Magyarország

2008.06.01. 17:05

Vasárnap folytatódik a nagyszabású lóverseny

<p>Vasárnap délelőtt tíz órakor az előfutamokkal folytatódott Budapesten, a Hősök terén a szombaton kezdődött Nemzeti Vágta.</p>

A középdöntők délután, a döntő pedig este hatkor lesz. A lóversenyt a Hősök terén a kivetítők segítségével 20 ezren láthatják, és élőben közvetíti az RTL Klub. A gyerekeket közben a Műcsarnok környékén állatsimogatóval, lovagoltatással, és lópatkoló-bemutatóval várják.

A vasárnapi Nemzeti Vágta versenyre 96 magyar település nevezett be. Az őket képviselő lovasok az 500 méteres körpályán két és fél kört futnak, vagyis 1250 méteres távot tesznek meg a Hősök terén. A győztes település 30 millió forintot nyer, de mivel több kategóriában is díjazzák a versenyzőket, összesen 60 millió forintot vihetnek haza a lovasok és az önkormányzatok - mondta a Független Hírügynökségnek Tamás István, a Nemzeti Vágta elnöke. Hozzátette: azon túl, hogy a települések pénzt nyerhetnek, ugyanolyan fontos, hogy a két nap alatt bemutatkozhatnak a közönségnek. Az Andrássy úton mindegyik város és falu kap egy sátrat, és megmutathatják a rájuk leginkább jellemző kulturális, művészeti és turisztikai kínálatukat. A látogatókat kézművesvásár, népzenei és folklórprogramok várják, valamint meg lehet kóstolni tájjellegű ételeket és italokat is.

Tamás István szerint a hagyományteremtő céllal életre hívott Nemzeti Vágta egyfajta országimázs fesztivál is, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy nagyobb lendületet kapjon a lovas turizmus.

Ugyancsak vasárnap tartják a Jótékonysági Sztárfutamot, amelyen Stohl András, Sasvári Sándor, Hajdu Steve színészek és Hajas László mesterfodrász is indul, a hölgyeket pedig Oszter Alexandra színésznő képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!