Kövér: becsülete van az értékteremtő szakmunkának

Kövér: becsülete van az értékteremtő szakmunkának

59 perce Budapest - Az értékteremtő szakmunka becsületéről beszélt egyebek melltt az Országgyűlés elnöke pénteken a Parlamentben, ahol az áprilisi XI. Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai tanulmányi verseny győzteseit köszöntötték, és átadták a szakmánként első három helyezettnek, felkészítőiknek és tanáraiknak az emléklapot.
Többen tankoltak a pénteki drágulás előtt

Többen tankoltak a pénteki drágulás előtt

49 perce Debrecen - Heti kétszer van árváltozás a kutaknál, amit néha már követni is alig tudnak az autósok.

Megállapodott a kormány a Gazprommal a 2019-es orosz gázszállításokról

2 órája Moszkva - Sikerült megállapodni a Gazprommal a Magyarországra irányuló gázszállítások jövő évi mennyiségéről és áráról, illetve megkezdődtek az egyeztetések a 2020-as szállításokról is - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel telefonon pénteken, miután részt vett a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

Két újabb országot vettek le az EU adóparadicsomokról összeállított feketelistájáról

1 órája Brüsszel - Két újabb ország, a Bahama-szigetek, valamint Saint Kitts és Nevis került le pénteken az Európai Unió adóparadicsomokról összeállított feketelistájáról, amelyet tavaly decemberben hagytak jóvá.

A GVH a törvényi maximumra bírságolta az üdülési joggal rendelkezőket megtévesztő cégeket

1 órája | Budapest - Üdülési joggal rendelkezők megtévesztése miatt a törvényi maximumot elérő összegre, együttesen mintegy 41 millió forintra bírságolta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Exch-Immo Kft.-t és a Club Hotels Europe Ingatlanhasznosító Kft.-t - tájékoztatta erről a GVH az MTI-t pénteken.

Vetőmag szövetség: Magyarország a világ 6. exportőre

2 órája | Budapest - Magyarország évi 100 milliárd forintot meghaladó exportjával a 6. legnagyobb vetőmag exportőr a világon. A 130 ezer hektáron zajló magyar vetőmagtermelés értéke eléri az évi 190 milliárd forintot, és az ágazat szereplői kiszolgálják a több mint 4 millió hektáros magyarországi gazdálkodás igényeit - ez derül ki a szövetség pénteki közleményéből, amely beszámol arról, hogy a terméktanács elnökévé a küldöttgyűlés egyhangú szavazatával ismét Takács Gézát választották meg.
Emelkedett az üzemanyagok ára

Emelkedett az üzemanyagok ára

2 órája | Budapest - A Mol bruttó 6 forinttal emelte a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken.
Gulyás: június 13-án kerülhet az Országgyűlés elé a 2019-es költségvetés

Gulyás: június 13-án kerülhet az Országgyűlés elé a 2019-es költségvetés

4 órája | Budapest - A tervek szerint a kormány június 13-án nyújtja be a 2019-es költségvetést az Országgyűlésnek, amely július második felében fogadhatja el - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely közölte azt is, a kormány tervei szerint csak figyelmeztethetné a hatóság a kis- és közepes vállalkozásokat, ha megsértik az Európai Unió most hatályba lépő általános adatvédelmi rendeletét (GDPR).

Még 3,1 milliárd forint május végéig elkölthető keret maradt a SZÉP-kártyákon

4 órája | Budapest - Pünkösdöt követően nagyjából még 3,1 milliárd forint május végig elköltendő összeg maradt a SZÉP-kártyákon - tájékoztatták az MTI-t a kártyakibocsátó pénzintézetek.
Díjazták a szakmák legjobb tanulóit

Díjazták a szakmák legjobb tanulóit

5 órája | Debrecen - Díjátadó ünnepségen fejezte ki elismerését a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 11. Szakma Sztár Fesztiválon dobogón végzett és döntőbe jutott diákok, valamint felkészítő tanáraik részére csütörtök délelőtt.

OH: elérhető a Magyar Képesítési Nyilvántartás

21 órája | Budapest - Elkészült a Magyar Képesítési Nyilvántartás, amely bemutatja a hazánkban megszerezhető képesítések főbb jellemzőit, többek között azt, hogy az oklevelet, bizonyítványt megszerző tanulók, felnőttek milyen ismeretekkel, készségekkel rendelkeznek - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel.
Német–Magyar Üzleti Klub alakult a cívisvárosban

Német–Magyar Üzleti Klub alakult a cívisvárosban

1 napja | Debrecen - Az egyre gyarapodó megyeszékhely további külföldieket vonzhat.
„Tandemben” mennek tovább a bringautak

„Tandemben” mennek tovább a bringautak

1 napja | Debrecen - A fenntartás az állam költsége lesz, a változás pedig nem érinti a tulajdonjogot.

