Szerencsért dolgoznak

Szerencsért dolgoznak

8 órája | Szerencs - Kitüntetéseket adtak át a város napján a hegyaljai településen.
A huszadik vásárt rendezték Biharban

A huszadik vásárt rendezték Biharban

5 órája | Biharkeresztes - Határmenti találkozóvá és vásárrá bővült a szombaton huszadik alkalommal megtartott Bihar-Bihor Expó Biharkeresztesen.

FM: megkérdőjelezhetetlen a méhészkedés jelentősége

4 órája | Budapest - A méhészkedés jelentősége megkérdőjelezhetetlen, a közvetlen gazdasági hatása milliárdokban mérhető, közvetve a megporzáson keresztül az ökológiai egyensúly fenntartásában, a biológiai sokféleség megőrzésében is nélkülözhetetlen - a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára szerint.

Külföldi sajtó Magyarországról - Német lapok az Európai Néppárt elnökségi üléséről

5 órája | Berlin - Németországban több lap foglalkozott Magyarországgal az Európai Néppárt (EPP) szombati brüsszeli elnökségi ülésével kapcsolatban.

Cser Ágnes: több nyitott kérdés van az egészségügyi ágazat kollektív szerződésében

7 órája | Budapest - Az egészségügyi ágazat kollektív szerződésének két fejezetét írták alá, még több nyitott kérdés van - közölte Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ-EDDSZ) elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Brexit - Szakértő: Ukrajna-típusú társulási megállapodást köthet az EU Londonnal

5 órája | Budapest - Sem a norvég sem a svájci minta nem ültethető át Nagy-Britanniára, az unió valószínűleg egy ukrán típusú társulási megállapodást köt majd Londonnal - mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán vasárnap.

„A multinacionális cégek érdekeit szolgálják”

24 órája | Miskolc - „Az Európai Unió vezetői kezdettől fogva a multinacionális cégek érdekeit szolgálják, mert a még nagyobb integráció, egy Európai Egyesült Államok felé terelnék a közösséget alkotó nemzetállamokat” – mondta sajtótájékoztatóján Csöbör Katalin.

Emmi: elindult a "Nemzedékek értéke - Értékes nemzedékek" pályázat

1 napja | Budapest - A nemzedékek napja alkalmából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdet "Nemzedékek értéke - Értékes nemzedékek" címmel - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

FruitVeb: jelentősebb fagykárok az ország északi és észak-keleti részében lehetnek

1 napja | Budapest - Jelentősebb fagykárokkal az ország északi és észak-keleti részében lehet számolni - mondta a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Közgazdász: az ország bizonyos részein 6-8 százalék körüli a munkanélküliség

1 napja | Budapest - Az ország több régiójában 6-8 százalék körül van a munkanélküliség - mondta Csath Magdolna közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

NGM: jövőre jöhet az online számlázás

1 napja | Budapest - Jövőre debütálhat a gazdaságfehérítés újabb állomása, az online számlázás: a számlázó programok használata esetében 2018. július 1-jétől lesz kötelező az online adatszolgáltatás, amit az adózók már az idén július 1-jétől tesztelhetnek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

Szallas.hu: négyszer többen utaznak el a hosszú hétvégén

1 napja | Budapest - A húsvéti rekord után sem lankad a magyarok utazási kedve, egy átlagos májusi hétvégéhez képest négyszer többen utaznak el a munka ünnepének hosszú hétvégéjén - derült ki a Szallas.hu legfrissebb, MTI-nek küldött elemzéséből. Minden 4. vendég SZÉP-kártyával fedezi kikapcsolódását, a legtöbb vendég Budapestre, Gyulára és Egerbe utazik.

Lakáshitelek, fizetések, törlesztések

1 napja | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A fix törlesztőrészletek miatt kisebb hányadát viszi el a fizetéseknek a lakáshitel, mint korábban.
Csökken az üzemanyagok ára

Csökken az üzemanyagok ára

1 napja | Budapest - Csökkenti bruttó 4 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát vasárnap a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI pénteken.
Kürtőskalács: végre akkor bejegyzik már?

Kürtőskalács: végre akkor bejegyzik már?

1 napja | Budapest - Elkezdődött a finom édesség magyar termékként való bejegyzési folyamata.

Új pályázatokat ír ki , 90 milliós keretösszeggel az Agrármarketing Centrum

28.04.2017 | Budapest - Az Agrármarketing Centrum (AMC) új pályázatokat ír ki rendezvények szervezésének és kommunikációjának támogatására; első körben 90 millió forintos keretösszeggel 3 pályázat jelenik meg a jövő héten.

