Videó: Kölcsönösen segíthetik egymást

Videó: Kölcsönösen segíthetik egymást

1 perce Debrecen - Több területen is komoly fejlődést remél az egyetem az együttműködéstől.
Már a válság előtti áron kelnek el a lakások

Már a válság előtti áron kelnek el a lakások

31 perce Miskolc - Még mindig jól pörög az ingatlanpiac a városokban, vidéken kevésbé.

NGM: új program a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére

24 perce Budapest - Indul a Lépj a piacra! program szerdán a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére - nyilatkozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-nek kedden.

Száz százalék

38 perce Nem vagyok híve a por­leveseknek. Már jó ideje a csomagolásukon látható gőzölgő, gazdagon tálalt húsleves képe sem téveszt meg. Tudom, ha megfőzöm, akkor csak sós meleg vizet kapok, némi zöldségnek látszó tárggyal, ami nyomokban tésztát is tartalmaz. Szántó Rita írása.
Kötelező a törzstőke 3 millió forintra emelése

Kötelező a törzstőke 3 millió forintra emelése

3 órája | Borsod-Abaúj-Zemplén - Fontos változásokra kell figyelni a korlátolt felelősségű társaságoknál.

Újabb öt, a helyi gazdaság- és turizmusfejlesztést, energetikai korszerűsítést támogató pályázati felhívás jelent meg

4 órája | Budapest - Újabb öt, a helyi gazdaság- és turizmusfejlesztést, energetikai korszerűsítést és fenntartható városi környezet fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg, illetve emelkedett két nyitott felhívás összege a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), összesen 92,9 milliárd forint értékben - tájékoztatta az MTI-t Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden.
Nemzetek és tehetségek

Nemzetek és tehetségek

5 órája | Budapest - A felmérés azt vizsgálja, hogy az országok milyen hatékonyan kezelik és kamatoztatják a tehetséget.
OGY - Megszűnik több közigazgatási illeték és díj

OGY - Megszűnik több közigazgatási illeték és díj

5 órája | Budapest - Több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött kedden a parlament a kormány javaslatára.
Bankmonitor.hu: csökkentek a lakosság banki kiadásai

Bankmonitor.hu: csökkentek a lakosság banki kiadásai

5 órája | Budapest - Egy év alatt 4,2 százalékkal csökkentek a lakosság banki kiadásai, főként azért, mert a hozamcsökkenés jóvoltából a lakáshitelek havi törlesztőrészletei elmaradtak a 2016 első negyedéviektől - derül ki a Bankmonitor.hu legfrissebb felméréséből.

HENT: rákot és meddőséget okozhatnak a hamis növényvédő szerek

6 órája | Budapest - A hamisított növényvédő szereknek súlyos egészségkárosító hatásuk lehet az emberi szervezetre, olyan veszélyes és toxikus szennyezéseket, ellenőrizetlen melléktermékeket is tartalmazhatnak, amelyek rákkeltő vagy ivarsejt-károsító hatásúak - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) kedden az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) legfrissebb jelentése alapján.
Csapjon csak az asztalra!

Csapjon csak az asztalra!

7 órája | Ki nem állhatom a megkülönböztetést, a kettős mércét, legyen bármiről is szó! Jól tette Fazekas miniszter úr, hogy elrendelte a hazai és külföldi kiskereskedelmekben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát! Kovács Zsolt jegyzete.

Rétvári: eddig 36 ezer család vette igénybe a csokot

8 órája | Budapest - A bevezetés óta eltelt másfél évben összesen 36 ezer család vette igénybe a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) 87 milliárdos összegben, vagyis egy család átlagosan mintegy 2,4 millió forint támogatásban részesült - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az LMP-s Schmuck Erzsébet írásbeli kérdésére. Rétvári Bence az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában jelezte: ez havi átlagban mintegy kétezer igénylőt és 4,8 milliárd forint kifizetett támogatást jelent.

A NAV figyelembe veszi, hogy üzemzavar van az Ügyfélkapu rendszerében

10 órája | Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eljárása során figyelembe veszi, amennyiben az ügyfelek önhibájukon kívül esnek késedelembe - tette közzé az adóhatóság honlapján azzal kapcsolatban, hogy hétfőn üzemzavart észleltek az Ügyfélkaput használni kívánó adózók.

Adót vetne ki a robotokra Bill Gates

23 órája | Washington - A robotok nem fizetnek személyi jövedelemadót és társasági adót sem, ezáltal pedig igazságtalan előnyökhöz jutnak az emberekkel szemben - véli Bill Gates, a Microsoft informatikai óriásvállalat társalapítója, aki azt javasolta, hogy a kormányok vessenek ki robotadót az automatizálás lassításának és más típusú foglalkoztatási formák felkutatásának érdekében.