Két pályázó kapta meg az idén a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület innovációs díját

1 napja | Budapest - Idén megosztva két pályamű nyerte el a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület (SCCH) által létrehozott Gran Prize interdiszciplináris innovatív díjat, a hulladékvizek (használt vizek) halogénmentesítése és egy tetőhűtési technológia - közölte a testület az MTI-vel.
Felkészült szakemberek a leendő apparátusban

Felkészült szakemberek a leendő apparátusban

1 napja | Hajdúszoboszló, Sárrétudvari - Nemcsak a közfoglalkoztatottak átirányításán munkálkodik majd Bodó Sándor államtitkár.
Nem a Paks II-t tervezik Hernádnémeti határába

Nem a Paks II-t tervezik Hernádnémeti határába

1 napja | Hernádnémeti - Sokan a külföldön dolgozó családtagjaik hazatérését várják a lehetséges beruházástól.

Az Európai Bizottság 166 milliárd eurós költségvetést tervez jövőre

23.05.2018 | Brüsszel - Az Európai Bizottság előterjesztette a 2019-re vonatkozó uniós költségvetési tervezetet, amelynek összege kötelezettségvállalási előirányzatokban 166 milliárd euró, a 2018-asnál 3 százalékkal magasabb. A költségvetés kiemelten kívánja kezelni a migrációval kapcsolatos kérdéseket - közölte az Európai Bizottság szerdán.
Napló-kerekasztal: a biztonságunk nagyon fontos, amikor döntünk

Napló-kerekasztal: a biztonságunk nagyon fontos, amikor döntünk

23.05.2018 | Debrecen - Az újautó-vásárlás az emberek életében egyfajta csúcspont, hasonló, mint a gyerekszületés – mondták kerekasztal-beszélgetésünk résztvevői. Egyfajta eksztázisos állapot, tökéletesnek kell lennie. Fel is tesznek sok-sok kérdést az emberek a vásárlást megelőzően, érdeklődnek légzsákok számáról és arról, meddig kell szervizbe hordani az új „családtagot”.
Emelkedik az üzemanyagok ára

Emelkedik az üzemanyagok ára

23.05.2018 | Budapest - Emeli bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból szerdán.

Európai Bizottság: a hét vizsgált tagállam egyike sem felel meg az euróövezeti csatlakozás feltételeinek

23.05.2018 | Brüsszel - Azon hét euróövezeten kívüli tagállamban, amelyek jogilag kötelezettséget vállaltak a közös valuta bevezetésére, jelentős előrehaladás tapasztalható a nominális konvergencia terén, de jelenleg egyikük sem teljesíti a csatlakozáshoz szükséges valamennyi formai és jogi feltételt - állapította meg Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa szerdán.
Napló-kerekasztal: új trendek jelentek meg az autógyártásban is

Napló-kerekasztal: új trendek jelentek meg az autógyártásban is

23.05.2018 | Debrecen - Meghívott vendégeink saját tapasztalataik alapján érdekes információkkal szolgáltak.
Napló-kerekasztal: „mondjuk ki: nem javítunk, cserélünk”

Napló-kerekasztal: „mondjuk ki: nem javítunk, cserélünk”

23.05.2018 | Debrecen - Nőtt a forgalom a szervizben, mégis kevesebb a relatív munkaórák száma.
Hol vannak a szakemberek?

Hol vannak a szakemberek?

23.05.2018 | Debrecen - Az autószervizeket is érinti a munkaerőhiány, várják a képzett, dolgozni vágyó embereket. Napló-kerekasztal az autópiac aktuális kérdéseiről.

Mabisz: nagyobb biztonságban lehetnek az utasok az utazásszervezők csődjekor

23.05.2018 | Budapest - Két részre bomlik az utazásszervezők kötelező vagyoni biztosítéka július 1-jétől, az egyik pillért csak a befizetett előlegek, illetve részvételi díjak visszafizetésére lehet felhasználni, a másikat pedig a külföldön rekedt utasok ellátására és hazaszállítására - közölte Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatornán szerdán.
Megújult köntösben a héti szikvíz

Megújult köntösben a héti szikvíz

23.05.2018 | Hét - Kapacitásbővítésen és a géppark megújításán dolgoznak a kisvállalkozásnál.
Nem tudják, milyen cég jönne, de nagyon várják Hernádnémetiben

Nem tudják, milyen cég jönne, de nagyon várják Hernádnémetiben

23.05.2018 | Hernádnémeti - Bár egyelőre titok a cég neve, de mindenki a kecskeméti Merce­desszel példálózott.

Varga: marad a fegyelmezett költségvetés

23.05.2018 | Budapest - Továbbra is fegyelmezett marad a költségvetés Magyarországon - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
Agrárkamara: elkezdődött a cseresznyeszezon

Agrárkamara: elkezdődött a cseresznyeszezon

22.05.2018 | Budapest - A meleg tavaszi időjárás miatt már elkezdődött a korai érésű cseresznyefajták, mint például a Münchenbergi, illetve a Májusi korai szedése, idén a gyümölcs termésmennyisége megközelítheti a 20 ezer tonnát - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden az MTI-vel.

Május végéig lehet szankciómentesen bevallani az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat

22.05.2018 | Budapest - Május 31-ig vallhatják be szankciómentesen az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat az élelmiszerlánc szereplői - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Június első felében kerülhet a költségvetés az Országgyűlés elé

22.05.2018 | Budapest - Várhatóan június első felében terjeszti be a kormány az Országgyűlésnek a 2019-es költségvetés tervezetét - közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel kedden.

