az átfogó vizsgálatnak

21.03.2017 | Budapest - Várhatóan jövő héten lesz eredménye annak a 100 termékre kiterjedő vizsgálatnak, amelyben a Magyarországon, Ausztriában és több nyugat-európai országban forgalmazott azonos élelmiszerek minőségét ellenőrzik - jelentette be Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az Országgyűlés gazdasági bizottságában hétfőn.

KSH: januárban 10,0 százalékkal nőttek a keresetek

21.03.2017 | Budapest - Idén januárban a bruttó átlagkereset 274 ezer forint volt, 10,0 százalékkal több, mint egy évvel azelőtt, a nettó keresetek ugyanúgy 10,0 százalékkal 182 ezer forintra emelkedtek - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Traktornyeregbe pattan a gazda

Traktornyeregbe pattan a gazda

21.03.2017 | Hajdú-Bihar - A gazdálkodók örülnek, hogy zavartalanul dolgozhatnak, ugyanakkor aggodalmaik is vannak.

Fazekas: Magyarország 90 év alatt megduplázta erdőterületét

21.03.2017 | Budapest - Magyarország 90 év alatt megduplázta erdőterületét, ami azt jelenti, hogy az országban mintegy 2 millió hektár erdő van; ez az ország területének több mint 20 százaléka - közölte a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten, az Erdők Világnapja alkalmából rendezett ünnepségen.

Meghirdették az idei Magyar Termék Nagydíj pályázatot

21.03.2017 | Budapest - Az idén 20. évfordulóját ünneplő Magyar Termék Nagydíj pályázatra 46 témakörben, mintegy 100 termék típussal lehet pályázni 2017 május 19-ig - jelentette be Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten a kiírók nevében.

OGY - A 300 négyzetméter feletti épületek építésénél is elég az egyszerű bejelentés

21.03.2017 | Budapest - A jövőben a 300 négyzetméter feletti, nem kereskedelmi céllal épített vagy bővített lakóépületek is megvalósíthatók egyszerű bejelentéssel.
Béremelés. De kinek?

Béremelés. De kinek?

21.03.2017 | A köztisztviselők szakszervezeténél úgy számolnak, hogy a 37 ezer önkormányzati dolgozó közül 24 ezren utoljára 2008-ban kaptak fizetésemelést, ezért különösen fájlalják, hogy miközben 2019-ig több lépcsőben, összesen 30 százalékkal nő az állami vállalatoknál dolgozók fizetése, az önkormányzati cégek munkatársai megint kimaradnak a jóból. Petneházi Attila jegyzete.
Internetes adatlopás veszélyére figyelmeztetett az OTP

Internetes adatlopás veszélyére figyelmeztetett az OTP

20.03.2017 | Budapest - Interneten terjedő adathalász levéllel próbálnak ismeretlenek banki ügyféladatokhoz jutni - közölte az OTP Bank hétfőn az MTI-vel.
Nyílászárókat gyártó üzem épül Vásárosnaményban

Nyílászárókat gyártó üzem épül Vásárosnaményban

20.03.2017 | Vásárosnamény - Ajtó- és ablakgyártó üzemet épít fel a miskolci székhelyű Polibet Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban, a beruházáshoz csaknem 300 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatást használnak fel - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
Választaniuk kell: egyenek vagy fűtsenek

Választaniuk kell: egyenek vagy fűtsenek

20.03.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tudta, hogy ha jövedelmének 10 százalékánál többet kell rezsire költenie, ön már energiaszegénynek számít? Magyarországon közel egymillió ember nem tudja rendesen felfűteni a lakását, és további 2,5 millióan laknak rosszul szigetelt, beázó és a nyirkosság miatt penészesedő otthonokban, amelyek energiaköltségei ráadásul jóval magasabbak, mint a korszerű energetikájú házaknak. A megoldás a meglehetősen öreg magyarországi lakásállomány korszerűsítése lenne, de a valós igényekhez képest kevés a mostani kormányzati szerepvállalás. Neuberger Eszter cikke az Abcúgon. 1
Idén is Bill Gates vezeti a leggazdagabbak Forbes-listáját

Idén is Bill Gates vezeti a leggazdagabbak Forbes-listáját

21.03.2017 | New York - Idén is Bill Gates a világ leggazdagabb embere a Forbes listáján, jelenlegi vagyonát 86 milliárd dollárra becsüli az amerikai üzleti magazin.
Önállóság, technikai kütyük: erre vágyik a Z generáció

Önállóság, technikai kütyük: erre vágyik a Z generáció

20.03.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sikeréhség, kielégíthetetlen tudásvágy, pénzszükséglet, technikai kütyük iránti rajongás és ragaszkodás a megszokott hobbikhoz – többek között ezek jellemzik a sokak által megfejthetetlen attitűdű Z generációt.
Csökken a gázolaj ára

Csökken a gázolaj ára

20.03.2017 | Budapest - Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
Másfél milliárd forintból valósít meg kutatás-fejlesztési projekteket a Bay Zoltán Kutató Központ

Másfél milliárd forintból valósít meg kutatás-fejlesztési projekteket a Bay Zoltán Kutató Központ

20.03.2017 | Miskolc - A miskolci Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. pályázaton elnyert másfél milliárd forintból hazai nagyvállalatok részére kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg, a hat kiemelt projekt összértéke meghaladja a 11 milliárd forintot - hangzott el a társaság miskolci sajtótájékoztatóján hétfőn.