Szijjártó Péter: Magyarország gázellátása 2021-ig biztosított

24 órája | Budapest - Minden elemében létrejött az a megállapodás, amely biztosítja Magyarország gázellátását 2021-ig - olvasható Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Mesterházy Attila szocialista országgyűlési képviselőnek adott válaszában.
Előtakarékosság után nagyobb lakásba mehet

Előtakarékosság után nagyobb lakásba mehet

1 napja | Hajdúnánás - Az új bérlakás-koncep­ci­óról is döntött a nánási önkormányzati képviselő-testület a legutóbbi ülésén.
Megindult a borsodi lakáspiac is, de az árak még mindig alacsonyak

Megindult a borsodi lakáspiac is, de az árak még mindig alacsonyak

1 napja | Borsod-Abaúj-Zemplén - Míg a téglalakásoké 36%-kal, a panelek négyzetméter árai pedig 23%-kal drágultak az utóbbi két évben megyénkben, a családi házak átlagos négyzetméterenkénti árai alig emelkedtek. De Borsod-Abaúj-Zemplén megye ingatlanárai még így is 13-48%-kal elmaradnak az ország más megyéihez képest.

Az ügynökök halála

1 napja | Az ügynök halála nagyszerű színdarab. Willy Loman, az elhasznált, elkopott kereskedelmi ügynök drámája. Amikor láttam a darabot, a hatvanas években itthon még nem voltak ilyen ügynökök, a szocialista embertípusba ez nem fért bele. Kiss László írása.
Minimálbér-emelés: panasz nincs, feszültség van

Minimálbér-emelés: panasz nincs, feszültség van

1 napja | Miskolc - Vannak munkáltatók, melyek minimálbér-emelés helyett kiskaput keresnek.
Csökken a gázolaj ára

Csökken a gázolaj ára

1 napja | Budapest - Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Varga: idén is jelentősen emelkedhetnek a bérek

1 napja | Budapest - Idén is jelentősen, 10 százalék körül emelkedhetnek a reálbérek - mondta kérdésre válaszolva hétfőn Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.

FM: átfogó vizsgálat kezdődött az eltérő minőségben forgalmazott élelmiszerek miatt

1 napja | Budapest - Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter elrendelte a hazai és a külföldi kiskereskedelemben kapható azonos termékek újabb átfogó vizsgálatát - közölte Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Varga Mihály: beszállítói fejlesztési programot indít a kormány

1 napja | Budapest - A kormány 2 éves beszállítói fejlesztési programot indít, amelynek keretösszege 2017-2018-ra együttesen 14 milliárd forint lesz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
Meglesz a magja

Meglesz a magja

1 napja | Budapest - A tavaszi kalászosokból rendelkezésre áll majd a megfelelő vetőmagkészlet.
Pereket nyert az MNB, pénz jár az ügyfeleknek a jogsértően díjat emelő hitelintézetektől

Pereket nyert az MNB, pénz jár az ügyfeleknek a jogsértően díjat emelő hitelintézetektől

1 napja | Budapest - Az elmúlt időszakban a jegybank sorra nyerte meg a bankszámláik, kártyáik jutalékait, költségeit jogsértően módosító pénzügyi intézményekkel szembeni pereket, így azoknak a hitelintézeteknek is vissza kell fizetniük az ügyfelektől jogsértően elvont pénzeket, amelyek bíróságon vitatták a Magyar Nemzeti Bank erre vonatkozó felügyeleti döntését - nyilatkozta Windisch László, az MNB felügyeleti alelnöke az MTI-nek hétfőn.

KSH: decemberben 305 ezer forint fölé nőtt a bruttó átlagkereset

1 napja | Budapest - Tavaly decemberben a bruttó keresetek 5,7 százalékkal, a nettók 7,3 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A közfoglalkoztatottak nélkül számolva 5,5 százalékos és 7,1 százalékos volt a bruttó és a nettó keresetek éves emelkedése, ezzel átlagosan meghaladták a 305 ezer, illetve 203 ezer forintot - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Rétvári: majdnem százszázalékos béremelést kapnak az ápolók 2019-ig

1 napja | Budapest - Majdnem százszázalékos béremelés valósul az ápolók körében 2012 és 2019 között - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Nokia 3310: áprilisi tréfa lenne?

Nokia 3310: áprilisi tréfa lenne?

1 napja | Budapest - Pillanatok alatt szétfröccsent a neten a legendás készülék visszatérésének híre.
Kétszer annyi társasház épül?

Kétszer annyi társasház épül?

1 napja | Budapest - A lakásépítő vállalkozások bizalmi indexe meredek emelkedésbe kezdett Magyarországon.
Szinte teljesen leállt a magyar libamájexport

Szinte teljesen leállt a magyar libamájexport

1 napja | Budapest - Az EU-n belül csak a védő- és megfigyelési körzetekből nem lehet kiszállítani terméket.
A tervek szerint nyáron már jön a dróntörvény

A tervek szerint nyáron már jön a dróntörvény

1 napja | Budapest - Elkészült a magyar dróntörvény, amely az idén nyáron léphet hatályba és előírhatja a vezető nélküli légi járművek felelősségbiztosítását.