Az EU jóváhagyta az ausztrál és új-zélandi szabadkereskedelmi tárgyalások megkezdését

22.05.2018 | Brüsszel - Jóváhagyta az Európai Unió, illetve Ausztrália és Új-Zéland közötti szabadkereskedelmi tárgyalások megkezdését kedden az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács.

Logisztikai szövetség: évi több tíz milliárd forint megtakarítást jelenthetne az intermodális fuvarozás fejlesztése

22.05.2018 | Budapest - A közutak környezeti terhelésének, útfelújítási igényének csökkenésével éves szinten több tízmilliárd forintos megtakarítást is hozhatna az intermodális fuvarozás fejlesztése - közölte a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ)kedden az MTI-vel.

Mabisz: pótlólagos védelem az utazásszervezők csődje esetén

22.05.2018 | Budapest - Pótlólagos védelmet kapnak az utasok az utazásszervezők csődje esetén, aki most fizeti be nyári utazása előlegét, júliustól nagyobb biztonsággal számíthat arra, hogy az utazásszervező fizetésképtelensége esetén is viszontlátja pénzét - hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
Nőtt a hibrid-elektromos és csökkent a dízelek aránya az újonnan forgalomba helyezett autók között az EU-ban

Nőtt a hibrid-elektromos és csökkent a dízelek aránya az újonnan forgalomba helyezett autók között az EU-ban

22.05.2018 | Brüsszel - - Nőtt a hibrid és elektromos autók, csökkent a dízelek aránya az első negyedévben az Európai Unióban újonnan forgalomba helyezett autók körében az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA kimutatása szerint.
NAV: éjfélkor jár le az szja-bevallás jóváhagyási határideje

NAV: éjfélkor jár le az szja-bevallás jóváhagyási határideje

22.05.2018 | Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - - Kedd éjfélig lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető felületen - hívta fel a figyelmet Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Korlátozzák a ki- és beszállítást is

Korlátozzák a ki- és beszállítást is

22.05.2018 | Tiszakerecseny - Kültéri állattartás esetében kettős kerítéssel kell körülvenni a házi sertéseket.
PRIMOM: egyre inkább népszerű a Mikrohitel

PRIMOM: egyre inkább népszerű a Mikrohitel

22.05.2018 | Nyíregyháza - Segítenek a vállalkozások nemzetközi kapcsolatainak bővítésében is.

Oroszország válaszlépésre készül az acél- és alumíniumtermékek importjára kivetett amerikai vámok miatt

21.05.2018 | Moszkva - Orosz állítás szerint az Egyesült Államok elzárkózott attól, hogy egyeztessen az acél- és alumíniumtermékek importjára kivetett vámok ügyében, azért Moszkva a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) fordul, hogy jelezze: ellenlépéseket léptethet életbe.
A fiatalok nehezen tartják a lépést a fellendüléssel

A fiatalok nehezen tartják a lépést a fellendüléssel

20.05.2018 | Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Csökkent az első lakást vásárlók száma, mikor jöhet a fordulat?
Világmárka-alapítók, akiket nem biztos, hogy megismer

Világmárka-alapítók, akiket nem biztos, hogy megismer

20.05.2018 | A híres brandek megálmodói között vannak olyanok, akik sütkéreznek a rivaldafényben, például címlapokon szerepelnek, vagy gyakran járnak társas eseményekre. Akadnak viszont, akik kerülik a felhajtást, és inkább a háttérbe húzódnak. Ilyen emberek sikersztorijait gyűjtötte nemrég egy csokorba a Brightside.

Pénz, de honnan – 2018

19.05.2018 | Debrecen - A fenti címmel tartottak konferenciát a napokban kis- és középvállalkozók számára a cívisvárosban.

Dízelbotrány - Visszahívnak hatvanezer Porschét károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt

19.05.2018 | Berlin - Visszahívnak hatvanezer Porsche városi terepjárót károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt - közölte a német közúti közlekedési hatóság (KBA) pénteken.

Elkezdődött a mezőgazdasági összeírás

18.05.2018 | Nyíregyháza - Az adatszolgáltatás a kijelölt gazdaságok számára kötelező.

NAV-szóvivő: az őstermelőnek nem válik automatikusan szja-bevallássá a NAV által elkészített ajánlat

18.05.2018 | Budapest - Az őstermelők szja-bevallási tervezete - a magánszemélyekétől eltérően - nem válik automatikusan bevallássá, ahhoz az őstermelőnek május 22. éjfélig jóvá kell hagyniuk vagy módosítaniuk kell az adóhatóság által elkészített ajánlatot - mondta Kiss Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatornán pénteken.
A Bosch miskolci kéziszerszámgyára lett az Év Gyára

A Bosch miskolci kéziszerszámgyára lett az Év Gyára

18.05.2018 | Miskolc - Az Év Gyára 2017 kitüntetéssel jutalmazták a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft.-t a 10 milliárd forint feletti árbevétellel bíró cégek összetett versenyében.
Előző
123456  
 


hirdetés
hirdetés