Négyszáz millió forintos technológiafejlesztés a nyíregyházi Szuro-Trade Kft.-nél

28.04.2017 | Nyíregyháza - Fejlesztette terményszárítási technológiáját a mezőgazdasági szolgáltatásokkal és kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó Szuro-Trade Kft., a 403 millió forint értékű, részben a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával megvalósult beruházást pénteken adták át Nyíregyházán.
Ingyen lesz az első nyelvvizsga

Ingyen lesz az első nyelvvizsga

28.04.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Visszakapják az első nyelvvizsga díját azok, akik sikeresen teljesítették a feladatokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára jelentette be, hogy az első nyelvvizsgát ingyenessé teszik 35 éves korig.

KSH: 4,5 százalékos volt a munkanélküliség az első negyedévben

28.04.2017 | Budapest - A január-márciusi időszakban a munkanélküliek száma az egy évvel korábbihoz képest 66 ezerrel, 207 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,5 százalékponttal, 4,5 százalékra csökkent - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Napfény világánál

28.04.2017 | Na ugye. Jelentősen emelkedett a leggazdagabb magyarok vagyona az elmúlt évben a napi.hu összeállítása szerint. A portál idén is elkészítette a leggazdagabbak listáját, az első néhány helyen szereplők legalább két számjegyű növekedést értek el tavaly, forintban, milliárdban. Szőke Tímea írása.

KSH: 106 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az első negyedévben

28.04.2017 | Budapest - A 2017. január-márciusi időszakban a foglalkoztatottak létszáma 4 millió 368 ezer volt, 106 ezerrel - 2,5 százalékkal - több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 67,1 százalékra emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. A ráta nem változott az előző (december-februári) három hónapos időszakhoz képest.

Az állami támogatáshoz keddig üzembe kell helyezni az online pénztárgépet

28.04.2017 | Budapest - A januártól online pénztárgép használatra kötelezetteknek még öt napjuk van arra, hogy igénybe vegyék az 50 ezer forintos állami támogatást. Ehhez május 2-ig üzembe kell helyezniük a pénztárgépet - figyelmeztetett pénteken a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

"Addig se bűnözik"

28.04.2017 | A Belügyminisztériumnak van arra vonatkozó kutatása, hogy a közfoglalkoztatásba vonás, illetve, hogy munka nélkül nem kap senki segélyt, annak a közbiztonság javulására vonatkozó hatásai vannak. Petneházi Attila írása.
Fotók: Logisztikai nap fiataloknak

Fotók: Logisztikai nap fiataloknak

28.04.2017 | Debrecen - Az ellátási lánc hatékony és gördülékeny működésébe nyerhettek bepillantást, illetve az iparágban jellemző munkaköröket ismerhették meg az érdeklődő fiatalok csütörtökön, a Trans-Sped Csoport telephelyén rendezett logisztikai napon.
Így tanul a jövő sofőrje

Így tanul a jövő sofőrje

28.04.2017 | Budapest - Izgalmas kérdés például az, hogy miként fog változni az autók és vezetőik kapcsolata.

A Költségvetési Tanács nem kifogásolja az idei költségvetés módosítását

28.04.2017 | Budapest - A Költségvetési Tanácsnak (KT) a 2017. évi központi költségvetéséről szóló törvény módosítását tekintve nincsenek olyan ellenvetései, amelyek indokolnák, hogy a dokumentummal kapcsolatban jelezze az egyet nem értését - közölte a testület az MTI-vel csütörtökön.

Költségvetés - Lázár: a kormány május 2-án nyújtja be javaslatát

28.04.2017 | Budapest - A kormány május 2-án nyújtja be a 2018-as költségvetésre vonatkozó javaslatát a parlamentnek, amelyet június 15-ig elfogad a Ház - közölte Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Kelni kell, majd menni dolgozni

Kelni kell, majd menni dolgozni

28.04.2017 | Hajdú-Bihar - A közfoglalkoztatás jótékony hatással van a települések közbiztonsági helyzetére is. 1
Jövőképek, lehetőségek és életcélok

Jövőképek, lehetőségek és életcélok

27.04.2017 | Debrecen - Hogyan lesz pénzed az egyetem után, illetve a biztonságot vagy a szabadságot választod majd?

Betegbiztonság növelését célzó pályázatok indulnak az egészségügyben

27.04.2017 | Székesfehérvár - Mintegy húszmilliárd forint lesz elérhető egészségügyi intézmények számára olyan fejlesztések és szakmai képzések megvalósítására, amelyek a betegek biztonságot növelik - jelentette be csütörtökön Székesfehérváron az egészségügyért, illetve az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.
Épülhet az üzletház a Böszörményin - A debreceni közgyűlésről jelentjük

Épülhet az üzletház a Böszörményin - A debreceni közgyűlésről jelentjük

27.04.2017 | Debrecen - Debrecen nem akarja kifizetni a helyi tömegközlekedés teljes veszteségét.