Motiváltabb munkatársakkal egészen más az élet

1 napja | Budapest - Nem az érdekli őket, hogy mennyit tud a felettesük, hanem az, hogy mennyit törődik velük.

Visszavonta a Kraft Heinz a Unileverre tett felvásárlási ajánlatát

1 napja | London - Visszavonta vasárnap a brit-holland Unilever fogyasztásicikk-gyártó konglomerátumra tett, több mint 140 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát a Kraft Heinz amerikai élelmiszeripari óriáscég.

Tállai András: a napokban indul a támogató eljárás mintegy másfél ezer Amerikából jövedelmet szerző adózónál

19.02.2017 | Budapest - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az amerikai társhatóságtól kapott pénzintézeti számlainformációkat veti össze az adózók bevallási adataival. Most az érintettek mentesülhetnek a szankciók alól, hiszen a revizorok támogató eljárás keretében önellenőrzési ajánlattal keresnek meg mintegy másfélezer adózót - tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-t.
Informatikusoké a világ

Informatikusoké a világ

18.02.2017 | Miskolc - Formabontó magán kezdeményezés Miskolcon a Codecool elindítása, ahol rapid módon programozókat képeznek.
Zuckerberg a BBC-nek: a globalizáció ellen fordul a közhangulat

Zuckerberg a BBC-nek: a globalizáció ellen fordul a közhangulat

18.02.2017 | London - A Facebook közösségi portál alapítója szerint mélységesen aggasztó, hogy a közhangulat világszerte a globalizáció folyamata ellen fordul.
10 briliáns logó, amely önmagáért beszél

10 briliáns logó, amely önmagáért beszél

1 napja | Egy frappáns logó nagyban hozzájárulhat egy termék sikeréhez. De hogy mire is gondolunk pontosan? Mutatjuk!
Egyelőre „titkolózik” a határ az állapotáról

Egyelőre „titkolózik” a határ az állapotáról

1 napja | Hajdú-Bihar - A gazdák szerint korai arról beszélni, hogy a szántóföldi vetések miként teleltek át.

Az ÉFOSZ felveszi a kapcsolatot az élelmiszerlánc-biztonsági hivatallal

17.02.2017 | Budapest - Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) felveszi a kapcsolatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, miután a sajtóból értesült arról, hogy a hivatal szerint a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjaikat.

Márkaszövetség: a fogyasztók ízlése és az eltérő alapanyag is különbségeket okoz az élelmiszerek ízében

17.02.2017 | Budapest - A fogyasztók ízlése, a különböző helyről beszerzett alapanyagok, az eltérő tárolási körülmények vagy a lejárati idők is befolyásolhatják a termékek ízét, de a felelős gyártók a jogszabályoknak megfelelően tájékoztatják a vásárlókat az összetevőkről - hangsúlyozta a Magyar Márkaszövetség pénteki közleményében.

Több mint 112 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki tavaly

17.02.2017 | Budapest - A tavaly ellenőrzött 15 459 munkáltató 79,1 százalékánál találtak valamilyen munkavédelmi szabálytalanságot az ellenőrök, akik 459 esetben összesen több mint 112 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki 2016-ban - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján közzétett jelentésében.

Debrecenben a szolgáltatóközpontok több mint 3 ezer embert foglalkoztatnak

17.02.2017 | Debrecen - Debrecenben több mint háromezren dolgoznak a magasabb hozzáadott értéket nyújtó szolgáltatóközpontokban, ezzel az SSC-szektor (Shared Service Center) vált az egyik legnagyobb foglalkoztatóvá a városban - mondta a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere pénteken, a T-Systems Magyarország új telephelyének átadásán.
Csúcsgenetikára törekszenek: embrióátültető állomása lesz a Debreceni Egyetemnek

Csúcsgenetikára törekszenek: embrióátültető állomása lesz a Debreceni Egyetemnek

17.02.2017 | Debrecen - Genetikailag csúcsminőségű juhokat eredményez a Debreceni Egyetemen folyó biotechnológiai program.
Átadták a T-Systems új debreceni telephelyét

Átadták a T-Systems új debreceni telephelyét

17.02.2017 | Debrecen - A ma elérhető legnagyobb sebességű infokommunikációs hálózattal felszerelt új épületbe költözött a T-Systems Magyarország debreceni kirendeltsége.

Magyar ápolók napja - Ónodi-Szűcs: egyetemi képzés és ösztöndíjrendszer indul a szakdolgozóknak

17.02.2017 | Budapest - Az idei évtől egyetemi képzésben (MSC) részesülhetnek a diplomás egészségügyi szakdolgozók, valamint háromezer ápolónak tanuló kap ösztöndíjat - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a magyar ápolók napja alkalmából tartott ünnepségen pénteken Budapesten.
Előző
123456  
 hirdetés