Kezdő bináris opciós kereskedési hibák

21.03.2017 | Napjainkban, az Internet színültig teli van különböző tanácsokkal, amelyek azzal kecsegtetnek, hogy otthonról, erőfeszítés nélkül lehet pénzt keresni; ezek legtöbbje sajnos teljes átverés. Szerencsére azonban, létezik egy pénzkereseti módszer, amely érdekesnek, izgalmasnak és hasznosnak tűnik – ez a bináris opciós kereskedés.

NGM: 1300 milliárdos forrás áll a magyar tudomány és innováció rendelkezésére

20.03.2017 | Pécs - Megközelítőleg 1300 milliárd forint forrás áll a magyar tudomány, kutatás-fejlesztés és innováció rendelkezésére 2020-ig - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Pécsett.

Valódi nyereség a Binatex bináris opciókkal

21.03.2017 | Napjaink pénzügyi válsága és gazdasági instabilitása miatt az emberek hajlamosak lemondani a hagyományos, jól fizető munkákról, és helyette megpróbálják egyedül megteremteni a szükséges pénzt. Az állandó jövedelem szükségességétől és a munkahely elvesztésétől való egész napos félelem nem igazán tartozik a pénzügyi jólét fogalmához. Ezek után, már csak egy kisebb vállalkozás megalapítása, vagy az egyéni befektetés marad az ésszerű lehetőség között, amelyekhez viszont egyaránt szükség van alaptőkére. A kérdés az, hogy vajon jelentős kezdeti beruházások nélkül is lehetséges pénzt keresni?

Bináris opciós kereskedés: szerencsejáték vagy mesterség?

21.03.2017 | A bináris opció egy olyan befektetési eszköz, mely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy a kiválasztott instrumentumok ármozgásával összefüggésben kereskedjenek előre meghatározott, fix ellentételezés mellett.

Megkezdődött a Tisza-tó feltöltése

20.03.2017 | Szolnok - Megkezdte a Tisza-tó tavaszi feltöltését a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig). A március 26-áig tartó első ütemben az érkező vízhozam függvényében a 620 centiméteres téli vízállás 670 centiméterre emelkedik - közölte a az igazgatóság kiskörei szakaszmérnöke hétfőn az MTI-vel.

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az Atlantic GAM jogosulatlan tevékenységét

20.03.2017 | Budapest - Azonnali hatállyal megtiltotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy az Atlantic GAM jogosulatlanul bármilyen tevékenységet, így különösen betétgyűjtést vagy portfóliókezelést végezzen; a jegybank a társaság tevékenységének vizsgálatára piacfelügyeleti eljárást folytat és büntető feljelentést tett.
Megmérettettek a földesi pálinkák

Megmérettettek a földesi pálinkák

20.03.2017 | Földes - Nem kedvezett az elmúlt év időjárása a gyümölcskertészeknek.
Zsákán pályázat kell a fejlődéshez

Zsákán pályázat kell a fejlődéshez

20.03.2017 | Zsáka - Számos fejlesztési projektjét finanszírozná pályázati pénzből a kis település önkormányzata.

Czibere: kétezer roma nő munkába állását segíti a kormány

20.03.2017 | Budapest - Kétezer roma nő munkába állását segíti a kormány a Nő az esély című felzárkózási programban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Sokat alszik még kint a búza

20.03.2017 | Hajdú-Bihar - A hajdú-bihari gyümölcsösökben szerencsére nem okoztak maradandó kárt a téli fagyok.
Menü: akár étteremből is

Menü: akár étteremből is

20.03.2017 | Hajdú-Bihar - Háromévente kötelező, de bármikor ellenőrizhetők a szociális konyhák.

NGM: hétfőtől könnyebb lesz összehasonlítani a tojás árát

19.03.2017 | Budapest - A hétfőtől életbelépő rendeletmódosítás szerint a tojás darabárát azonos méretben kell ezentúl feltüntetni a súlyra vetített egységárral - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vasárnapi, MTI-nek küldött közleményében.

NFM: majdnem negyedmillió háztartásban már elérhető a szupergyors internet

18.03.2017 | Budapest - Mintegy 230 ezer háztartásban már elérhető a szupergyors internet a szolgáltatók önerőből finanszírozott beruházásainak köszönhetően, csaknem 60 milliárd forint költségvetési és uniós forrásból pedig még az idén megkezdődik a hálózatfejlesztés az ország minden részén - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.
Láthatatlan ezermilliárdok

Láthatatlan ezermilliárdok

18.03.2017 | A rendszerváltozás idején és az azt követő években a jogszabályok hiánya, a gyors meggazdagodás lehetősége és az emberek nem túl magas erkölcsi színvonala miatt a rejtett gazdaság robbanásszerűen terjedt el hazánkban. Hajnal Béla írása.

Csökkent az üzemanyagok ára

18.03.2017 | Budapest - Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szombaton a Mol Nyrt.
Hatalmas túljelentkezés az agrárpályázatokra

Hatalmas túljelentkezés az agrárpályázatokra

18.03.2017 | Miskolc - Az agrárgazdaság aktualitásairól, a pályázatokról tájékoztatták a gazdákat.
Előző
123456  
 hirdetés