Fürdőszövetség: elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése

27.04.2017 | Budapest - A magyar fürdők nemzetközi versenyképességéhez elengedhetetlen a fürdőszolgáltatások áfájának csökkentése a jelenlegi 27 százalékról 18 százalékra a jövő évtől; az áfakulcs mérséklését a Magyar Fürdőszövetség - tagsága teljes támogatásával - kezdeményezte a kormánynál - mondta Czeglédi Gyula, a szövetség ügyvezető elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Együttműködési megállapodást kötött a Nébih és az élelmezés-egészségügyi intézet

27.04.2017 | Budapest - Az élelmiszer-biztonsággal és az egészséges táplálkozással kapcsolatos hatékony társadalmi szemléletformálás elősegítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (Ogyéi) - közölte a két szervezet közös közleményben csütörtökön az MTI-vel.

NAV: a személyi jövedelemadó idén is fizethető részletekben

27.04.2017 | Budapest - A még fizetendő személyi jövedelemadó (szja) és egészségügyi hozzájárulás, ha összegük nem haladja meg a 200 ezer forintot, idén is fizethető részletekben, pótlékmentesen, a kedvezményt az érintettek az szja-bevallásban kérhetik, ha nem vállalkozók és nem kötelezettek általános forgalmi adó (áfa) fizetésre, az első részletet május 22-ig kell befizetni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) részére - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

Felmérés: ötödével kap több bért egy betanított munkás, mint egy éve

27.04.2017 | Budapest - Magyarországon egy betanított munkás több mint ötödével kap több bért, mint egy éve, ugyanakkor ezdiő alatt középvezetői szinten csak az inflációt követte a béremelés - közölte két munkaerőpiaci szakértő cég, a BDO Magyarország és a Trenkwalder közös közleményben csütörtökön az MTI-vel.
Jelentősen nőtt a leggazdagabb 100 magyar vagyona

Jelentősen nőtt a leggazdagabb 100 magyar vagyona

27.04.2017 | Budapest - Jelentősen nőtt a leggazdagabb magyarok vagyona az elmúlt évben a napi.hu összeállítása szerint, a gazdasági hírportál százas rangsorára 7,5 milliárd forint alatt nem lehetett fölkerülni. 1
Új vezető a cégnél

Új vezető a cégnél

27.04.2017 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A vezetői álláskeresés önmagában sem könnyű, de amikor a munkaszerződést is aláírják a felek, akkor kezdődik az igazi megmérettetés.
Megtorpant a kisebb vállalkozások lendülete

Megtorpant a kisebb vállalkozások lendülete

27.04.2017 | Budapest - A közeljövőre drágább hitelkamatokat és növekvő közterheket vizionálnak a cégek.

Itt vannak az inflációnál alacsonyabb hitelkamatok

27.04.2017 | Budapest - Tíz éve volt utoljára hasonló. Jobban megéri adósnak lenni, mint bármi mást csinálni?
Hová tegyem a gyereket?

Hová tegyem a gyereket?

27.04.2017 | Budapest - A magyarok többsége szerint nincs semmi helye az apróságoknak a szülő munkahelyén.
Édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú

Édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú

26.04.2017 | Madrid/Tokaj - Természetes édes borok bemutatóján szerepelt Madridban a magyar tokaji aszú; a spanyol fővárosban a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásárhoz kapcsolódó, egy-egy német, spanyol és magyar borvidéket bemutató borkóstolón Josep Roca, a többször is a világ legjobb éttermének választott El Celler de Can Roca sommelier-ja is méltatta a magyar borokat.
Cél a hátrányos helyzetűek megsegítése

Cél a hátrányos helyzetűek megsegítése

26.04.2017 | Debrecen - Több mint száz vállalkozás részesülhet állami támogatásban.
Állásokra, gyakorlati helyekre vadásztak szerdán Debrecenben

Állásokra, gyakorlati helyekre vadásztak szerdán Debrecenben

27.04.2017 | Debrecen - Több mint 1500 állásról informálódhattak azok, akik kilátogattak a karriernapra.
Kulcs a jövőhöz, karrierhez - Interjú Joerg Bauerrel

Kulcs a jövőhöz, karrierhez - Interjú Joerg Bauerrel

26.04.2017 | Kisvárda - Hamarosan a világ egyik legsikeresebb vállalatától tanulhatnak a szerencse fiai és lányai.
Fókuszban a települések problémái

Fókuszban a települések problémái

28.04.2017 | Püspökladány - A munkahelyteremtés nem a pályázatoktól, hanem az önkormányzatoktól függ.
Előző
123456  
 
További hírek a Gazdaság kategóriábólhirdetés