Magyarország

2008.09.04. 14:09

Ötmilliós nyomravezetői díj a Szilvásy-nyaraló megrongálóiért

<p>Az országos rendőrfőkapitány ötmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít kézrekeríteni a Szilvásy-nyaraló megrongálóit.</p>

A Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtöki közleménye szerint az ügyben még nem született meg az igazságügyi szakértői vélemény, amely azt deríti majd ki, hogy a rongálási nyomok hogyan és milyen összetételű anyagtól keletkezhettek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda az eset kapcsán csupán annyit közölt, hogy a Lesencefaluban található nyaraló ajtaján égésnyomokat fedeztek fel, a gyújtogatók az eddigi adatok szerdán hajnalban járhattak ott. Az ajtót valamilyen gyúlékony anyaggal öntötték le. A bűncselekmény idején az épületben senki sem tartózkodott. Az okozott kár összegét még nem állapították meg, személyi sérülés nem történt. A Nemzeti Nyomozó Iroda rongálás miatt indított nyomozást.

Az egyik szomszéd a Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának azonban azt mondta, hogy a hajnal kettőkor történt detonáció akkora volt, hogy a szemközti házban a vakolat is lehullott a falról. A közelben lakók véleménye szerint a házat hátulról közelíthették meg a támadók, mert a szomszédban éber kutyák vannak, az ebek azonban nem jelezték, hogy valaki járna a közelben.

A robbanásra felriadt szomszédok benzinszagot éreztek a ház környékén. A Független Hírügynökség értesülése szerint a házon kamera van felszerelve. Azt, hogy a támadás idején működött-e, és ha igen, mit rögzített, egyelőre nem tudni.

· Fel akarták gyújtani Szilvásy nyaralóját
· Magyarország hírei
· Balesetek, bűnügyek
· Hathengeres csempészcigi  130 milliós cigarettafogás Záhonynál 2008.03.16.
· Politikai harc a szavazatokért
· Magára robbantotta a házat
· Ismét hőségriadó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!