Magyarország

2008.09.09. 08:38

Natali keresése: belépett egy magánnyomozó, újra az iwiw-en

<p>A tengerentúlon adatokat gyűjtő magánnyomozóra figyel a Tímár család, akiknek a lánya Amerikában tűnt el.<BR /></p>

Mindenki tudni szeretné, mi történt a rotarys cserediákkal, miért nem ad az eddiginél megbízhatóbb életjelet magáról.

Egy, a Győrtől 40 kilométerre, Keréktelekin élő férfi is hallott Tímár Natália furcsa eltűnéséről, s magánnyomozóként az államokban tevékenykedő bátyja nevében kereste fel a családot.

– Bizalmasan próbáltuk kezelni az információt, de a lavina elindult, nem tehetünk róla, hogy néhány médiumban legfeljebb a hírek fele igaz – erősítette meg a magánnyomozóval kapcsolatos információkat Szélesné Tímár Kriszta, Natali nővére. – Ismét használta valaki a húgunk iwiwes portálját, gyorsan írtam is rá, mindig csak magamat ismételgetem: „lécci írj, lécci hívj...!", de semmi válasz.

A facebook-on keresztüli keresés - egy ideig úgy tűnt - közelebb vezeti a hozzátartozókat az eltűnt Tímár Natáliához. A magánnyomozó megkezdte munkáját Manhattanben. Az FBI is bekapcsolódott

A 18 éves Tímár Natália útlevelét, Magyarországra szóló repülőjegyét és néhány további személyes holmiját sem találták a befogadó családjánál június 2-án - mondta Tom Overbaugh, a Rotary District 7170 Ifjúsági csereprogramjának elnökhelyettese, a Trumansburg Rotary Club képviselője.
Natália az eltűnése előtt az idejét olyan fiatalokkal töltötte, akik a helyi rendőrség szerint érintettek lehetnek a New York City és Oneonta közötti kábítószer-kereskedelemben. Miután ezekkel a fiatalokkal megismerkedett, a lány iskolai teljesítménye visszaesett Overbaugh szerint. Találkozott Natival, aki elmondása szerint tipikus tinédzser, kedves, intelligens, csendes lánynak tűnt. Ráadásul nagyon jól beszélt angolul.

A lány a győrújbaráti Rotary klub segítségével utazhatott és tanult külföldön. Az első, a Rotary szervezetéhez befutó levelezések alapján Natali remekül érezte magát, barátai lettek. Ami bizonyos: a lányt – eltűnése előtt három nappal – hazaküldték, mert állítólagosan szabályt szegett.

- Kisalföld -

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!